Politika Zasebnosti in Piškotkov

POLITIKA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran in se odločili za naše storitve. Cenimo vaše zaupanje in zasebnost, s katero pa se NE IGRAMO! V skladu z našo politiko zasebnosti in piškotkov vam želimo dati jasne, podrobne in razumljive informacije o tem, kateri vaši osebni podatki se obdelujejo, kdo jih obdeluje, za katere namene in na kateri pravni podlagi, komu se posredujejo ti podatki in katere so posameznikove pravice v zvezi z obdelavo. Prav tako vam želimo zagotoviti, da se zavezujemo, da po svojih najboljših močeh zaščitimo vaše podatke v skladu z ustreznimi predpisi Evrospke unije o varstvu osebnih podatkov (GDPR), ter z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Našo politiko zasebnosti in piškotkov redno pregledujemo in jo v primeru zakonskih sprememb, sprememb našega poslovanja ali spremembah tržnih orodij, tudi posodabljamo, zato vas prosimo, da dokument redno prebirate, da boste vedno na tekočem. Ta politika zasebnosti in piškotkov velja od: 01.07.2021.

I. O NAS

1.Upravljavec osebnih podatkov

Upravljalec osebnih podatkov (v nadaljevanju »podjetje«, »mi«, » naš«)  na spletni strani www.malihnog.com v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) je:

Ime: Playgency d.o.o.

Registirran naslov: Črniče 79E, 5262 Črniče, Slovenija
Registrska številka: 8887438000
Telefon: +386 69 951 390
Email: info@malihnog.com
Spletna stran: www.malihnog.com

Mitja Kastelic osebno nadzoruje vprašanja glede politike zasebnosti in piškotkov. Če imate kakršnakoli vprašanja, vključno z morebitnimi zahtevami za uveljavljanje vaših zakonskih pravic, se obrnite nanj z uporabo zgoraj navedenih kontaktov. Ne izvajamo dejavnosti, ki bi zahtevale imenovanje pooblaščene osebe za varstvo podatkov (ang. Data Protection Officer ali DPO).

Spletno gostovanje
Ime: Hitrost.com d.o.o.

Registriran naslov: Cesta železarjev 8b, 4270 Jesenice, Slovenia
Email: info@hitrost.com
Telefon: +386 45835048

II. POMEMBNE INFORMACIJE

2. Namen politike zasebnosti in piškotkov

Namen Politike zasebnosti in piškotkov je zagotoviti, da se v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR) in skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zavzemamo za varovanje vaših osebnih podatkov. Osebni podatki so vsi podatki, s katerimi vas lahko osebno identificiramo. Zbiramo samo podatke, ki so nujno potrebni za zagotavljanje storitev, ki jih zahtevate od nas, in obvezujemo se, da jih bomo zaščitili in uporabili le za čas, ki je nujno potreben za namen(e), za katere(ga) so bili podatki zbrani. Podatkov ne bomo prodali ali posredovali tretjim osebam brez vašega védenja in predhodnega soglasja (tako kot je navedeno in sprejeto v tej politiki zasebnosti in piškotkov), z zelo redko izjemo, če je to potrebno storiti po zakonu ali kot odgovor na veljavne zahteve javnih organov (npr. sodišče ali vladna agencija).

Z obiskom in uporabo naše spletne strani https://malihnog.com potrjujete, da sprejmete in soglašate s celotno vsebino te politike zasebnosti in piškotkov. S posredovanjem vaših podatkov nam tudi jamčite, da ste starejši od 13 let. Ta spletna stran ni namenjena otrokom in brez vednosti ne zbiramo podatkov o otrocih. Če se zavedamo, da so bili osebni podatki otroka, mlajšega od 13 let, zbrani, si razumno prizadevamo, da bi te informacije izbrisali iz naše baze podatkov.

3. Visoki varnostni standardi

Ta spletna stran uporablja šifriranje SSL (Secure Socket Layer), da se zagotovijo visoki varnostni standardi in zaščita prenosa osebnih podatkov in druge zaupne vsebine (npr. naročil ali poizvedb upravljavcu). Šifrirano povezavo lahko prepoznamo z nizom znakov https:// in simbolom za zaklepanje v vrstici brskalnika, ki ga samodejno uveljavimo med vašim obiskom za varnost naše trgovine in vaših osebnih podatkov. Za zaščito naše spletne strani in baze podatkov uporabljamo tudi druge varnostne ukrepe, na primer varnostni program, ki nadzoruje in blokira sumljive in zlonamerne dejavnosti. Poleg tega uporabljamo močna gesla, dvojno identifikacijo ter fizično zaščito. Za varnost je odgovoren tudi vsak posameznik posebej, zato priporočamo uporabo protivirusnega programa.

4. Povezave do tretjih oseb

To spletno mesto vsebuje povezave do spletnih strani tretjih oseb (npr. Spletne strani naših partnerjev). S klikom na te povezave lahko tretje osebe zbirajo ali posredujejo podatke o vas. Spletnih mest tretjih oseb ne nadzorujemo in nismo odgovorni za njihove izjave o zasebnosti. Ko zapustite našo spletno stran, vam priporočamo, da ob prihodu preberete obvestilo o zasebnosti vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete.

III. ZBIRANJE IN OBDELAVA PODATKOV

5. Zbiranje podatkov ob obisku naše spletne strani

Ob obisku in navigaciji po naši spletni strani za dostop do informacij, morate dovoliti strogo potrebne piškotke (nujne za delovanje strani), po želji pa lahko omogočite tudi funkcionalne piškotke (niso nujno potrebni, a izboljšajo uporabniško izkušnjo) ter piškotke za tržne namene. Če ne dovolite zbiranja in obdelave podatkov v tržne namene, se zbirajo samo statistični podatki. V dnevnem pregledu vidimo naslednje podatke, vse v strnjeni obliki:

  • število obiskov naše spletne strani (in različnih podstrani);
  • državo obiskovalca;
  • napotitelja obiska (če ste prišli neposredno, prek iskalnikov ali prek povezave iz socialnih omrežij);
  • če ste kliknili povezave tretjih oseb.

Podatki v strnjeni obliki niso osebni podatki, saj ti podatki ne razkrivajo vaše identitete na noben neposreden ali posreden način!

Za vsako spletno stran, ki jo obiščete, vaš IP naslov – ki se v nekaterih državah že šteje za osebne podatke – hrani družba, ki ponuja gostovanje, v tako imenovanih strežniških dnevnikih. Te datoteke so bistvenega pomena za nalaganje in prikazovanje spletne strani v brskalniku, za vzdrževanje in spremljanje varnosti spletnega mesta, ter po potrebi za odpravljanje težav spletnega mesta – torej praktično za delovanje spletne strani. Naš ponudnik gostovanja te datoteke hrani 30 dni, ki se nato samodejno izbrišejo. Podatki se ne posredujejo ali uporabljajo na noben drug način. Podjetje nima neposrednega dostopa do teh datotek, razen če jih zahteva, za kar si pridržujemo pravico v primeru suma zlonamerne dejavnosti proti naši spletni strani ali v primeru konkretnih znakov nezakonite uporabe.

6. Kontakt

Ko nas kontaktirate, se zbirajo osebni podatki. Ko nas kontaktirate preko:

  • kontaktnega obrazca: prosimo za vaše ime, e-poštni naslov in neobvezno tudi za vašo telefonsko številko (glej tudi 17. Kontaktni obrazec na spletni strani);
  • e-pošte: ponovno nam posredujete vaše ime in e-poštni naslov;
  • telefona: ponavadi nam posredujete telefonsko številko (če številka ni nastavljena kot skrita) in vse druge osebne podatke, ki jih izmenjujete med pogovorom (kot je vaše ime).

Ti podatki se zbirajo in uporabljajo izključno za namene odzivanja na vaše povpraševanje ali za vzpostavitev stika v primeru tehnične podpore. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je vaše soglasje, da se odzovemo na vašo zahtevo v skladu s členom 6 (1), točko a) GDPR. Vaši podatki bodo po končani obdelavi vaše poizvedbe izbrisani, če iz okoliščin lahko sklepamo, da je bilo vprašanje dokončno pojasnjeno, vendar le pod pogojem, da ni zakonitih obveznosti hrambe teh podatkov. Kot sekundarni ukrep pregledujemo tudi naš poštni predal, če so bili vsi podatki izbrisani vsakih 6 mesecev.

Če je vaš stik namenjen sklenitvi pogodbe, torej da vprašate za ponudbo ali opravite naročilo, je dodatna pravna podlaga za našo obdelavo podatkov člen 6 (1) točka b) GDPR.

7. Naročanje

V skladu s členom 6 (1), točka (b) GDPR, ob naročilu pri nas, zberemo vaše osebne podatke. Na naši strani lahko opravite naročilo z registracijo uporabniškega računa ali pa kot gost, brez registracije. V obeh primerih shranjujemo in uporabljamo podatke, ki ste jih posredovali za potrebe obdelovanja pogodb in izvajanja storitve (izdaja računa, plačilo, dostava). V primeru, da zahtevanih podatkov ne posredujete, žal ne moremo zagotoviti zahtevanih storitev. Da bi zagotovili naše storitve, se zanašamo na storitve obdelovalcev podatkov, ko gre za računovodstvo, plačevanje ali dostavo (Glej: V. TRETJE OSEBE IN OBDELOVALCI PODATKOV).

Po končani obdelavi pogodbe in / ali ob izbrisu vašega uporabniškega računa, ne bomo shranjevali nobenih osebnih podatkov v naši spletni trgovini, toda potrebni osebni podatki se hranijo skladno z upoštevanjem davčnih in komercialnih rokov hrambe (10 let) In se izbrišejo po izteku teh rokov v skladu s členom 6 (1) točka 3 GDPR in skladno z Zakonom o davku na dodano vrednost ZDDV-1, Pravilnikom o izvajanju zakona na dodano vrednost, Zakonom o davčnem postopku, Zakonom o gospodarskih družbah, Zakonom o računovodstvu in Slovenskimi računovodskimi standardi.

7.1. Oddaja naročila kot obiskovalec

Če se odločite za naročilo kot obiskovalec, se bodo za izvedbo pogodbe zahtevali in zbrali naslednji podatki, skladno z ustreznim obrazcem za vnos na naši spletni strani:

  • Vaše polno ime: da vas lahko identificiramo;
  • vaš naslov za dostavo: da vam lahko dostavimo naročilo;
  • vaš naslov za izstavitev računa: da lahko izdamo račun, ki je naša pravna obveza;
  • vaša telefonska številka: da vas lahko lažje kontaktiramo v primeru težav pri naročilu;
  • in vaš e-poštni naslov: da vam lahko potrdimo naročilo, dostavo ter da vam pošljemo elektronski račun.

Če ste se odločili za plačilo z bančno kartico, ne da bi zapustili našo spletno stran v vdelanem obrazcu, ki ga ponuja Stripe, morate navesti svoje podatke o plačilu, vključno z imenom imetnika kartice, številko bančne kartice in kodo CVC, da bomo lahko obdelali vaše plačilo. Upoštevajte, da teh podatkov sami ne zbiramo in ne vidimo, podatke zbira in posreduje neposredno naš neodvisni ponudnik plačil Stripe Inc. (glej točko 16.) v skladu z najvišjimi varnostnimi standardi. Vse informacije o transakcijah, posredovane med našo spletno stranjo in sistemom Stripe, so šifrirane z uporabo 256-bitnih potrdil SSL. Pri plačilu se strinjate, da postanete neposredni uporabnik sistema Stripe in sprejemate njihove pogoje storitve in pravilnik o zasebnosti (glej točko 16.)

Ko se odločite za plačilo z bančno kartico preko našega drugega ponudnika plačil, Barion, boste preusmerjeni na njihovo spletno mesto, kjer plačilo poteka. Storitev je ločena od našega spletnega mesta in če želite uporabljati njihove storitve, morate pri uporabi njihove spletne strani prebrati in sprejeti njihove pogoje storitve in pravilnik o zasebnosti. Tudi v tem primeru vsi podatki, zbrani s to storitvijo, niso znani ali shranjeni v naši trgovini.

Ko opravite plačilo z bančnim nakazilom, bomo na bančnem izpisku videli ime in številko bančnega računa, iz katerega je bil denar poslan, in morda bomo morali uporabiti te podatke za identifikacijo naročila, ki je bilo plačano, da bi to naročilo obdelali.

Platforma naše spletne trgovine registrira tudi vaš IP naslov, ki ga uporabite za naročilo, kar v nekaterih državah predstavlja digitalne osebne podatke. Razlog, zakaj naša spletna trgovina (in druge spletne trgovine) zbira te podatke, so varnostni ukrepi in preprečevanje goljufij ali zlonamernih dejavnosti.

7.2 Naročanje z registracijo uporabniškega računa

Ko registrirate uporabniški račun, s soglasjem, skladno s členom 6 (1) točko a) GDPR, bomo ob registraciji shranili vaš e-poštni naslov in ko boste izvedli naročilo, bodo zahtevani in zbrani isti podatki kot v točki 7.1. Ti podatki se zbirajo v sistemu, saj se registracija po navadi opravi z namenom lažjega in hitrejšega nakupa v prihodnosti.

Kot registriran uporabnik imate na naši spletni strani tudi ekskluzivni dostop do osebnega seznama želja ali čakalne liste (glej tudi 9. Seznam želja).

Kadarkoli lahko prekličete soglasje za zbiranje teh podatkov in izbrišete uporabniški račun. To lahko storite tako, da pošljete sporočilo na info@malihnog.com. Če se v račun ne prijavite vsaj 1-krat v roku enega leta, bo vaš uporabniški račun skupaj z vsemi osebnimi podatki avtomatično izbrisan. Za škodo, ki bi nastala, ker je uporabnik ob registraciji navedel napačne, nepopolne ali netočne podatke, ne odgovarjamo.

7.3. Naročanje prek elektronske pošte

Kot je navedeno v naših Pogojih poslovanja, lahko v izjemnih primerih (npr. prednaročilo) naročilo oddate tako, da nam pošljete e-pošto. V tem primeru se zahtevajo enaki podatki kot v prejšnjih točkah, poleg tega vam pošiljamo tudi to politiko zasebnosti in piškotkov in vas prosimo, da potrdite, da ste jo prebrali in jo razumeli, saj velja tudi v primeru nakupa po e-pošti.

8. Prijava na novičke

Na naši spletni strani se lahko naročite na prejemanje naših novic (vključno z novicami s promocijskimi ponudbami in direktnim trženjem) v skladu s členom 6 (1) točka a) GDPR. Ko se prijavite, zahtevamo izključno vaš e-poštni naslov brez dodatnih osebnih podatkov, ki jih uporabljamo za zagotavljanje storitve, za katero ste izrazili zanimanje. Promocijska sporočila vam lahko in vam bomo pošiljali samo z vašo privolitvijo. Ne zahtevamo samo jasno izraženega interesa (klik na potrditveno polje ob prijavi) na ustreznih obrazcih za prijavo, temveč ponujamo tudi dvojno preverjanje, kar pomeni, da boste prejeli začetno e-poštno sporočilo s prošnjo za potrditev, da je zanimanje za prijavo na novičke dejansko izrazil lastnik elektronskega naslova. Od novičk se lahko kadarkoli odjavite z uporabo povezave na dnu kateregakoli od naših prejšnjih glasil ali nam pišete in zahtevate odjavo. Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, dokler bomo opravljali storitev pošiljanja novičk, to pomeni  dokler se ne odjavite ali prekličete vaše soglasje.

9. Seznam želja in čakalna lista

9.1. Seznam želja

Če imate registriran uporabniški račun (glejte 7.2. Naročanje z registracijo uporabniškega računa), imate tudi možnost, da ustvarite seznam želja in dodate izdelke, ki vas bodo v prihodnje zanimali. Z uporabo seznama želja se strinjate, da imamo v našem sistemu vpogled v vaše dodane izdelke iz seznama želja in da lahko te informacije uporabimo za določanje prioritet lastnih naročil pri naših dobaviteljih. Podatke iz vašega seznama želja imamo dokler to funkcijo uporabljate oz. dokler ne izbrišete uporabniškega računa.

9.2. Čakalna lista

Če imate registriran uporabniški račun (glejte 7.2. Naročanje z registracijo uporabniškega računa), se lahko tudi naročite na obvestila o ponovni zalogi trenutno razprodanih izdelkov. Če ste prijavljeni v račun, se s pritiskom na gumb Obvesti me vaš e-naslov avtomatsko registrira, naš sistem pa vam pošlje kratko sporočilo, ko je izdelek spet na voljo. Po tej enkratni komunikaciji bo vaš e-naslov avtomatsko izbrisan iz čakalne liste in ne bo shranjen ali uporabljen za druge namene.

10. Platforme družbenih omrežij

V povezavi z našo spletno stranjo zaenkrat upravljamo z dvema platformama družbenih omrežij: facebook stran (Malih nog naokrog), facebook skupini (groups (Naravne igrace, naravna igra; Malih nog naokrog barátai) )  in Instagram račun (malihnognaokrog ali takoseigramo), da bi promovirali naše dejavnosti in namen, delili sorodne novice, objave na blogu, in da bi povečali osebni stik z našimi strankami. Če sledite našim platformam družbenih omrežij, prostovoljno (z vašim soglasjem) delite z nami (in drugimi obiskovalci teh strani) svoje ime, sliko, vse druge vaše javne informacije, ki ste se jih odločili deliti, ter vse druge osebne podatke ali mnenja, ki jih razkrivate v svojih komentarjih ali interakciji na naših straneh. Podatkov, ki so na voljo na teh straneh, ne uporabljamo na noben način, samo za interakcijo z javnostjo v okviru naših strani. Kadarkoli imate pravico, da ste pozabljeni, prav tako imate popoln nadzor nad informacijami, ki jih delite in lahko se kadarkoli odločite za preklic všečkanja ali za preklic sledenja našim platformam. Imate tudi pravico, da izbrišete svoje prejšnje podatke ali mnenja, ki ste jih o sebi delili v svojih komentarjih. S preklicom všečkanja ali sledenja našim stranem, nam vaši podatki ne bodo več vidni. Kot skrbniki si pridržujemo pravico do moderiranja, blokiranja sledilcev ali brisanja komentarjev, če so nespoštljivi ali niso v skladu z našimi vrednotami ali zakonom.

Z uporabo teh platform družbenih omrežij tudi soglašate, da je Facebook tretji ponudnik in da obdeluje vaše podatke (glejte 19. Platforme družbenih omrežij). Na našem facebook in Instagram računu se uporabljata tudi orodje in piškotek za vpogled, da bi oglaševanje postalo učinkovitejše in smiselnejše (Glejte IV. Piškotki).

11. Nagradne igre

V primeru, da bomo na naši spletni strani ali na platformi za družbena omrežja priredili nagradno igro, bomo zbirali vaše osebne podatke le na podlagi vašega soglasja, skladno s členom 6 (1), točka a) GDPR. V takem primeru bomo v pogojih sodelovanja v nagradni igri jasno določili, katere podatke zbiramo, za kakšen namen jih potrebujemo, koliko časa jih hranimo in kakšne so vaše pravice.

IV. PIŠKOTKI

Da bi vam ob obisku naše spletne strani omogočil boljšo uporabniško izkušnjo in zagotovili popolno funkcionalnost, na različnih straneh uporabljamo t.i. piškotke. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene na vaši končni napravi, s katero dostopate do interneta. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Nekateri piškotki se izbrišejo po koncu seje brskalnika (začasni oz. sejni piškotki), drugi piškotki ostanejo na vaši napravi in omogočajo nam ali našim partnerskim podjetjem (piškotki tretjih oseb), da prepoznajo vaš brskalnik pri naslednjem obisku (trajni oz. shranjeni piškotki). Če so piškotki nastavljeni, zbirajo in obdelujejo določene uporabniške informacije, kot so podatki o brskalniku in lokaciji, ter vrednosti IP-naslovov glede na posamezne zahteve. Stalni piškotki se samodejno izbrišejo po določenem obdobju, ki se lahko razlikuje glede na sam piškotek.

Če se osebni podatki obdelujejo tudi s posameznimi piškotki nastavljenimi z naše strani, se obdelava izvede bodisi v skladu s členom 6 (1) točka b GDPR za izvedbo naročila bodisi v skladu s členom 6 (1) točka f GDPR za zaščito naših legitimnih interesov za najboljšo možno funkcionalnost spletne strani ter strankam prijazno in učinkovito oblikovanje obiska strani.

Prosimo, upoštevajte, da imate popoln nadzor nad piškotki prek nastavitev vašega brskalnika. Lahko ste obveščeni o nastavitvi piškotkov, lahko se odločite, da jih sprejmete ali zavrnete posamično ali na splošno, in jih lahko kadar koli izbrišete, tudi samodejno, ko zaprete brskalnik. Vsak brskalnik se razlikuje glede na način, kako upravlja nastavitve piškotkov – informacije o tem najdete v meniju za pomoč vsakega brskalnika (Internet Explorer, Firefox, Google, Safari, Opera).

Piškotki, na katere lahko naletite med obiskom naše spletne strani:

 

Ime piškotka Funkcionalnost Potek
1.      Nujno potrebni piškotki: Nujno potrebni piškotki so potrebni za osnovno delovanje spletne strani, brez njih spletna stran ne bo delovala pravilno. Ti piškotki ne shranjujejo podatkov, ki omogočajo identifikacijo posameznika.
woocommerce_items_in_cart, woocommerce_cart_hash, wp_woocommerce_session_,

wc_fragments_#

Prva dva piškotka vsebujeta informacije o košarici kot celoti in pomagata platformi spletne trgovine (WordPress) vedeti, kdaj se podatki o košarici spremenijo. Zadnji piškotek vsebuje edinstveno kodo za vsakega kupca, tako da ve, kje najde podatke o košarici v bazi podatkov za vsakega kupca. V teh piškotkih ni shranjenih osebnih podatkov. seja
PHPSESSID Ta piškotek je nujno potreben za uporabo spletne trgovine, ker se uporablja za vzdrževanje spremenljivk uporabniških sej, na primer za ohranjanje prijavljenega statusa med stranmi, shranjevanje vsebine košarice med sejo, ali za prikaz, če v zahtevi manjka obvezno polje, ali če je bila poizvedba poslana. seja
wordpress_logged_in_ Naša platforma zažene ta piškotek, ko se uporabnik prijavi v račun, da vzdržuje njegovo prijavo in pokaže strani, povezane z računom. seja
Wp_wpml_current language  

Ta piškotek nastavi vtičnik WPML v WordPress-u, kar nam omogoča, da prevedemo našo spletno stran in jo prikažemo v več jezikih. Piškotek sam shrani jezikovno vrednost spletnega mesta (v katerem jeziku ga uporabljate), tako da lahko dosledno prikazuje strani v izbranem jeziku.

 

seja
m, __stripe_mid, __stripe_sid Te piškotke nastavi Stripe Payment Gateway. Prvi piškotek se uporablja za določanje naprave, ki se uporablja za dostop do spletnega mesta, in omogočanje njenega ustreznega formatiranja. Druga dva piškotka se uporabljata za omogočanje plačila na spletnem mestu brez shranjevanja kakršnih koli podatkov o plačilu na strežniku. 2 leti / 1 leto / 1 dan
cky-active-check, __cfduid, cookieyesID, cky-consent, cookieyes-necessary, cookieyes-functional, cookieyes-analytics, cookieyes-performance, cookieyes-advertisement, cookieyes-other Piškotek nastavi naša služba za soglasje in upravljanje piškotkov CookieYes, da preveri, ali je pasica za soglasje aktivna na spletnem mestu. Identificira posamezne stranke za skupnim naslovom IP in uporabi varnostne nastavitve za vsakega odjemalca (ne ustreza nobenemu ID-ju uporabnika v spletni aplikaciji in ne shranjuje nobenih osebnih podatkov.) Zapomni si soglasje obiskovalca za nekatere kategorije piškotkov. 1 leta
eucookielaw Ta piškotek, ki ga zagotavlja WordPress (Automattic Inc), registrira in shrani soglasja o piškotkih. 30     dni
2.      Funkcionalni piškotki omogočajo izboljšano delovanje določenih funkcij, kot je deljenje vsebine spletne strani na socialnih omrežjih, zbiranje povratnih informacij in druge funkcije tretjih oseb.
yith_wcwl_products Ta piškotek je nastavljen s funkcionalnim vtičnikom spletnega mesta za boljšo uporabniško izkušnjo in si zapomni izdelke na kupčevem seznamu želja. 30 dni
woocommerce_recently_viewed Ta spletni piškotek vsebuje niz do 15 nedavno pregledanih izdelkov in vam pomaga, da ga prikazuje v stranski vrstici, medtem ko obiskujete našo spletno trgovino. seja
3.      Analitični / statistični piškotki: Analitični piškotki se uporabljajo za razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran. Pomagajo zagotoviti podatke o številu obiskovalcev, stopnji obiskov ene strani, viru prometa itd.
_gat_UA Ta piškotek namesti Google Universal Analytics in se uporablja za zmanjšanje števila zahtev – omejuje zbiranje podatkov na spletnih mestih z velikim prometom. Poteče po 10 minutah. 1 dan
_ga, _gid Te piškotke Google Analytics uporablja za pridobivanje informacij, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, za ustvarjanje analitičnega poročila o tem, kako deluje spletno mesto, ter za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah, kampanjah in spremljanje uporabe spletnega mesta za analitično poročilo spletnega mesta. . Piškotki anonimno shranjujejo podatke in dodelijo naključno ustvarjeno številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev.

 

2 leti / 1 dan
tk_or, tk_lr, tk_r3d, , tk_ai, tk_qs Piškotke uporablja naša spletna platforma WordPress (automatic Inc.), shranjujejo naključno generirane anonimne ID-je ter se uporabljajo za splošno sledenje analitiki, vključno z referenčnim vedenjem. 5 let / 1 leto / 2 dni / seja / seja
4.      Marketing: Oglaševalski piškotki se uporabljajo za prikazovanje obiskovalcu prilagojenih oglasov glede na strani, ki ste jih prej obiskali, ter za analizo učinkovitosti oglasne kampanje.
fr, _fbp, spin, wd, xs, sb Te piškotke nastavi Facebook; merijo, optimizirajo in gradijo ciljne skupine za oglaševalske kampanje na Facebooku. 3 mesece
utma, utmb, utmc, utmz, utmv Te piškotke nastavi Google Analytics za razlikovanje posameznih sej uporabnikov in določanje vira prometa, ki pojasnjuje, kako je uporabnik dosegel naše spletno mesto. seja / 6 mesecev/ 2 leti
1P_JAR, NID, CONSENT Te piškotke postavlja Google, z njimi zbira statistične podatke o spletnih mestih, sledi stopnjam konverzije in obiskovalcu zagotavlja prilagojene oglase. Piškotek CONSENT shranjuje informacije o soglasju uporabnika Googlovih piškotkov. 30 dni / 6 mesecev

Iz marketinških in oglaševalskih razlogov lahko uporabimo tudi dve orodji tretjih strank:  facebook orodja (Insight in t.i. piksli) in Google Analytics. Ob obisku spletne strani lahko vedno onemogočite oglaševalske piškotke z nadzorom možnosti v okencu za soglasje piškotkov.

Če imate facebook račun in obiščete facebook (vključno z našo facebook stranjo), vam ta v vaš brskalnik namesti piškotek in registrira ter analizira vaše podatke in dejavnosti (npr. katero stran ste všečkali) in tako pripomore k učinkovitejšemu oglaševanju. Z zbranimi podatki se oblikuje tudi t.i. » podobne ciljne skupine« za oglaševanje. S pomočjo orodja Insight, facebook ponuja poslovnim stranem (vključno z našo), strnjene statistične podatke (torej ne osebne!), pomembne za dejavnost na tej strani. Priporočamo vam, da tukaj preberete več o pravilniku o piškotkih na facebook-u, vključno z načinom zavrnitve piškotkov.

Facebook uporablja tudi piškotke, podobne JavaScriptu, tako imenovane piksle za merjenje konverzij. Ti pomagajo facebooku – brez pošiljanja kakršnih koli osebnih podatkov – povezati vašo dejavnost na Facebooku in vašo dejavnost na naši spletni strani in s tem omogočajo merjenje učinkovitosti našega oglaševanja na facebooku, ki ga občasno izkoriščamo, tako kot številna druga podjetja. Ko se odločite za obisk naše spletne strani in sprejmete našo politiko in oglaševalske piškotke, se strinjate tudi z uporabo teh t.i. pikslov. Ne pozabite, da lahko možnosti oglasov na facebooku vedno upravljate tukaj.
Google Analytics je še eno tržno orodje, ki ga uporabljamo za razumevanje vedenja naših strank, da jim ponudimo relevantne in njim prilagojene oglase.

V. TRETJE OSEBE IN OBDELOVALCI PODATKOV

Poleg zgoraj navedenih orodij, se zanašamo tudi na storitve ponudnikov in poslovnih partnerjev navedenih v nadaljevanju. Z uporabo naših storitev se strinjate, da ti ponudniki obdelujejo vaše podatke, da bi zagotovili bistvene pogoje za naše delovanje in izvedli pogodbe v skladu s členom 6 (1) točka a) GDPR. Ko izbiramo naše poslovne partnerje, se vedno odločamo za ugledna in zanesljiva podjetja, da zagotovimo zaščito vaših osebnih podatkov.

Pri izmenjavi osebnih podatkov s temi zunanjimi tretjimi osebami lahko njihova obdelava vaših osebnih podatkov vključuje prenos vaših podatkov izven EU, v Združene države Amerike (zlasti v primeru točk 14.2, 15, 18, 19). Vsakič, ko se vaši osebni podatki prenesejo iz EU, ti ponudniki zagotavljajo podobno stopnjo zaščite kot velja v EU.

12. Storitve dostave

12.1. Domača dostava

Za obdelavo vašega naročila sodelujemo s ponudnikom dostavnih storitev, ki nas podpira pri izvrševanju sklenjenih pogodb. Naš glavni dostavni partner je GLS (GLS Slovenija d.o.o., Cesta v Prod 84, 1129 Ljubljana – Slovenija), njihovo politico zasebnosti (v slovenščini) lahko preberete tukaj. V skladu z našimi pogoji poslovanja si pridržujemo pravico do sodelovanja z drugimi ponudniki dostavnih storitev (glede na razpoložljivost kurirjev), med katerimi je  Pošta Slovenije d.o.o. (Slomškov trg 10, 2500 Maribor / politika zasebnosti) ali DPD (DPD d.o.o. KURIRSKA IN PAKETNA DISTRIBUCIJA, Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid / politika zasebnosti).

Za dostavo vašega naročila moramo prevozniku posredovati naslednje podatke:

  • vaše polno ime in naslov za dostavo;
  • vašo e-pošto in / ali telefonsko številko, za namen uskladitve datuma dostave ali obvestila o statusu pošiljke.

12.2. Mednarodna dostava

Za mednarodne dostave se zahtevajo enaki podatki, izvajajo pa se pri istih kurirskih podjetjih: GLS, DPD in Pošta Slovenije. Razlika je le v tem, da lahko za mednarodne pošiljke uporabljamo storitve tretjega sistema za urejanje prevoza, vaši podatki pa se registrirajo prek njihovega sistema – znotraj EU je to Eurosender (Eurosender SARL, 9 Rue du Laboratoire, LU-1911, Luxemburg / politika zasebnosti),  za države v regiji (Madžarska) AllPacka (Fürgefutár.hu Logisitcs Service Ltd., Wesselényi utca 28, H-1077 Budimpešta, Madžarska / politika zasebnosti).

13. Računovodstvo

Za obračunske in računovodske storitve smo v partnerstvu s podjetjem Saop d.o.o. (Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici), ki ima dejanski dostop do podatkov za obračun in do izdanih računov, da lahko tako ponuja bistveno storitev za naše poslovanje. Izjavo o varstvu osbnih podatkov podjetja Saop d.o.o. si lahko preberete tukaj. Naš drugi računovodski partner je Fidak d.o.o., Kidričeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Slovenija (njihova politika zasebnosti je na voljo tukaj).

14. Storitve spletnega gostovanja

14.1. Spletno gostovanje in e-pošta

Naš ponudnik gostovanja, ki ga potrebujemo za upravljanje spletne strani, je Hitrost.com d.o.o. (Cesta železarjev 8b, 4270 Jesenice, Slovenia). Če želite, se lahko tukaj seznanite z njihovo politiko zasebnosti.

14.2. Spletna platforma

Podjetje, ki ponuja spletno trgovino in platformo (WooCommerce) za urejanje spletne strani, je Automattic Inc. (60 29th Street #343, San Francisco, CA 94110, USA). Za zagotovitev delovanja naše spletne strani in storitev uporabljamo varnostne ukrepe, vključno s samodejnim dnevnim varnostnim kopiranjem naše baze podatkov s pomočjo istega podjetja. Tukaj se lahko seznanite z njihovo politiko zasebnosti.

15. Bančne storitve, Barion, Stripe

Poslovni račun imamo odprt pri Delavski Hranilnici d.d. Ljubljana (Miklošičeva 5, 1000 Ljubljana), ki nam omogoča bančne storitve in ima dostop do seznama transakcij, ter posledično do vašega imena in številke računa, če ste plačilo opravili preko bančnega nakazila. Politiko zasebnosti Delavske Hranilnice d.d. si lahko preberete tukaj.

Za zagotavljanje možnosti plačila z bančnimi karticami uporabljamo storitve dveh različnih ponudnikov plačil:

Eno možnost plačila s kreditno kartico zagotavlja podjetje Barion Payment Inc., izdajatelj elektronskega denarja, ki ga je licencirala Centralna banka Madžarske (ID licence: H-EN-I-1064/2013) na podlagi Direktive o elektronskem denarju (2009/110/EC). Plačilo se zgodi v njihovem varnem sistemu, mi pa nimamo dostopa do vaših osebnih podatkov (številke kreditne kartice, datuma poteka veljavnosti, kode CVC), ki ste jih podali med transakcijo. Osebne podatke, ki so povezani s transakcijo, posredujete neposredno podjetju Barion. Svetujemo vam, da se seznanite z njihovo politiko zasebnosti, preden se odločite za plačilo z  bančno kartico, saj je pogoj dokončanja transakcije tudi strinjanje s politiko zasebnosti.

Drugo možnost plačila z bančnimi karticami ponuja podjetje Stripe Inc. (510 Townsend Street, San Francisco, CA 94103-4918), specializirana in varna spletna plačilna rešitev. Ko uporabljate storitve Stripe, na naši spletni strani posredujete svoje osebne podatke (številka kreditne kartice, datum poteka, CVC koda) v vgrajeni obliki (vtičnik). Ti podatki se zbirajo in posredujejo ponudniku plačilnih storitev neposredno preko vtičnika, mi pa do teh podatkov nimamo dostopa ter jih ne shranjujemo. Vse informacije o transakcijah, posredovane med obrazcem in sistemom Stripe, so šifrirane s pomočjo 256-bitnih SSL certifikatov. S sprejetjem naših Pogojev poslovanja in Pravilnika o zasebnosti se strinjate, da vas zavezujejo tudi pogoji uporabe in politika zasebnosti podjetja Stripe, ki jih lahko to podjetje kadar koli spremeni.

16. Kontaktni obrazec na spletni strani

Naš kontaktni obrazec poganja Gravity Forms (razvijalec je Rocketgenius, Inc., 1620 Centerville Turnpike, Suite 102, Virginia Beach VA 23464-6500, ZDA). Zbira le osebne podatke, ki so zahtevani v našem kontaktnem obrazcu (in ne zbira vašega IP naslova, na primer). Z uporabo kontaktnega obrazca soglašate, da se vaši osebni podatki in poizvedba shranijo v našo bazo podatkov in tam ostanejo shranjeni 30 dni, služijo pa le kot tehnična varnostna kopija ter se po tem obdobju samodejno izbrišejo. Vaša poizvedba je posredovana tudi na naš uradni elektronski naslov, kjer jo obravnavamo, kot je opisano v točki 6. Kontakt.

17. Ponudnik novic

Naše novice nudimo s pomočjo aplikacije Mailchimp (Rocket Science Group Llc., 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 ZDA). Tu se lahko seznanite z njihovo politiko zasebnosti.

18. Platforme za družbena omrežja

Kot smo že omenili, uporabljamo facebook in Instagram iz marketinških in reklamnih razlogov. Tu se lahko seznanite s politiko zasebnosti Facebook Inc. (Menlo Park, Kalifornija, ZDA), ki je tudi lastnik Instagrama.

VI. VAŠE PRAVICE

Zakon o varstvu podatkov zagotavlja celovito pravico v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov. Ta vključuje:

  • pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov;
  • pravico do popravka vaših osebnih podatkov;
  • pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov;
  • pravico do zavrniteve uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov;
  • pravico do omejitve uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov; in
  • pravico do prenosljivosti vaših osebnih podatkov.

Ker nimamo postopkov za avtomatsko odločanje, vam v zvezi s tem ne moremo zagotavljati pravic. V kolikor menite, da vaših podatkov ne obdelujemo skladno z veljavnimi zakoni, pa imate seveda pravico do pritožbe.

20. Dostop do podatkov

V skladu s členom 15 GDPR, lahko zahtevate dostop do vaših osebnih podatkov, da ugotovite katere podatke o vas hranimo in za kateri namen. V primeru dostopa do podatkov bomo morda morali od vas zahtevati posebne informacije, da nam pomagajo potrditi vašo identiteto in zagotoviti vašo pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov (ali za uveljavljanje katerekoli druge pravice). Ta varnostni ukrep je potreben za zagotovitev, da osebni podatki niso razkriti nobeni osebi, ki nima pravice do nje.

21. Popravek podatkov

V skladu s členom 16 GDPR, lahko zahtevate popravek svojih osebnih podatkov (če je vaša telefonska številka, e-pošta, naslov ali ime napačno).

22. Pravica biti pozabljen in odvzem soglasja

V skladu s členom 17 GDPR lahko zahtevate, da se vaši osebni podatki izbrišejo ali odstranijo, kadar ni razloga za nadaljevanje obdelave. Upoštevajte pa, da morda ne bomo mogli vedno izpolniti vaše zahteve za izbris iz določenih pravnih razlogov (npr. če obstaja potreba po zadržanju iz komercjalnih ali davčnih razlogov). V takem primeru, vas bomo o tem obvestili čimprej po prejetju vaše zahteve po izbrisu.

V skladu s členom 7 (3) GDPR, imate tudi pravico, da kadarkoli prekličete soglasje za obdelavo osebnih podatkov, če se za obdelavo vaših osebnih podatkov zanašamo na privolitev (kot v primeru prijave na novičke). To sicer ne bo vplivalo na zakonitost kakršne koli obdelave, ki se izvede pred preklicem vaše privolitve. Če umaknete soglasje, vam morda ne bomo mogli zagotoviti določenih izdelkov ali storitev, vendar vas bomo v tem primeru o tem obvestili ob preklicu privolitve.

Običajno lahko dostopate, popravljate ali brišete svoje osebne podatke ali umaknete soglasje z nastavitvami in orodji, ki jih ponujamo (npr. Povezava za odjavo v naših novičkah), vendar če tega ne morete storiti, nam pišite in z veseljem vam bomo pomagali.

23. Pravica do prenosljivosti vaših osebnih podatkov

Če želite svoje podatke prenesti k drugemu upravljavcu v strojno berljivi obliki, lahko uveljavljate pravico do prenosljivosti podatkov. Prenos lahko zahtevate, kadar vaše podatke upravljavec obdeluje z avtomatiziranimi sredstvi na podlagi vaše privolitve oziroma zaradi pogodbe.

24. Pravica do pritožbe

Trudimo se, da zaščitimo vaše podatke in vam zagotovimo pregledne in razumljive informacije. Če imate kakršnekoli skrbi, vprašanja ali pritožbe, vas prosimo, da nas kontaktirate preko katerihkoli kontaktnih podatkov, navedenih na spletni strani. V primeru, da imate kakršna koli vprašanja ali dogovore, se lahko obrnete tudi na slovenski organ, ki nadzoruje zadevno vprašanje. V Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec:

Informacijski pooblaščenec
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana

Telefon: 01 230 97 30
Faks: 01 230 97 78
E-pošta: gp.ip(at)ip-rs.si
Spletna stran: https://www.ip-rs.si

VII. KONČNE DOLOČBE

Morebitna vprašanja, ki jih ta politika zasebnosti in piškotkov vsebinsko ne pokriva, se rešujejo na podlagi veljavnega prava Republike Slovenije in prava Evropske Unije.