Dostava in Plačilo

Naši Pogoji poslovanja vsebujejo vse pomembne pravne informacije, zato vam svetujemo, da si jih natančno preberete. Ker pa se zavedamo, da nihče ne želi brati tako obsežnega dokumenta samo zaradi podatkov o možnostih plačila in dostave, smo vam vse pomembne informacije zbrali tu!

1. Brezplačni osebni prevzem

V koliko ste iz okolice ali pa samo potujete mimo nas, ste vedno dobrodošli, da se ustavite v našem domu v Črničah (med Novo Gorico in Ajdovščino), v čudoviti Vipavski dolini in izdelke prevzamete osebno. V tem primeru vas prosimo, da račun za izdelke poravnate vnaprej po predračunu ali s plačilom z bančno kartico, saj ne poslujemo z gotovino. V primeru osebnega prevzema pa ne bomo pa zaračunali nobenih stroškov dostave. Ker pa nismo vselej doma, predlagamo, da se za osebni prevzem dogovorimo vnaprej.

2. Dostava po Sloveniji

Strošek dostave pri plačilu po predračunu znaša 2,99 EUR, v primeru plačila po povzetju pa je strošek 3,99 EUR. Ob naročilu nad 60 EUR je v primeru plačila po predračunu dostava po Sloveniji brezplačna.

V kolikor ne bomo imeli te sreče, da vas osebno spoznamo, se bomo potrudili, da bodo vsi vaši izbrani izdelki pripravljeni in odposlani v 24 urah. Čas dostave lahko traja od 1-5 dni, vendar so izdelki navadno dostavljeni že naslednji dan po oddaji paketa našemu partnerju za dostavo. Če slučajno ne bi mogli odposlati paketa v obljubljenih rokih, vas bomo kontaktirali in imeli boste možnost preklica naročila. Radi bi vas opozorili, da so nekateri izdelki dobavljivi samo po prednaročilu. Ti izdelki so jasno označeni na spletni strani. Prosimo vas, da nas v takem primeru kontaktirate in sporočili vam bomo predviden čas dostave.

Naš dostavni partner je Pošta Slovenije, ki po naših izkušnjah ponuja zanesljivo storitev. Če imate posebne želje glede dostave, nam to napišite v komentar pri plačilu na blagajni. Ko predamo paket dostavni službi vas vsakič obvestimo, dostavna služba pa vas bo preko e-pošte in SMS obvestila o predvidenem času dostave.

3. Dostava v druge države

Veseli bomo tudi naročil iz tujine, ki jih bomo prav tako čimprej pripravili, vendar lahko dostava v tem primeru traja nekaj dlje. Pakete dostavljamo s Pošto Slovenije, cena pa je odvisna od teže paketa. Če želite naročiti izdelke v tujino, nas prosimo kontaktirajte, da vam izračunamo predvidene stroške dostave ter vam pomagamo pri naročilu.

Pogosto potujemo v Budimpešto in z veseljem vam pripeljemo izdelke tudi tja, če se prej dogovorimo. Prosimo, da nas kontaktirate za informacije o naslednjih obiskih Budimpešte ali pa se pridružite madžarski facebook skupini.

Če ste izven EU in bi vseeno želeli naročiti naše izdelke, nas prosimo kontaktirajte pred oddajo naročila, da preverimo katera možnost dostave bi bila za vas najboljša.

4. Pakiranje

Ne samo govorimo, ampak tudi delamo: poskušamo živeti naravno življenje in tudi čimbolj skrbeti za okolje. Lahko se zgodi, da boste vaše izdelke prejeli v recikliranih škatlah – ja, lahko tudi v kartonasti šklatli od pleničk! Spodbujamo vas, tudi sami poskušate ponovno uporabiti te škatle kadar je mogoče. Škatle od pleničk na primer so odlične za otroške kuhinje, rakete ali hiše za lutke! (Vaš otrok bo verjetno imel še tisoč drugih idej!)

5. Poškodbe in vrnitev izdelkov

Čeprav je malo verjetno, se lahko zgodi, da se vaš paket med dostavo poškoduje. Če menite, da dostavljeni paket ni v odličnem stanju in opazite očitne znake poškodb, imate pravico, da paket zavrnete (svetujemo vam, da vseeno preverite tudi vsebino paketa, saj so lahko izdelki v paketu vseeno v brezhibnem stanju). Če je paket na videz v odličnem stanju, vendar ob odprtju paketa opazite, da so izdelki v notranjosti poškodovani, nas prosimo kontaktirajte na info(afna)malihnog(pika)com.

Če so izdelki prispeli v brezhibnem stanju, vendar si o nakupu vseeno premislite, lahko po zakonu izdelke vrnete v roku 14 dni od nakupa brez navajanja razloga za vrnitev. V tem primeru morate izdelke vrniti v originalni embalaži in v enakem stanju kot ste jih prejeli. Več informacij lahko najdete v Pogojih poslovanja.

1. Bančno nakazilo

Trenutno ponujamo dva načina plačila za naročene izdelke; prvi način je bančno nakazilo po predračunu. Če izberete to možnost, prosimo, da vedno počakate našo uradno potrditev naročila (ki ni enaka, kot avtomatsko generirano sporočilo, ki ga sistem pošlje v nekaj sekundah po naročilu!) ter na priložen predračun. Vsakič vam bomo poslali še drugo sporočilo s katerim bomo potrdili količine na zalogi in dostavo v navedenih časovnih okvirjih ter vas prosili, da nadaljujete s plačilom.

Naš bančni račun je: SI56 6100 0002 0972 135 odprt pri banki Delavska Hranilnica d.d. Ljubljana

2. Bančna kartica (Barion)

Možnost varnega in udobnega plačila z bančno kartico v naši trgovini je omogočena preko ponudnika storitev Barion Payment Inc. Če se odločite za plačilo z bančno kartico, boste po oddaji naročila preusmerjeni z naše spletne strani na Barionovo plačilno stran, plačilo pa poteka v njihovem sistemu, kjer je zagotovljena varnost plačila v skladu z mednarodnimi pravnimi in varnostnimi standardi. Naša spletna trgovina nima informacij ali dostopa do vaših osebnih podatkov o številki bančne kartice ali drugih podatkov, povezanih z njo.

V sistemu Barion lahko enkratno plačilo opravite brez registracije računa, tako da navedete številko kartice, datum poteka veljavnosti, kodo CVC in veljaven e-poštni naslov. Lahko se odločite tudi za registracijo računa z njimi za hitrejša plačila v prihodnosti.

Sprejemamo naslednje kartice: MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, American Express

3. Plačilo po povzetju

Druga možnost je, da plačate po povzetju direktno službi za dostavo. Plačate lahko z gotovino ali s kartico, vendar se v tem primeru vaš strošek dostave poviša za 1 evro (strošek dostave je torej 3,99 EUR). Ker bodo stroški dostave že vključeni v račun, ki ga boste poravnali z nami, dostavni službi ni potrebno posebej plačevati stroškov dostave. V primeru dostave v drugo državo lahko trenutno ponudimo samo možnost plačila po predračunu.

Spletna stran trenutno ne omogoča plačila na druge načine, vendar delamo na tem, da bomo v prihodnosti vključili možnost plačila s kreditnimi karticami.