Pogoji Poslovanja

POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja veljajo za dejavnost in storitve spletne trgovine www.malihnog.com in so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in priporočili Trgovinske zbornice Slovenije (TZS). Ti pogoji poslovanja veljajo od: 24 avgusta 2020.

1. O nas

1.1. Podatki o podjetju

Spletno stran in blagovno znamko Malih nog naokrog, ki deluje na spletnem mestu www.malihnog.com, upravlja ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi “prodajalec”, “trgovina”, “Malih nog naokrog” ali “mi”):

Spletna trgovina, Mitja Kastelic, s.p.
Naslov: Črniče 79E, 5262 Črniče
Email: info@malihnog.com
Telefon: +386 69 951 390
Matična številka: 8329800000
Davčna številka: SI79089399
Poslovni račun odprt pri Delavski Hranilnici d.d. Ljubljana: SI56 6100 0002 0972 135

Poslovni subjekt je vpisan v Poslovni register Slovenije na dan 5.12.2018 in je davčni zavezanec.

1.2. Delovni čas

Spletna trgovina deluje neprekinjeno vse dni v letu, naročila je mogoče oddati kadarkoli. Služba za odpremo paketov in služba podpore strankam pa je na voljo samo med delovnim časom, to je od ponedeljka do petka od 9:00 do 17:00. Po telefonu smo za vsa vprašanja dosegljivi od ponedeljka do petka med 9:00 in 12:00. Izjema so državni prazniki in dopusti, ki lahko vplivajo na urnik obratovanja.

V določenih dneh leta je trgovina lahko zaprta zaradi dopustov, o čemer so kupci vedno obveščeni preko naše spletne strani (in na družbenih omrežjih, ko je to mogoče). Objavljeni so točni datumi in trajanje dopustov. V tem času služba za odpremo paketov in služba za podporo strankam nista na voljo (za dodatne informacije glej: 11.3. Odprema in dostava v času dopusta).

1.3. Jezik

Spletno mesto Malih nog naokrog je dostopno v slovenskem in angleškem jeziku, pri čemer velja, da je glavni jezik spletne strani in poslovanja slovenščina. Vedno se trudimo zagotavljati  aktualne, popolne in točne informacije v vseh jezikih. Tudi dokumenta Pogoji poslovanja in Politika zasebnosti in piškotkov sta dostopna v obeh jezikih. V primeru razlik med slovensko in angleško verzijo dokumenta, vedno prevlada besedilo v slovenskem jeziku.

2. Pregled in splošni pogoji

Prodajalec je upravljalec spletne strani in spletne trgovine Malih nog naokrog in ponudnik storitve spletne trgovine. Obiskovalec je oseba, ki obišče spletno mesto in spletno trgovino. V primeru registracije, obiskovalec postane uporabnik. Tako obiskovalec kot uporabnik lahko opravita nakup v spletni trgovini in s tem postaneta kupec.

Namen dokumenta o splošnih pogojih poslovanja (»Splošni pogoji«, »Pogoji«) je določitev delovanja spletne trgovine Malih nog naokrog, določitev pravice in obveznosti prodajalca in obiskovalca in/ali kupca ter ureditev poslovnega razmerja med prodajalcem in obiskovalcem in/ali kupcem (v nadaljnjem besedilu tudi “vas” oz. “vami”).

Z obiskom in uporabo našega spletnega mesta in/ali z oddajo naročila se vključite v našo storitev in soglašate z določili in pogoji iz tega dokumenta ter z vsemi drugimi veljavnimi dokumenti, ki so na voljo na naši spletni strani (vključno s Politiko zasebnosti in piškotkov) in veljajo ob obisku, nakupu ali ob dostavi spletnega naročila. Prav tako veljajo ti pogoji za vse nove vsebine, funkcije ali orodja, ki se dodajo na trenutno spletno stran in trgovino. Pridržujemo si pravico do posodobitve, spremembe ali zamenjave katerega koli dela tega dokumenta z objavo posodobitev in/ali sprememb na naši spletni strani, brez predhodnega obvestila. Najnovejšo različico lahko kadar koli pregledate na tej strani, zato priporočamo, da spletno stran redno obiskujete in preverite, če obstaja novejša različica dokumenta.

Ob dokončanju vsakega naročila vas opozorimo na pogoje poslovanja in politiko zasebnosti ter vas prosimo, da potrdite, da ste jih prebrali, razumeli in da z njimi soglašate.

Z uporabo naše spletne strani in/ali oddajo naročila prav tako izjavljate, da ste polnoletni v državi stalnega prebivališča ali da ste polnoletni v državi stalnega prebivališča ter soglašate, da dovolite uporabo naše spletne strani vzdrževani mladoletni osebi.

Naših izdelkov in storitev ni dovoljeno uporabljati v kakršenkoli nezakonite ali nepooblaščene namene. Prav tako z njimi ne smete kršiti zakonov (vključno z zakoni o avtorskih pravicah). Prepovedano je prenašanje virusov ali kakršnih koli drugih kod destruktivne narave. Kršitev katerega koli od naših pravilnikov, vključno s pogoji poslovanja, pomeni takojšnjo prekinitev naših storitev.

3. Obvestilo o avtorskih pravicah

Spletna stran, vsa njena vsebina in vsebine, objavljene na povezanih socialnih omrežjih  (facebook in Instagram) so zaščitene s pravicami intelektualne lastnine, vključno z avtorskimi pravicami in blagovnimi znamkami. Brez našega izrecnega dovoljenja ni dovoljeno kopiranje, prenašanje, prilagajanje, spreminjanje, oddajanje v najem, oddajanje, posojanje, prodajanje, distribuiranje ali ustvarjanje izpeljanih del iz katere koli vsebine tega spletnega mesta ali vsebine objavljene na drubenih omrežjih, v celoti ali delno.

4. Dostopnost informacij

Malih nog naokrog se zavezuje, da bo vsem strankam zagotovil naslednje podatke, še preden jih zaveže pogodba ali ponudba: .

 • Identifikacijske podatke podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka);
 • Kontaktne podatke (e-pošta, telefon);
 • Ključne značilnosti prodajnih artiklov (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami) ter obdobje veljavnosti tega podatka;
 • Dostopnost izdelkov (znotraj razumljivega časa);
 • Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (ter način, kraj in časovni okvir dostave);
 • Jasno in nedvoumno določene cene, pri čemer je jasno razvidno, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter obdobje veljavnosti tega podatka;
 • Način plačila in dostave ter  obdobje veljavnosti tega podatka;
 • Časovno veljavnost ponudbe;
 • Rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen);
 • Pojasnilo postopka pritožbe, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali o službi za podporo strankam.

5. Registracija računa

Našo spletno stran lahko obiščete ali prek nje naročite izdelke z registracijo računa (tako da postanete “uporabnik”) ali brez registracije (kot “obiskovalec”). Registracija v spletni trgovini se lahko opravi na strani  »Moj račun« ali v postopku nakupa. Z registracijo računa dobite uporabniško ime, ki je enako vašemu e-poštnemu naslovu, in geslo. Registracija se zaključi s prošnjo za vašo potrditev preko e-poštnega sporočila. Po potrditvi prejmete e-sporočilo s sporočilom o uspešni registraciji. Zaradi varnosti spletnega mesta in vaših osebnih podatkov ste odgovorni za varovanje podatkov o vašem računu (vseh podatkov, predvsem pa gesla), zato teh podatkov ne razkrivajte nikomur. Če menite, da je bilo vaše geslo zlorabljeno, ga takoj spremenite in nas kot del varnostnega ukrepa kontaktirajte. Odgovorni ste za vse seje in nakupe, opravljene s podatki vašega računa.

Če želite spremeniti e-poštni naslov, ki ste ga predhodno navedli ob registraciji, lahko to storite tako, da nam pošljete zahtevo iz registriranega e-poštnega naslova na info@malihnog.com. Sprememba e-poštnega naslova bo opravljena v najkrajšem možnem času,  o čemer boste obveščeni po elektronski pošti. Geslo lahko kadar koli spremenite na strani »Moj račun« ali ob prijavi zahtevate novo geslo, če ste ga pozabili. Vse druge podatke, ki ste jih posredovali, lahko spremenite na strani »Moj račun«. Vaš račun lahko kadarkoli izbrišete tako, da nam pošljete zahtevo iz registriranega e-poštnega naslova na info@malihnog.com. Pregledujemo tudi neaktivne uporabniške račune; če se uporabnik v roku enega leta vsaj enkrat ne prijavi na naši spletni strani, si pridržujemo pravico, da bo po enem letu neaktivnosti izbrisan iz sistema in bo o izbrisu obveščen preko e-pošte.

Odgovorni ste za redno posodabljanje svojih podatkov, pred oddajo naročila pa se prepričajte, da ste zagotovili prave podatke. Zagotavljate, da so podatki, podani pri oddaji naročila, aktualni, popolni in točni, da bomo lahko opravili zahtevano transakcijo in vas po potrebi kontaktirali.

Uporabniško ime in geslo jasno določata vsakega uporabnika in sta povezana, shranjena in obdelana skupaj z vsemi drugimi osebnimi podatki (npr. naslovom za račun in dostavo, telefonsko številko), ki jih je uporabnik zagotovil ali jih bo zagotovil v prihodnosti za naročilo. Vsi podatki se obdelujejo v skladu z našo Politiko zasebnosti in piškotkov.

6. Naročanje

6.1. Oddaja naročila na spletni strani

Na naši spletni strani lahko oddate naročilo z ali brez registracije uporabniškega računa. Postopek naročanja preko spletne strani je naslednji:

 • Če želite oddati naročilo z registriranim uporabniškim računom, se lahko prijavite na strani »Moj račun«, preden začnete brskati po izdelkih ali to storite najkasneje na blagajni.
 • Med  brskanjem po spletni trgovini lahko izbrane izdelke dodate v košarico s klikom na gumb »V košarico«. Ko ste izbrali vse izdelke, ki jih želite kupiti, lahko pred dokončanjem naročila na strani »Košarica« preverite povzetek naročila. Na tej strani lahko še vedno odstranite neželene izdelke iz vaše košarice s klikom na »x« poleg slike in imena izdelka ali tako, da spremenite količino na »0« in kliknete na gumb »Posodobi košarico«. V košarici lahko pregledate število izbranih izdelkov ter po potrebi opravite spremembe.
 • Če imate kodo za popust, ki bi jo radi uporabili, jo lahko dodate na strani »Košarica« in jo aktivirate s klikom na gumb »Unovči kupon«. Pred potrditvijo naročila lahko izberete želen način dostave in plačila in si ogledate celoten znesek naročila.
 • Če imate registriran uporabniški račun, lahko na strani »Moj račun« vnesete naslov za dostavo in za račun, ki bo ob naročilu služil kot privzeti naslov. Če nimate registriranega računa ali če želite, da je blago dostavljeno na drug naslov, lahko naslov dodate ali spremenite na strani “Košarica” ali najkasneje ob oddaji naročila. Vedno preverite, ali so informacije, ki ste jih navedli, pravilne. Zagotavljate, da so informacije, podane ob oddaji naročila, aktualne, popolne in točne. V primeru nezmožnosti opravljanja storitve, neuspele dostave ali v primeru morebitnih dodatnih stroškov, ki so posledica zastarelih, nepopolnih ali netočnih podatkov, ne prevzemamo odgovornosti.
 • Na “Blagajni” imate še vedno možnost, da uporabite kodo za popust in spremenite naslov dostave ali želen način dostave in plačila, vendar vsebine košarice ne morete več spreminjati. Če želite spremeniti izdelke v košarici, lahko to storite tako, da se vrnete na stran “Košarica”.
 • Pred naročilom morate potrditi, da ste prebrali naše Pogoje poslovanja ter Politiko zasebnosti in piškotkov in soglašate z njimi, tako da označite ustrezno potrditveno polje. S potrditvijo tudi potrjujete, da ste dolžni plačati naročeno blago. Končno naročilo oddate s klikom na gumb »Oddajte naročilo«.
 • Ponujamo dve vrsti plačila z bančno kartico: Barion in Stripe. Katera možnost je na voljo, je odvisno od posamezne države. Če ste izbrali plačilo z bančno kartico preko ponudnika Barion, boste preusmerjeni na spletno stran izvajalca storitve (Barion), kjer morate vnesti zahtevane podatke za uspešno transakcijo (Glej tudi: 10.2). Če ste izbrali plačilo z bančno kartico prek ponudnika Stripe, lahko nadaljujete s plačilom z bančno kartico prek vgrajenega obrazca na naši blagajni, tako da navedete številko svoje bančne kartice, datum veljavnosti in CVC kodo. Upoštevajte, da ne vidimo in ne prejmemo nobenih podatkov o vaši bančni kartici, zato plačilo obdela ponudnik plačil Stripe z najvišjimi standardi varnosti (Glej tudi: 10.3).
 • Po oddaji naročila dobite samodejno elektronsko sporočilo, ki potrjuje, da je naš sistem registriral vašo zahtevo za naročilo. Če niste prejeli nobenega samodejnega e-poštnega sporočila, najprej preverite mapo »Neželena pošta«, nato pa nas kontaktirajte, da preverimo, ali naš sistem ni registriral vašega naročila, ali niste prejeli potrditve zaradi napačnega e-poštnega naslova ali iz kakšnega drugega tehničnega razloga. Prosimo, upoštevajte, da je to samo sistemska e-pošta in ne končna potrditev vašega naročila.
 • V primeru, da ste izbrali plačilo z bančnim nakazilom, vam svetujemo, da počakate s plačilom, dokler ne prejmete naše končne potrditve in predračuna, s katerim vas pozovemo k plačilu.
 • V  roku 1 delovnega dne (vikendi so izključeni) boste prejeli še eno elektronsko sporočilo s potrditvijo, da lahko izpolnimo vaše naročilo glede na informacije, ki ste nam jih posredovali na naši spletni strani. Če vašega naročila ne moremo izpolniti, ker npr. artikla ni na zalogi ali ga ne moremo izpolniti pod pogoji, ki smo jih navedli na spletni strani (npr. v obljubljenem časovnem obdobju dostave), imate pravico preklicati naročilo. Če smo že prejeli plačilo za vaše naročilo, ste upravičeni do celotnega povračila, ki ga zagotovimo z uporabo enakega načina plačila, kot ste ga uporabili za plačilo izdelkov, razen če se izrecno ne dogovorimo drugače. (Glej: 9. Informacije o izdelku in natančnost informacij)
 • Če ste se odločili za plačilo z bančnim nakazilom, vam bomo s potrditveno e-pošto poslali predračun, ki ga je treba plačati v 3 delovnih dneh. Če predplačilo ne bo plačano v tem časovnem roku, vas bomo kontaktirali. Če pri tem ne bomo uspešni, si pridržujemo pravico do preklica vašega naročila. Prosimo, upoštevajte, da lahko vaš izdelek odpošljemo šele, ko prejmemo vaše plačilo.
 • Čas dopustov lahko vpliva na roke potrditve naročil, odpreme in na dobavni rok (Glej: 11.3. Odprema in dostava v času dopusta)

6.2. Drugi načini za oddajo naročila, prednaročila, spremembe naročila

Naročila sprejemamo samo na naši spletni strani ali preko računov na družbenih omrežjih in ne po telefonu ali na kakršenkoli drug način, razen v naslednjih izjemnih primerih. Če je artikel na voljo le po prednaročilu, se prednaročilo lahko opravi po elektronski pošti na naslov info@malihnog.com. Če želite spremeniti že oddano naročilo, se obrnite na nas na info@malihnog.com. Če naročilo še ni bilo odposlano, se bomo potrudili ugoditi vaši zahtevi, vendar tega ne moremo jamčiti. Če je paket že bil odposlan, je mogoče spremembe opraviti samo na stroške stranke (npr. vračilo neželenega izdelka in plačilo novih stroškov dostave). Če opravite naročilo, predhodno naročilo ali zahtevate spremembo prejšnjega naročila preko e-pošte ali socialnih omrežij, se strinjate, da tudi v takem primeru veljajo ti splošni pogoji in vsi drugi akti in pravilniki, ki so veljavni v času naročila ali spremembe naročila in imajo za posledico enake pravice in obveznosti, kot v primeru naročila na spletni strani.

6.3. Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da morate ob nakupu na blagajni vpisati tudi ime podjetja ter v prostor za komentar vpisati davčno številko podjetja. Glavna razlika v pogojih poslovanja za podjetja je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja. Zavezanci za DDV so dolžni ob oddaji naročila navesti tudi svojo davčno številko.

Predlagamo, da nas v primeru naročila za pravne osebe vnaprej kontaktirate na info@malihnog.com ali na telefonsko številko +386 69 951 390. Z veseljem vam bomo pomagali.

7. Pravica do zavrnitve storitve

Če zavrnemo naročilo, za katerega smo že prejeli plačilo, ste upravičeni do povračila celotne kupnine na enak način, kot je bilo izvedeno plačilo, razen če se izrecno ne dogovorimo drugače. V primeru, da spremenimo ali prekličemo naročilo, vas o tem obvestimo preko e-pošte, telefonske številke ali navadne pošte, glede na podatke, ki ste jih podali ob naročilu. V nadaljevanju navajamo primere, v katerih si pridržujemo pravico do zavrnitve naročila:

7.1. Če ugotovimo, da naročila pod navedenimi pogoji in s podatki, s katerimi razpolagamo, ne moremo izvesti. Npr. v primerih, ko obstaja sum, da je bilo podano namišljeno ime ali naslov, kupec pa se na našo preverbo pred pošiljanjem ne odzove, zato posledično ne moremo potrditi naslova, v primerih, ko so pri naročilu posredovani nepopolni podatki ali v kolikor bi pri naročilu prišlo do tehnične napake.

7.2. Če lahko po naslovu za izstavitev računov in/ali po količini naročenih artiklov sumimo, da artikli niso namenjeni končnemu kupcu, temveč poslovnemu namenu, predvsem preprodaji, ki jo mnogi naši proizvajalci omejujejo, da ohranijo ugled svojih blagovnih znamk. V primeru, da načrtujete naročilo v take namene, nas kontaktirajte na info@malihnog.com in preverite, ali vam lahko pomagamo pri vašem nakupu.

8. Seznam želja in čakalna lista

8.1. Seznam želja

Samo če ste registriran uporabnik in ste prijavljeni na naši spletni strani, imate v naši spletni trgovini možnost uporabe funkcije Seznam želja. Po prijavi lahko izdelek postavite na svoj seznam želja s klikom na gumb “Dodaj na seznam želja” ali s klikom na simbol srca. Z uporabo seznama želja se strinjate, da lahko izdelke, ki jih dodate na seznam, vidimo v našem sistemu. Teh informacij ne uporabljamo za namene oglaševanja ali profiliranja.

8.2. Čakalna lista

Če ste registriran uporabnik in ste prijavljeni na naši spletni strani in če izdelek, ki ga želite kupiti, ni na zalogi, imate možnost, da se naročite na obvestila po e-pošti, ko bo artikel spet na zalogi. To lahko storite na strani izdelka s klikom na gumb »Obvesti me« in v ta namen izrecno sprejmete prejemanje e-poštnih obvestil. Ko je izdelek spet na zalogi, se na vaš registrirani e-poštni naslov pošlje avtomatsko e-poštno sporočilo, nato pa ste odstranjeni s seznama čakanja. Nadaljnje komunikacije od nas ne boste prejeli in vašega e-poštnega naslova ne bomo uporabljali v nobene druge namene.

9. Informacije o izdelku in natančnost informacij

9.1. Natančnost informacij

Gradivo na tej spletni strani je namenjeno splošnim informacijam. Ne prevzemamo odgovornosti, če informacije na tem spletnem mestu niso točne, popolne ali aktualne.

Prizadevamo si, da so informacije (vključno s cenami, opisi izdelkov ali razpoložljivostjo izdelkov, a ne samo te), ki so prikazane na naši spletni strani ob oddaji naročila, točne. Kljub našim prizadevanjem, lahko pride do tehnične napake, zato so informacije na spletni strani lahko občasno netočne, nepopolne ali zastarele. V primeru večje napake, vas bomo o tem čim prej obvestili in vam, če bo mogoče, ponudili možnost ponovne potrditve naročila, npr. po pravilni ceni, ali možnost preklica naročila. Če smo že prejeli plačilo za vaše naročilo, vendar ga moramo odpovedati, ste upravičeni do povračila celotne kupnine, ki jo zagotovimo z uporabo enakega načina plačila, kot je bil uporabljen za plačilo izdelkov, razen če se izrecno ne dogovorimo drugače.

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli spreminjamo vsebino tega spletnega mesta, čeprav nismo dolžni posodabljati podatkov na naši spletni strani. Strinjate se, da je vaša odgovornost, da spremljate spremembe na naši spletni strani. Morebitne napake ali netočnosti, ki se pojavijo na naši spletni strani, lahko kadar koli odpravimo brez predhodnega opozorila ter osvežimo informacije ali, v primeru napačnih informacij, prekličemo naročilo. Za spremembo informacij, spremembo cene ali prekinitev naših izdelkov ali storitev ne odgovarjamo.

9.2. Informacije o izdelku

Prizadevamo si, da zagotovimo čim bolj natančen opis izdelkov ter da čim bolj nazorno opišemo njihove lastnosti in z uporabo slik ponazorimo njihov izgled v resničnem življenju. Ne moremo zagotoviti, da bodo na vaši napravi barve in materiali izdelkov pravilno prikazani. Opis izdelka, vključno z določenimi meritvami izdelkov, je približen in je na voljo samo kot informacija, da si boste izdelek bolje predstavljali. Pridržujemo si pravico, da lahko brez predhodnega obvestila kadarkoli spremenimo opise in cene izdelkov.

POMEMBNO! Ker je veliko naših izdelkov izdelanih iz lesa in/ali ročno izdelanih, so majhne neskladnosti in variacije (npr. v obliki in porisu) v primerjavi s fotografijo izdelka v spletni trgovini popolnoma normalne, prav tako pomanjkljivosti ali nedoslednosti, v kolikor nimajo vpliva na uporabo igrače. Leseni izdelki imajo lahko tudi edinstvene vzorce (npr. grče), ker ima les spreminjajoče se strukture in barve, kar ne pomeni napake na izdelkih, temveč je to dokaz njihovega naravnega izvora. Zato morda ne bomo mogli ugoditi morebitni pritožbi iz tega naslova – razen pravice do odstopa od pogodbe – se  pa vedno trudimo, da vas o unikatnosti izdelkov obveščamo tudi na straneh posameznega izdelka, za katere svetujemo, da jih vedno preberete.

9.3. Cene

Skupaj s potrditvijo vašega naročila je vedno posredovana tudi veljavna cena kupljenih izdelkov. Vse navedene cene so v evrih in vključujejo slovenski DDV (davek na dodano vrednost). Cene ne vključujejo stroškov dostave, ki bodo dodani na blagajni pred zaključkom nakupa. Cene naših izdelkov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Na naši spletni strani občasno ponujamo znižane cene – za več informacij glejte: 13. Popusti, kuponi, partnertsvo in program zvestobe.

10. Plačilo

Pri oddaji naročila lahko izbirate med plačilom preko bančnega nakazila, z bančno kartico (pred oddajo naročila dostavni službi) ali plačilom po povzetju dostavni službi, in sicer z gotovino ali bančno kartico. Za mednarodna naročila lahko sprejmemo samo plačilo po predračunu. Gotovine ne sprejemamo (razen v primeru plačila po povzetju dostavni službi), tudi če se odločite za prevzem blaga na našem sedežu.

Pri plačilu z bančno kartico uporabljamo storitve dveh različnih ponudnikov plačilnih storitev, Barion in Stripe. Pridržujemo si pravico, da na blagajni ne ponudimo možnosti izbire obeh ponudnikov hkrati. Dostopnost posamezne plačilne opcije se razlikuje med državami.

10.1. Plačilo z bančnim nakazilom po predračunu

Če se odločite za plačilo po predračunu z neposrednim bančnim nakazilom, vas prosimo, da počakate, dokler ne prejmete naše končne potrditve o izpolnjevanju vašega naročila in predračunu, ki zahteva predplačilo. Ko prejmete potrditev in naš predračun, lahko opravite bančno nakazilo na naslednji račun:

Poslovni račun odprt pri Delavski Hranilnici d.d. Ljubljana: SI56 6100 0002 0972 135

Prosimo, da v komentar navedete številko naročila ali številko predračuna, da bomo lažje prepoznali vaše plačilo.

Vaše izdelke lahko rezerviramo samo za čas 3 delovnih dni. Če v roku 3 delovnih dni po izstavitvi predračuna ne prejmemo plačila, si pridržujemo pravico do preklica vašega naročila. Prosimo, upoštevajte, da lahko vaš izdelek odpošljemo šele, ko prejmemo vaše plačilo.

10.2. Plačilo z bančno kartico (Barion) 

V naši spletni trgovini uporabljamo storitve dveh različnih ponudnikov plačilnih storitev. Ena možnost varnega in udobnega plačila z bančno kartico v naši trgovini je omogočena preko ponudnika storitev Barion Payment Inc. Barion Payment Inc. je izdajatelj elektronskega denarja, ki ga je licencirala Centralna banka Madžarske (licenca ID: H-EN-I-1064/2013) na podlagi Direktive EU o elektronskem denarju (2009/110/EC) in ki mu zaupa več kot 5000 gospodarskih družb iz EU.

Če se odločite za plačilo z bančno kartico preko ponudnika Barion, boste po oddaji naročila preusmerjeni na Barionovo plačilno stran, plačilo namreč poteka v njihovem sistemu, kjer je zagotovljena varnost plačila v skladu z mednarodnimi pravnimi in varnostnimi standardi. Naša spletna trgovina nima informacij ali dostopa do vaših osebnih podatkov o številki bančne kartice ali drugih podatkov, povezanih z njo.

V sistemu Barion lahko enkratno plačilo opravite brez registracije računa, tako da navedete številko kartice, datum poteka veljavnosti, kodo CVC in veljaven e-poštni naslov. Lahko se odločite tudi za registracijo računa pri njih za hitrejša plačila v prihodnosti.

Sprejemamo naslednje kartice:

 • MasterCard
 • Maestro
 • Visa
 • Visa Electron
 • American Express

Ob uporabi ponudnika Barion soglašate z njihovimi Splošnimi pogoji. Izrecno razumete in se strinjate, da nismo odgovorni za nobena plačila ali denarne transakcije, do katerih pride z uporabo njihove storitve. Izrecno razumete in se strinjate, da Barion izvaja vsa plačila in denarne transakcije in soglašate, da ne odgovarjamo za nobene težave v zvezi s finančnimi in denarnimi transakcijami (vključno z vprašanji, ko nastane izguba ali škoda zaradi napačnih ali neveljavnih transakcij, na primer zaradi omrežne napake pri komunikaciji) med vami in Barionom. Če opravite transakcijo, je vaša dolžnost preveriti, ali je bila transakcija uspešno obdelana.

10.3. Plačilo z bančno kartico (Stripe)

Druga platforma ki jo ponujamo za obdelavo transakcij s kreditnimi in debetnimi karticami, povezanih z nakupi v naši trgovini, je Stripe. Stripe Check Out zagotavlja udobje plačevanja na našem spletnem mestu z vgrajenim vtičnikom, tako da vnesete vaše plačilne podatke (številka kreditne kartice, datum poteka in veljavnosti CVC) kar v samem postopku nakupa. Ta način plačila z bančnimi karticami je enako zavarovan, vse informacije o transakcijah, ki jih posredujemo med našo spletno stranjo in sistemi podjetja Stripe, so šifrirane s pomočjo 256-bitnih SSL potrdil. Lahko ste popolnoma prepričani, da nobena tretja oseba, ki poskuša pridobiti dostop do občutljivih informacij, ne more pregledati, uporabljati ali spreminjati nobenih podatkov o imetniku kartice. Prav tako sami ne hranimo in niti nimamo dostopa do nobenih informacij, povezanih s podatki o imetniku kartice.

Stripe sprejema naslednje kartice:

 • Visa
 • Mastercard
 • American Express

Z uporabo Stripe Check Out se strinjate, da storitve Stripe prevzamete neposredno, zato vas prosimo, da se predhodno seznanite z njihovimi Pogoji uporabe. Z uporabo Stripe Check out in sprejetjem naših pogojev, ki vključujejo vse podatke o plačilu Stripe tudi soglašate, da boste zavezani Pogojem storitve Stripe. Prosimo, upoštevajte, da z uporabo Stripe pri plačilu na naši spletni strani izrecno razumete in se strinjate, da  nismo odgovorni za nobena plačila ali denarne transakcije, do katerih pride z uporabo njihove storitve. Izrecno razumete in se strinjate, da vsa plačila in denarne transakcije neposredno izvaja Stripe, in razumete, da nimamo pregleda ali vpliva na njihovo storitev. Soglašate, da ne odgovarjamo za nobene težave v zvezi s finančnimi in denarnimi transakcijami (vključno z vprašanji, ko nastane izguba ali škoda zaradi napačnih ali neveljavnih transakcij, na primer zaradi omrežne napake pri komunikaciji) med vami in ponudnikom Stripe. Če opravite transakcijo, je vaša dolžnost preveriti, ali je bila transakcija uspešno obdelana.

10.4. Plačilo po povzetju

V naši spletni trgovini uporabljamo storitve dveh različnih ponudnikov plačilnih storitev. Ena možnost če naročate iz Slovenije (Naročila v Sloveniji) in želite plačati po povzetju, se strošek dostave poviša za 1,5 €. Vsa naročila z izbranim plačilom po povzetju bodo obravnavana kot končna in nepreklicna naročila. Če naročite izdelke s plačilom po povzetju, priznate potrebo po plačilu le-teh. (Glej več: 11.1. Naročila v Sloveniji).

POMEMBNO! Pridržujemo si pravico, da v določenih obdobjih leta (npr. v času dopustov, v božičnem času) ali ko okoliščine tega ne dopuščajo (naši kurirski partnerji ne morejo sprejeti plačila) plačila po povzetju ne zagotavljamo . Če možnost plačila po povzetju ni na voljo na strani odjave, ta vrsta plačila začasno ni mogoča.

Pridržujemo si tudi pravico, da ne sprejmemo naročila s plačilom po povzetju, če je kupec predhodno že oddal naročilo, ki ni bilo prevzeto in plačano. V takšnih primerih lahko vaše predmete odpremimo šele, ko so plačani.

11. Odprema in dostava

Cena dostave ni vključena v ceno izdelka, vedno se izračuna na blagajni kot ločena postavka.

11.1. Dostava v Sloveniji

Dostavo po Sloveniji izvaja Pošta Slovenije d.d. ali GLS, odvisno od velikosti paketa in razpoložljivosti kurirjev. V vsakem primeru so paketi sledljivi.

Trudimo se, da pakete odpošljemo čim hitreje po prejemu plačila. Če prejmemo plačilo do 10:00, so pošiljke znotraj Slovenije odposlane še isti dan, če pride plačilo kasneje, pa tega ne moremo zagotoviti. Čas dostave izdelkov je naveden za vsak posamezen izdelek in lahko znaša od 2 do 5 delovnih dni od potrditve naročila ali, v primeru predplačila z bančnim nakazilom, od prejema plačila. Če je artikel na voljo le s prednaročilom, vas lahko obvestimo o predvideni razpoložljivosti. Upoštevajte, da je v takem primeru predviden čas dostave, ki vam ga lahko sporočimo, le približen, zato v takšnih primerih ne moremo odgovarjati za daljši čas dostave.

Cene za dostavo v Sloveniji so odvisne od izbranega načina plačila, kot prikazano v naslednji tabeli:

Bančno nakazilo ali bančna kartica (Barion)

Plačilo po povzetju

nakup pod €60 (brez stroškov pošiljanja)

€ 2.99

€ 4.49

nakup nad €60 (brez stroškov pošiljanja)

BREZPLAČNO

Če znesek nakupa (brez stroškov dostave) znaša 60€ ali več in ste izbrali plačilo po predračunu ali a z bančno kartico, vam kot popust nudimo brezplačno dostavo.

V primeru plačila po povzetju ni potrebno Pošti Slovenije d.d. plačati nobenih dodatnih stroškov. Stroški dostave zaračunani ob naročilu (4,49 €), že vključujejo celotne stroške storitrve, ki jo uredimo mi neposredno z dostavno službo. Če v času dostave niste doma, vam bo dostavna služba v poštnem predalu pustila obvestilo o dostavi izdelkov, s katerim lahko svoj paket prevzamete osebno na najbližji pošti. Naročene izdelke lahko plačate tudi na pošti. Če naročnik naročenega blaga ne prevzame ob dogovorjenem datumu, se morebitni stroški ponovne dostave zaračunajo naročniku.

Naročilo lahko prevzamete tudi brezplačno, in sicer ob predhodno dogovorjenem terminu na sedežu podjetja (Črniče 79E, Črniče, 5262, Slovenija). Pridružujemo si pravico,  da ta možnost ni vedno na voljo (odvisno od razpoložljivosti sodelavcev ali okoliščin, ki onemogočajo osebni prevzem). Kadar možnost ni na voljo, je na spletnem mestu ob odjavi ni mogoče izbrati. Pomembno: prosimo, upoštevajte, da ne sprejemamo gotovine, zato morate, če želite prevzeti svoj paket osebno na našem naslovu, naročilo plačati po predračunu ali z bančno kartico!

11.2. Mednarodna dostava

Dostavljamo tudi v države Evropske Unije, kot je navedeno spodaj, dostava v države izven EU pa ni mogoča.

Za naročila znotraj EU je na blagajni spletne trgovine na voljo povprečna pavšalna cena dostave, kot sledi:

 

CONA 1 Hrvaška, Italija, Madžarska 5.99 € Brezplačna dostava nad 120 €
CONA 2 Slovaška, Avstrija, Nemčija, Nizozemska, Belgija 9.99 € ni na voljo
CONA 3 Poljska, Češka, Litva, Luksemburg 11.99 €
CONA 4 Romunija, Bolgarija, Francija, VB, Danska 14.99 €
CONA 5 Irska, Portugalska 17.99 €
CONA 6 Švedska, Grčija, Španija, Estonija, Latvija 19.99 €

POMEMBNO!

Cene veljajo samo za celinsko Evropo. V primeru dostave na otoke (npr. Na Hrvaškem, Portugalskem, v Španiji) lahko pride do dodatnih pristojbin, ki morajo biti poravnane preden odpošljemo paket. Pri mednarodnih pošiljkah si pridržujemo tudi pravico – zlasti v primeru težjega ali večjega paketa – da zaračunamo dodatni znesek, če bi se končni stroški pošiljanja pomembno razlikovali od zgoraj navedenih. V takih primerih vas bomo vedno obvestili o dodatnih stroških in vam ponudili možnost plačila dodatnih pristojbin ali preklica naročila s povračilom celotne kupnine.

Prosimo, upoštevajte, da lahko nekateri unikatni ali težji predmeti, ki potrebujejo posebno ravnanje pri mednarodni dostavi, poleg osnovnih stroškov dostave zahtevajo še dodatno plačilo v višini 5 € na kos. Strani tovrstnih izdelkov v spletni trgovini vedno vključujejo informacije o dodatni ceni. V takšnih primerih brezplačna poštnina ni na voljo niti državam v CONI 1.

Prosimo, upoštevajte, da lahko za mednarodna naročila ponudimo brezplačno dostavo ob nakupu nad 120 € samo za Hrvaško (celina), Madžarsko, Avstrijo in Italijo. Vse ostale stroške mora poravnati kupec..

Pri mednarodnih pošiljkah paket odpošljemo v 48 urah po naročilu, čas pošiljanja pa lahko traja dlje od domačega časa pošiljanja, navedenega na spletni strani na straneh izdelka. Znotraj EU dostava traja 3 – 10 dni, odvisno od destinacije. Dostava v sosednje države (Hrvaška, Italija, Madžarska in Avstrija) običajno traja približno 3 – 6 delovnih dni.

Upoštevajte, da lahko v nekaterih primerih (npr. ko veljajo omejitve ali v prazničnem času) odprema traja tudi dlje.

Dostavo izvajamo preko GLS, DPD ali Pošte Slovenija – odvisno od države, velikosti paketa in razpoložljivosti kurirjev. Vsi paketi so sledljivi.

Za več informacij o mednarodnih naročilih glejte: 19. Mednarodni kupci in naročila.

12. Embalaža

Da bi zmanjšali naš vpliv na okolje, poskušamo ponovno uporabiti embalažni material, ko je to mogoče, in uporabiti mešanico novih in recikliranih materialov za pakiranje. Embalažni materiali, ki jih prejmemo in ponovno uporabimo, se morda ne ujemajo vedno z vrednotami, ki jih skušamo sporočati, vendar menimo, da je za okolje vseeno bolje, da jih ponovno uporabimo, kot da jih vržemo stran. Čeprav bodo morda nekatere embalaže izgledale že uporabljene, ste lahko prepričani, da vedno poskrbimo, da so izdelki, ki ste jih naročili, pakirani skrbno in varno, da bi do vas prišli v brezhibnem stanju.

13. Popusti, kuponi, partnerstvo in program zvestobe

13.1. Akcijske cene

Ko ponujamo določene izdelke po znižanih cenah, jih označimo z oznako „V AKCIJI!“. Na naši spletni strani vedno prikažemo originalno prodajno ceno in znižano ceno. Znižano ceno lahko ponujamo samo za omejen čas ali samo za omejeno količino, zato prikaz na spletnem mestu ob določenem času ne jamči razpoložljivosti ob naročilu, niti ne pomeni ali jamči, da bodo ti izdelki ali storitve na voljo kadarkoli v prihodnosti. Včasih nudimo popuste tudi na določene izdelke, ki imajo na primer rahlo poškodovano embalažo, ali pa so bili razpakirani in uporabljeni kot razstavni predmeti, vendar so sicer v dobrem stanju. Ko je tak artikel ponujen po znižani ceni, vas bomo o razlogih za popust obvestili na strani izdelka.

13.2. Kuponi za popust

Občasno vam ponujamo kupone za popust, ki omogočajo nakup izdelkov po znižani ceni. Ob oglaševanju vedno pojasnimo razpoložljivost ponudbe in morebitne omejitve, ki bi lahko veljale. Kuponi (razen kuponov za brezplačno dostavo) ne veljajo za izdelke, ki so že ponujeni po znižani ceni. Pridržujemo si pravico, da zavrnemo uporabo ali potrditev kateregakoli kupona (zlasti, vendar ne samo v primeru, da opazimo namerno zlorabo, tehnične napake ali kakršno koli drugo napako), tudi če je naročilo že bilo oddano z uporabo kupona. V primeru, da kupona ne moremo sprejeti, vas vsakič obvestimo in vam ponudimo možnost, da nadaljujete z vašim naročilom brez kupona ali da naročilo prekličete.

Nobenih kuponov – vključno s kuponom ob prijavi na e-novičke (13.3) ali kuponi zvestobe (13.4.) – zaradi zelo nizkih marž ni mogoče uporabiti za naslednje blagovne znamke: Kapla, Ocamora.

13.3. Kuponi za naročnike na novice

Če se naročite na naše novice, boste v e-poštnem sporočilu prejeli kodo kupona za 5% popust pri prvem nakupu (plačilo za dostavo se zaračuna posebej, popust ne velja za izdelke v akciji). Kodo prejmete v avtomatskem e-sporočilu po potrditvi prijave na novičke. Sporočilo včasih konča med neželeno pošto, zato preverite tudi ta predal. Če sporočila ne dobite, nas kontaktirajte, da vam pošljemo kodo direktno. Vsaka oseba lahko kupon  uporabi le enkrat in ga ni mogoče uporabiti skupaj z drugimi popusti ali kuponi. Kupon je veljaven en mesec po prijavi na novičke, po preteku tega obdobja veljavnosti ne moremo več zagotoviti. Pridržujemo si pravico, da zavrnemo uporabo ali potrditev kateregakoli kupona (zlasti, vendar ne samo v primeru, da opazimo namerno zlorabo, tehnične napake ali kakršno koli drugo napako), tudi če je naročilo že bilo oddano z uporabo kupona. V primeru, da kupona ne moremo sprejeti, vas obvestimo in vam damo možnost, da nadaljujete z vašim naročilom brez kupona ali da naročilo prekličete.

13.4. Program zvestobe: kuponi zvestobe

Za naše stranke, ki imajo registriran uporabniški račun in opravijo nakup, medtem ko so prijavljeni na spletni strani, ponujamo program zvestobe v obliki tako imenovanih kuponov zvestobe, kot opisano v nadaljevanju:

 • Če pri nakupu ni bil uporabljen noben drugi kupon, vam ob naročilu pripravimo popust v vrednosti 3%  zneska nakupa,   pri čemer iz vrednosti naročila izključimo:
  1. poštnino ali druge dodatne stroške;
  2. izdelke po znižanih cenah.

Na primer, ob oddaji spodnjega naročila, bi izračunali popust za zvestobo za izdelek 2 in 3: (20 + 15) X 0,03 = 1,05 € popusta.

Naročilo

Cena

Izdelek 1 (Akcijska cena)

€20 €15

Izdelek 2

€20

Izdelek 3

€15

Strošek dostave s plačilom po povzetju

€4.49

 • Pomembno! Upoštevajte, da ne moremo ponuditi kupona zvestobe, če je bil pri celotnem nakupu že uveljavljen drug popust (vključno s popustom za naročnike na novice) ali drugi/i kupon/i zvestobe.
 • Najmanjša vrednost kupona zvestobe je 0,5€ (torej za vse nakupe nad 16,66€.
 • Kupon za popust v izračunani vrednosti izdamo na vaše ime in ga v fizični obliki pošljemo skupaj z vašim naročilom.
 • Izdani kupon lahko koristite do datuma veljavnosti označenega na kuponu, kar je vsaj 3 mesece po izdaji kupona.
 • Ker je koda kupona povezana z vašim registriranim e-poštnim naslovom, s katerim ste oddali naročilo, lahko kupon uporabite le pri naročanju z istim uporabniškim računom. Kupone zvestobe lahko trenutno ponudimo le našim registriranim uporabnikom in le v primeru, da ste bili od nakupu prijavljeni v uporabniški račun!
 • Kupon lahko unovčimo, če njegova vrednost ne presega 20% zneska nakupa ( če imate kupon za 2€, je minimalni znesek naročila 10€). Zneski popustov kuponov zvestobe se lahko v času njihove veljavnosti združujejo in uporabljajo skupaj. Kuponov zvestobe ni mogoče uporabljati skupaj z drugimi kuponi, npr. s 5% popustom za prvi nakup za naše nove naročnike na novice. Priporočamo, da se predhodno natančno seznanite z drugimi popusti.
 • Kot pri drugih kuponih in popustih si pridržujemo pravico, da zavrnemo uporabo ali potrditev katerega koli kupona (zlasti, vendar ne samo v primeru, da opazimo namerno zlorabo, tehnične napake ali katero koli drugo napako), tudi če je naročilo že bilo oddano z uporabo kupona. V primeru, da kupona ne moremo sprejeti, vas vsakič obvestimo in vam damo možnost, da nadaljujete z vašim naročilom brez kupona ali da naročilo prekličete

13.5. Ambasador igre (partnerski program)

Novim in obstoječim strankam z aktivno prisotnostjo na socialnih omrežjih lahko občasno ponudimo enkraten ali večkraten popust v višini 10 – 15% popusta, če se prijavite in vas sprejmemo za naše partnerje. Višina, trajanje in drugi pogoji popusta so odvisni izključno od individualne presoje posameznega primera (število sledilcev, aktivnost, rezultati, vrsta vsebine) in jih sporočimo neposredno. Vsak popust ali ugodnost lahko brez predhodnega opozorila prekličemo – zlasti, a ne izključno v primeru zlorabe ali če se komunikacija in vrednote ne skladajo z našimi pričakovanji. Naš poziv ambasadorjem (z vsemi podrobnostmi sodelovanja) in prijavnica sta na voljo pod priloženimi povezavami.

14. Nagradne igre in obdarovanje

Občasno na naši spletni strani ali na naših družbenih omrežjih (facebook in Instagram) prirejamo nagradne igre (ali obdarovanja). Pred vstopom v nagradne igre, ki jih organiziramo, vas prosimo, da preberete in soglašate s temi pogoji in s pogoji nagradne igre, ki so na voljo na naši spletni strani v primeru take promocije. S sodelovanjem v nagradni igri soglašate tudi s temi Splošnimi pogoji poslovanja.

15. Preklic naročila in vračilo

Če ste kupec iz Slovenije ali EU, imate v skladu z veljavno zakonodajo  pravico, da prekličete naročilo, ne da bi bili dolžni navesti razlog za preklic. Če želite preklicati naročilo, nas morate o svoji odločitvi o odpovedi pogodbe obvestiti v roku 14 dni po fizičnem prejemu (osebnemu prevzemu na našem naslovu ali prevzemu od dostavne družbe z vaše strani ali druge osebe v vašem imenu) izdelkov, in sicer s poslanim obvestilom po e-pošti na info@malihnog.com ali po navadni pošti (Spletna trgovina, Mitja Kastelic sp., Črniče 79E, 5262 Črniče). V ta namen lahko po želji uporabite priloženi odpovedni obrazec, ki pa ni obvezen. Ne glede na obliko odpovedi morate vedno predložiti kopijo računa.

V primeru preklica naročila bo vračilo opravljenih plačil, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja), izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov ali v primeru, ko se dogovorimo drugače – izjema so seveda primeri, ko kupec naroči več izdelkov, vrne oz. prekliče pa le nekatere.

V primeru, ko kupec vrne samo določene izdelke iz naročila in to pomeni, da znesek naročila pade pod 60 EUR, se od zneska vračila odšteje tudi poštnina (2,99 EUR ali 4,49 EUR), ki je bila prvotno brezplačna za nakup nad 60 EUR. Če ste izdelke kupili z uporabo kode za popust ali kupona, bo povrnjen samo znesek, ki ste ga dejansko plačali, saj ne moremo vrniti zneskov, ki so bili poravnani s kuponom za popust.

Pomembno! Edini strošek, ki ga imate, je strošek vračila blaga, razen če je blago, ki ste ga prejeli, nepravilno, poškodovano ali okvarjeno. Prosimo, da izdelke skrbno zapakirate, ker ne moremo odgovarjati za morebitno škodo, ki bi nastala med pošiljanjem. Svetujemo tudi, da vrnjen paket pošljete s priporočeno pošto, da boste imeli potrdilo o dostavi pošiljke. To je vaše zavarovanje, v primeru poškodbe ali izgube paketa med prevozom.

Neželeno blago morate vrniti brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najkasneje 14 dni po tem, ko nas o preklicu obvestite, na naslednji naslov:

Spletna trgovina Mitja Kastelic, s.p.
Črniče 79E
5262 Črniče
Slovenija

Pridržujemo si pravico, da zadržimo plačilo, dokler ne prejmemo vrnjenega blaga.  Blago mora biti v popolnoma novem stanju, pri čemer morajo biti  embalaža in navodila nedotaknjena ter v takem stanju, da je izdelke mogoče ponovno prodajati. Stranka lahko razpolaga z izdelki v enakem obsegu, kot če bi jih ogledovala v trgovini. V primeru, da se na izdelku vidijo znaki uporabe, vračila ne moremo sprejeti. Pridržujemo si pravico, da zavrnemo vračilo, če artikli niso v prvotnem stanju, ali da zmanjšamo vrednost vračila, če je bila vrednost blaga zmanjšana zaradi neustreznega ravnanja z blagom.

Vračilo ni mogoče za hitro pokvarljivo blago, za blago, ki mu je (do vračila)  potekel rok uporabe, za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, za blago, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam ali za zapečateno blago, ki ni primerno za vrnitev iz zdravstvenih ali higienskih razlogov, v primeru da je kupec odprl pečat na embalaži.

Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

16. Napake pri dostavi in poškodovano blago

16.1. Poškodbe med dostavo

Preden prevzamete paket od dostavne službe ste dolžni preveriti, ali so na embalaži očitni znaki poškodbe. Če na embalaži opazite znake poškodb, previdno preglejte izdelke v embalaži in jih prevzemite od dostavne službe le v primeru, da so vsi izdelki nedotaknjeni. Če poleg poškodb na embalaži opazite tudi poškodbe na izdelkih, ne sprejmite paketa od dostavne službe. V tem primeru bomo škodo poravnali neposredno pri dostavni službi in medtem poškodovane izdelke zamenjali ter naročilo ponovno poslali v najkrajšem možnem času brez dodatnih stroškov. Če vašega naročila ne moremo ponovno poslati (npr. če izdelka ni več na zalogi), ste upravičeni do celotnega povračila vrednosti nakupa, ki ga zagotovimo z uporabo enakega načina plačila, kot je bil uporabljen za plačilo izdelkov, razen če se izrecno ne dogovorimo drugače.

16.2. Poškodovana notranjost paketa  ali napačni izdelki

V primeru, da paket ob prevzemu izgleda nedotaknjen, vendar po odprtju paketa ugotovite, da so poslani izdelki napačni ali poškodovani, se čimprej obrnite na nas, tako da nam pošljete e-pošto na info@malihnog.com, vendar najkasneje 3 dni po prejemu paketa. Priložite tudi račun in, če je mogoče, nekaj dokazov (fotografijo, videoposnetek) v izogib kasnejšim sporom. V primeru veljavnega zahtevka vas bomo lahko prosili, da izdelke vrnete na naslednji naslov:

Spletna trgovina Mitja Kastelic, s.p.
Črniče 79E
5262 Črniče

Prosimo, da paket, če je mogoče, pošljete z osnovno pošiljko s Pošto Slovenije. V primeru napačnih ali poškodovanih izdelkov vam stroške povratnega pošiljanja povrnemo glede na trenutno veljavni cenik Pošte Slovenije za navadno pošto. Svetujemo vam, da izdelke vrnete s priporočeno pošto, da dobite  dokazilo o odpremi. Pridržujemo si pravico, da zadržimo vračilo kupnine, dokler ne prejmemo izdelkov ali nam ne pošljete dokazila o odpremi. Prosimo, pošljite nam tudi kopijo računa iz katerega je razvidna cena poštnine za vračilo izdelkov. Če niste prejeli pravega artikla ali je bilo blago poškodovano, ste poleg vračila stroškov poštnine upravičeni tudi do vračila zneska naročila.

17. Stvarna napaka

Stvarna napaka se šteje kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane.

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko uveljavljate za vsak kupljeni izdelek (to pomeni, da lahko zaradi napake na izdelku, za katerega ni bila dana garancija, uveljavljate pravice iz stvarne napake, enako pa se lahko odločite tudi v primeru, če izdelek ima garancijo, vendar je ne želite uveljavljati).

Iz naslova stvarne napake lahko napako na izdelku reklamirate v dveh mesecih od odkritja stvarne napake  (za napake, ki se na izdelku pokažejo po dveh letih od prevzema, pa prodajalec ne odgovarja več), ter po lastni izbiri zahtevate odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest (6) mesecev od izročitve. V obvestilu o napaki morate natančneje opisati napako in nam omogočiti, da izdelek pregledamo. Če napaka ni sporna, bomo čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugodili vašemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, vam bomo v enakem roku podali pisen odgovor. Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tukaj.

18. Garancija

Garancijo lahko uveljavljate za izdelke, za katere je obvezna garancija (seznam teh izdelkov določa Pravilnik o blagu, na podlagi katerega se izda garancija za brezhibno delovanje) in za tiste izdelke, za katere je bila dana prostovoljna garancija. Zaradi narave izdelkov, materialov in načina izdelave izdelki iz naše spletne trgovine praviloma nimajo garancije, saj so izdelani robustno in namenjeni trajni uporabi. Če ima izdelek garancijo, je to navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V takem primeru nas lahko kontaktirate, da vam zagotovimo ažurno informacijo.

19. Mednarodni kupci in naročila

 19.1. Enakopravna obravnava kupcev

Domače kupce in kupce znotraj Evropske unije obravnavamo enako. Vse točke naših pogojev veljajo enako za vse, ne glede na prebivališče obiskovalca in/ali stranke v Evropski uniji. Glavni jezik oddaje naročila ali kakršne koli komunikacije je slovenščina. Komunikacije v drugih jezikih nismo dolžni zagotavljati, zaenkrat pa mednarodnim strankam prostovoljno omogočamo angleščino kot sekundarni jezik, tako za krmarjenje po naši spletni strani kot za s tem povezano komunikacijo. V določenih primerih lahko prostovoljno uporabljamo tudi druge jezike naših mednarodnih strank.

Če se kakršne koli pravne zahteve države, iz katere prihaja mednarodni kupec, razlikujejo od slovenskih predpisov, vključno z označevanjem ali drugimi zakoni, ki se nanašajo na vrsto prodajnih izdelkov, jih nismo dolžni izpolnjevati ali o tem obveščati kupcev.

19. 2. Cena in plačilo

Vse cene vključujejo slovenski DDV, če ni navedeno drugače. Cene so v slovenski valuti (EUR), vsa plačila morajo biti obdelana v tej valuti. Cene, navedene v evrih, in stroški pošiljanja morajo biti v celoti plačani, kar pomeni, da je kupec odgovoren za izračun (in – če je potrebno – tudi za kritje) dodatnih stroškov ali pristojbin, ki nastanejo zaradi menjave valute ali pri mednarodni transakciji.

V primeru mednarodnih pošiljk je potrebno vsa plačila (vključno s stroški pošiljanja) plačati vnaprej z bančno kartico (Barion, Stripe) ali z bančnim nakazilom na naš slovenski račun. Vsaj ena od možnosti plačila z bančnimi karticami je samodejno na voljo na blagajni v spletni trgovini. V primeru, da želite plačati z bančnim nakazilom, nam pišite na info@malihnog.com.

V primeru vračila blaga (kot v primeru odstopa od pogodbe, ki jo določa zakonodaja EU, in je opisana v točki 15.), smo dolžni vrniti polno ceno vrnjenega blaga v naši lokalni valuti, vendar ne odgovarjamo za kritje morebitnih dodatnih stroškov (vključno z razlikami, ki jih povzročajo različne valute, bančnih stroškov ali stroškov mednarodne dostave pošiljke na naš uradni slovenski naslov).

20. Pritožbe in spori

Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudimo izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožbo lahko pošljete na e-mail info@malihnog.com ali po klasični pošti na naslov: Spletna trgovina, Mitja Kastelic s.p., Črniče 79E, 5262 Črniče. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zavedamo se, da obstaja nesorazmerje med ekonomsko vrednostjo blaga in potrebnim časom ter stroški, ki izhajajo iz reševanja spora, kar je običajno glavna ovira, da potrošnik spora ne predstavi pred sodiščem. Zato si po svojih najboljših močeh prizadevamo, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru pritožbe vam bomo v petih delovnih dneh potrdili, da smo pritožbo prejeli in vas obvestili, koliko časa bo predvidoma trajala obravnava ter vas vseskozi obveščali o poteku postopka.

Pritožbo lahko podate tudi na Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS), (Stegne 7, p. p. 418, 1001 Ljubljana, Slovenija) na telefonsko številko +386 1 583 63 00 ali na elektronski naslov info.box@akos-rs.si.

21. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Spletna trgovina Mitja Kastelic s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Spletna trgovina, Mitja Kastelic s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo tukaj:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter sprememb Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.