Tegu: Vrtljivi hrošč (zelen & moder)

9.99

Če želite izkusiti čarobnost magnetov, samo zavrtite in povlecite tega vrtljivega
hrošča! Obrnite krila in jih nato namestite nazaj na svoje mesto, tako da zaslišite
»klik« magnetkov. Elastična vrvica v notranjosti hrošča otrokom omogoča
spoznavanje sile vlečenja, medtem ko bodo žužki s pomočjo otroške domišljije
poleteli v širni svet. Male roke bodo vrtljive hrošče zlahka pobrale in odnesle na
katero koli dogodivščino. Od dvorišča za hišo do trgovine – hrošči so pripravljeni na akcijo!

Dostava: 2-5 dni

Na zalogi

Kategorije:, , SKU: BGV-TLB-806T

Opis

O izdelku

 • Številka artikla: BGC-TAB-806T
 • Znamka: Tegu
 • Priporočljiva starost: 1+
 • Material: trajnostno pridobljen les, prelakiran z varnimi, nestrupenimi laki na vodni osnovi.
 • Vzdrževanje: Tegu kocke so posebne, zato zahtevajo tudi posebno rokovanje! Prosimo, preberite spodnja navodila za vzdrževanje!

Magnetne kocke Tegu so zasnovane v ZDA in namenoma izdelane v Hondurasu. Narejene so iz trajnostno pridobljenega honduraškega lesa (imenovanega tudi Huesito), ki ima certifikat FSC, premazan pa je z laki na vodni osnovi. So naravno varne, saj ne vsebujejo svinca, plastike ali drugih strupenih snovi. Izdelki podjetja Tegu ustrezajo najpomembnejšim mednarodnim varnostnim zahtevam za igrače, vključno s predpisi v Evropi (EN71), ZDA (CPSIA) in Kanadi.

O proizvajalcu Tegu:

Tegu je oživel leta 2009, ko se je močna želja dveh bratov, ki sta se herkulsko želela spopasti s porastom revščine in krčenja gozdov v Hondurasu, srečala z briljantno idejo preroditve klasične lesene igrače. V kraju Tegucigalpa (na kratko: Tegu) sta postavila neodvisno tovarno igrač, ki prebivalcem Hondurasa zagotavlja zaposlitev in šolanje, hkrati pa podpira lokalna prizadevanja za pogozdovanje pokrajine. Od drugih podjetij pa jih po našem mnenju ne ločuje le etična proizvodnja, pač pa tudi sama predstava, ki jo imajo o igri, in izdelek, ki so ga ustvarili. Magnetne lesene kocke Tegu vnašajo klasičnim lesenim kockam za zlaganje in gradnjo povsem novo dimenzijo. Varna vdelava magnetov v posamezen kos zadošča, da postanejo ploščice nenavadno privlačne otrokom in otrokom po srcu. V Tegu so spodbudili popolnoma nov koncept gradnje stavb, saj lahko s kljubovanjem gravitaciji uporabite domišljijo tako, kot še nikoli poprej. Gre za čudovit izum 21. stoletja, ki mu je nedvomno namenjeno, da bo skozi leta postal del družinske dediščine. In ne recite, da vas nismo opozorili – igranje s kockami Tegu je neverjetno zasvojljivo! Preverite našo celotno ponudbo izdelkov Tegu!

Navodila za vzdrževanje:

Tegu izdelki so posebni, zato potrebujejo tudi nekoliko drugačno nego kot druge igrače. Tukaj je nekaj nasvetov, kako lahko poskrbimo, da bodo kocke tudi skozi dolga leta ostale dobro ohranjene:

 • Vedno – sploh pa pred prvo uporabo – kocke obrišite z vlažno krpo. Nikoli pa lesa ne izpostavljate preveliki vlažnosti in ga nikoli ne potopite v celoti v vodo. Ne, izdelki Tegu niso namenjeni vodnim igram. Če pa se zmočijo, jih poskusite posušiti počasi, nikakor jih ne postavljajte na radiator!
 • Igranje na prostem je zabavno, a Tegu igrač nikoli ne puščajte zunaj dlje časa. Ne izpostavljajte jih direktni svetlobi ali prekomerni vročini.
 • Les in barva se s časom lahko obrabita, to je popolnoma normalno. Da pa se izognete večjim poškodbam, ravnajte z igračami previdno. Les je navsezadnje živ material!
 • Igrač ne puščajte v bližini hišnih ljubljenčkov – žvečenje lahko poškoduje igrače, hkrati pa predstavlja tudi tveganje za naše živali.
 • V redkih primerih, ko se Tegu kocke poškodujejo, jih prenehajte uporabljati in nam jih vrnite nazaj, da jih zamenjamo. Poškodovanih kock nikoli ne dajte otroku! Opozorilo! Kocke vsebujejo magnete, ki lahko ob zaužitju povzročijo zdravstvene težave! V primeru zaužitja magnetov takoj poiščite zdravniško pomoč.
 • Magnetnih igrač ne uporabljajte v bližini računalnikov in drugih elektronskih naprav!