Barion Pixel

Ti pogoji poslovanja veljajo od: 18.12.2023.

Ti Pogoji poslovanja predstavljajo dogovor med  podjetjem Playgency d.o.o. (v nadaljevanju »Prodajalec« ali »mi« in podobne izpeljanke) in vami. Pogoji poslovanja urejajo pogoje uporabe spletnega mesta in spletne trgovine na spletnem naslovu https://malihnog.com (v nadaljevanju »spletno mesto«, »spletna stran« ali »spletna trgovina«), vaše in naše pravice in obveznosti ter vsebino prodajne pogodbe med vami in nami glede kupljenih izdelkov.

Zavezujejo vas Pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Na začetku postopka nakupa vas bomo posebej opozorili na Pogoje poslovanja in vas prosili, da potrdite, da ste z njimi seznanjeni in da se z njimi strinjate.

Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije, predvsem pa v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in priporočili Trgovinske zbornice Slovenije (TZS). Prosimo vas, da pred uporabo našega spletnega mesta pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja.

1. O nas

1.1. Podatki o podjetju

Spletno stran in blagovno znamko Malih nog naokrog, ki deluje na spletnem mestu www.malihnog.com, upravlja ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi “prodajalec”, “trgovina”, “Malih nog naokrog” ali “mi”):

Playgency d.o.o.
Sedež podjetja: Črniče 79E, 5262 Črniče
Skladišče in Showroom PE Ljubljana: Zarnikova ulica 7a, 1000 Ljubljana
E-pošta: info@malihnog.com
Podpora strankam: orders@malihnog.com
Telefon: +386 69 951 390
Matična številka: 8887438000
Davčna številka: SI 90653122
Poslovni račun odprt pri Delavski Hranilnici d.d. Ljubljana: SI56 6100 0002 5901 093

Poslovni subjekt je vpisan v Poslovni register Slovenije na dan 02.06.2021 in je davčni zavezanec. Osnovni kapital družbe: 7.500,00 EUR. Playgency d.o.o. ni član trgovske zbornice.

1.2. Delovni čas

Spletna trgovina deluje neprekinjeno vse dni v letu, naročila je mogoče oddati kadarkoli. Služba za odpremo paketov in služba podpore strankam, pa je na voljo samo med delovnim časom, to je od ponedeljka do petka od 9:00 do 14:00. Tudi na različne prošnje odgovarjamo preko telefona ter elektronskega naslova med tem delovnikom. Naš e-naslov za pomoč strankam je: orders@malihnog.com

V določenih dneh leta je trgovina lahko zaprta zaradi dopustov, o čemer so kupci vedno obveščeni preko naše spletne strani (in na družbenih omrežjih, ko je to mogoče). Objavljeni so točni datumi in trajanje dopustov. V tem času služba za odpremo paketov in služba za podporo strankam nista na voljo (za dodatne informacije glej: 11.3. Odprema in dostava v času dopusta).

1.3. Jezik

Spletno mesto Malih nog naokrog je dostopno v slovenskem in angleškem jeziku, pri čemer velja, da je glavni jezik spletne strani in poslovanja slovenščina. Vedno se trudimo zagotavljati, da so informacije aktualne, popolne in točne v ponujenih jezikih. Tudi dokumenta Pogoji poslovanja ter Politika zasebnosti in piškotkov sta dostopna v obeh jezikih. Prodajna pogodba se lahko sklene v slovenskem ali angleškem jeziku.

2. Pregled in splošni pogoji

Prodajalec je upravljalec spletne strani in spletne trgovine Malih nog naokrog in ponudnik storitve spletne trgovine. Obiskovalec je oseba, ki obišče spletno mesto in spletno trgovino. V primeru registracije, obiskovalec postane uporabnik. Tako obiskovalec kot uporabnik lahko opravita nakup v spletni trgovini in s tem postaneta kupec.

Namen dokumenta o splošnih pogojih poslovanja (imenovan »Splošni pogoji«, »Pogoji«) je določitev delovanja spletne trgovine Malih nog naokrog, določitev pravic in obveznosti prodajalca in obiskovalca, uporabnika in/ali kupca ter ureditev poslovnega razmerja med prodajalcem in obiskovalcem, uporabnikom in/ali kupcem (v nadaljnjem besedilu tudi “vas” oz. “vami”).

Z obiskom in uporabo našega spletnega mesta in/ali z oddajo naročila se vključite v našo storitev in soglašate z določili in pogoji iz tega dokumenta ter z vsemi drugimi veljavnimi dokumenti, ki so na voljo na naši spletni strani (vključno s Politiko zasebnosti in piškotkov) in veljajo ob obisku, nakupu ali ob dostavi spletnega naročila. Prav tako veljajo ti pogoji za vse nove vsebine, funkcije ali orodja, ki se dodajo na trenutno spletno stran in trgovino. Pridržujemo si pravico do posodobitve, spremembe ali zamenjave katerega koli dela tega dokumenta z objavo posodobitev in/ali sprememb na naši spletni strani, brez predhodnega obvestila. Najnovejšo različico lahko kadar koli pregledate na tej strani, zato priporočamo, da spletno stran redno obiskujete in preverite, če obstaja novejša različica dokumenta.

Ob dokončanju vsakega naročila vas opozorimo na pogoje poslovanja in politiko zasebnosti ter vas prosimo, da potrdite, da ste jih prebrali, razumeli in da z njimi soglašate. Splošni pogoji so sestavni in neločljivi del kupoprodajne pogodbe.

Z uporabo naše spletne strani in/ali oddajo naročila prav tako izjavljate, da ste polnoletni v državi stalnega prebivališča ali da ste polnoletni v državi stalnega prebivališča ter soglašate, da dovolite uporabo naše spletne strani vzdrževani mladoletni osebi.

Naših izdelkov in storitev ni dovoljeno uporabljati v kakršenkoli nezakonite ali nepooblaščene namene. Prav tako z njimi ne smete kršiti zakonov (vključno z zakoni o avtorskih pravicah). Prepovedano je prenašanje virusov ali kakršnih koli drugih kod destruktivne narave. Kršitev katerega koli od naših pravilnikov, vključno s pogoji poslovanja, pomeni takojšnjo prekinitev naših storitev.

Pridržujemo si pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremenimo, začasno ustavimo, omejimo ali ukinemo vse ali kateri koli del spletnega mesta.

3. Obvestilo o avtorskih pravicah

Spletna stran, vsa njena vsebina in vsebine, objavljene na povezanih socialnih omrežjih  (facebook, Instagram(@malihnognaokrog) in Instagram (@takoseigramo)) so zaščitene s pravicami intelektualne lastnine, vključno z avtorskimi pravicami in blagovnimi znamkami. Brez našega izrecnega dovoljenja ni dovoljeno kopiranje, prenašanje, prilagajanje, spreminjanje, oddajanje v najem, oddajanje, posojanje, prodajanje, distribuiranje ali ustvarjanje izpeljanih del iz katere koli vsebine tega spletnega mesta ali vsebine objavljene na družbenih omrežjih, v celoti ali delno. Naša vsebina (vključno s fotografijami) je v celoti zaščitena z avtorskimi pravicami, nepooblaščena uporaba se lahko kaznuje z globo ali sodnimi postopki.

4. Dostopnost informacij

Malih nog naokrog se zavezuje, da bo vsem strankam zagotovil naslednje podatke, še preden jih zaveže pogodba ali ponudba: .

 • Identifikacijske podatke podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka, davčna številka, podatek o tem ali je zavezanec za DDV, transakcijski račun);
 • Kontaktne podatke (e-pošta, telefon);
 • Ključne značilnosti prodajnih artiklov (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami) ter obdobje veljavnosti tega podatka (v kolikor je časovno omejen);
 • Dostopnost izdelkov (znotraj razumljivega časa);
 • Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (ter način, kraj in časovni okvir dostave);
 • Jasno in nedvoumno določene cene, pri čemer je jasno razvidno, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter obdobje veljavnosti tega podatka (v kolikor je časovno omejen);
 • Način plačila in dostave ali izpolnitve ter obdobje veljavnosti tega podatka (v kolikor je časovno omejen);
 • Časovno veljavnost ponudbe;
 • Rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen);
 • Pojasnilo postopka pritožbe, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali o službi za podporo strankam.
 • Pojasnila glede odgovornosti prodajalca za jamstvo za skladnost blaga.

5. Registracija računa

Našo spletno stran lahko obiščete ali prek nje naročite izdelke z registracijo računa (tako da postanete “uporabnik”) ali brez registracije (kot “obiskovalec”). Registracija v spletni trgovini je hitra in enostavna in se lahko opravi na strani  »Moj račun« ali v postopku nakupa. Pridržujemo si pravico, da kadar koli omejimo, prepovemo ali v celoti onemogočimo registracije, na primer, zaradi tehničnih ali varnostnih razlogov, in dovolimo le možnost nakupa obiskovalcev.

Z registracijo računa dobite uporabniško ime, ki je enako vašemu e-poštnemu naslovu, in geslo. Registracija se zaključi s prošnjo za vašo potrditev preko e-poštnega sporočila. Po potrditvi prejmete e-sporočilo s sporočilom o uspešni registraciji. Zaradi varnosti spletnega mesta in vaših osebnih podatkov ste odgovorni za varovanje podatkov o vašem računu (vseh podatkov, predvsem pa gesla), zato teh podatkov ne razkrivajte nikomur. Če menite, da je bilo vaše geslo zlorabljeno, ga takoj spremenite in nas kot del varnostnega ukrepa kontaktirajte. Odgovorni ste za vse seje in nakupe, opravljene s podatki vašega računa.

Če želite spremeniti e-poštni naslov, ki ste ga predhodno navedli ob registraciji, lahko to storite tako, da nam pošljete zahtevo iz registriranega e-poštnega naslova na info@malihnog.com. Sprememba e-poštnega naslova bo opravljena v najkrajšem možnem času,  o čemer boste obveščeni po elektronski pošti. Geslo lahko kadar koli spremenite na strani »Moj račun« ali ob prijavi zahtevate novo geslo, če ste ga pozabili. Vse druge podatke, ki ste jih posredovali, lahko spremenite na strani »Moj račun«. Vaš račun lahko kadarkoli izbrišete tako, da nam pošljete zahtevo iz registriranega e-poštnega naslova na info@malihnog.com. Pregledujemo tudi neaktivne uporabniške račune; če se uporabnik v roku enega leta vsaj enkrat ne prijavi na naši spletni strani, si pridržujemo pravico, da bo po enem letu neaktivnosti brez predhodnega obvestila izbrisan iz sistema. Sumljivi uporabniški računi so lahko odstranjeni kadar koli.

Odgovorni ste za redno posodabljanje svojih podatkov, pred oddajo naročila pa se prepričajte, da ste zagotovili prave podatke. Zagotavljate, da so podatki, podani pri oddaji naročila, aktualni, popolni in točni, da bomo lahko opravili zahtevano transakcijo in vas po potrebi kontaktirali.

Uporabniško ime in geslo jasno določata vsakega uporabnika in sta povezana, shranjena in obdelana skupaj z vsemi drugimi osebnimi podatki (npr. naslovom za račun in dostavo, telefonsko številko), ki jih je uporabnik zagotovil ali jih bo zagotovil v prihodnosti za naročilo. Vsi podatki se obdelujejo v skladu z našo Politiko zasebnosti in piškotkov.

6. Postopek nakupa

6.1. Oddaja naročila na spletni strani

 • Na naši spletni strani lahko oddate naročilo 24 ur na dan, vse dni v letu, z ali brez registracije uporabniškega računa. Postopek naročanja preko spletne strani je enostaven in varen, in poteka, kot sledi.
 • Če želite oddati naročilo z registriranim uporabniškim računom, se lahko registrirate in prijavite na strani »Moj račun«.

Izbira izdelkov in košarica

 • Med  brskanjem po spletni trgovini lahko izbrane izdelke dodate v košarico s klikom na gumb »V košarico«. Ko ste izbrali vse izdelke, ki jih želite kupiti, lahko pred dokončanjem naročila na strani »Košarica« preverite povzetek naročila. Na tej strani lahko še vedno odstranite neželene izdelke iz vaše košarice s klikom na »x« poleg slike in imena izdelka ali tako, da spremenite količino na »0« in kliknete na gumb »Posodobi košarico«. V košarici lahko pregledate število izbranih izdelkov ter po potrebi opravite spremembe.

Unovčitev kode za popust

 • Če imate kodo za popust, ki bi jo radi uporabili, jo lahko dodate na strani »Košarica« in jo aktivirate s klikom na gumb »Unovči kupon«. Na tej točki lahko uporabite tudi katere od predhodno zbranih točk zvestobe. Pred potrditvijo naročila lahko izberete želen način dostave in plačila in si ogledate celoten znesek naročila.

Nadaljevanje na blagajno

 • Postopek nakupa nadaljujete s klikom gumba »Nadaljuj na blagajno«. Za zaključek naročila morate izpolniti naslednja polja:
 • Podatki plačnika: v obrazec je potrebno vpisati zahtevane podatke, ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter za dostavo izdelka:
  • Če opravljate nakup kot potrošnik: ime, priimek, naslov, kontaktna telefonska številka in e-poštni naslov;
  • Če opravljate nakup kot podjetje: davčna številka podjetja, naziv podjetja, naslov, kontaktna telefonska številka in e-poštni naslov. Za tovrstne nakupe ne veljajo pravice potrošnikov.
 • Če se naslov za dostavo razlikuje od naslova plačnika, kliknite na gumb »Dostavi na drug naslov?« in vnesite poseben naslov za dostavo.
 • Če imate registriran uporabniški račun, se lahko s klikom na gumb »Kliknite tukaj za prijavo« v vrstici »Stalna stranka?«, prijavite v svoj uporabniški račun tako, da vnesete svoje uporabniško ime in geslo. V kolikor imate v svojem uporabniškem računu shranjene podatke o vas in o naslovu dostave, se bodo polja s potrebnimi informacijami avtomatsko predizpolnila z vašimi shranjenimi podatki.
 • Po vnosu naslova za dostavo, se prikažejo podatki o možnostih in stroških dostave. Izberite želen način dostave.
 • Če želite svojemu naročilu dodati morebitne opombe, te vpišite spodaj v razdelek »Opombe naročila«
 • V istem koraku izberite način plačila.
  • Pri izbiri plačila z bančno kartico prek ponudnika Stripe, lahko nadaljujete s plačilom z bančno kartico prek vgrajenega obrazca na naši blagajni, tako da navedete številko svoje bančne kartice, datum veljavnosti in CVC kodo. Operacija se izvede izključno preko zunanjega ponudnika plačil Stripe po najvišjih standardih varnosti, prodajalec pa nima vpogleda v podatke, ki jih vnesete.
  • Pri izbiri plačila z bančno kartico preko ponudnika Barion, boste po kliku na “oddajte naročilo”, preusmerjeni v varno in zaprto okolje ponudnika plačilnih storitev, kjer boste morali za uspešno plačilo in oddajo naročila podati enake plačilne podatke, kot so bili navedeni v prejšnji točki.
 • Pred oddajo naročila je potrebno označiti, da se strinjate s Pogoji poslovanja in s Politiko zasebnosti in piškotkov, ki jih lahko preberete s klikom na povezavo.

Pregled naročila

 • Na strani “Blagajna” bodo pred oddajo naročila na zaslonu razvidni vsi ključni podatki o naročilu, da jih lahko preverite in po potrebi popravite: seznam izdelkov, ki ste jih dodali v nakupovalno košarico, cene izdelkov, strošek poštnine, način plačila, skupni strošek za plačilo in podatki za dostavo. Morebitne napake glede želenih izdelkov ali njihove količine lahko popravite tako, da se z ukazom »nazaj« v brskalniku vrnete v nakupovalno košarico in tam uredite spremembe. Prav tako boste ob pregledu lahko preverili vnesene podatke in morebitne napake pri vnosu podatkov po potrebi popravili. Sistem vas bo že sproti vidno opozoril, če bi pozabili izpolniti kakšno obvezno rubriko s podatki za naročilo ali vpisali neustrezno obliko podatka.

Zaključek naročila

 • Končno naročilo oddate s klikom na gumb »Oddajte naročilo«. Z oddajo naročila tudi potrjujete, da ste dolžni plačati naročeno blago.

Obvestilo o prejemu naročila

 • Po oddaji naročila dobite samodejno elektronsko sporočilo, ki vas obvešča, da je naš sistem registriral vašo zahtevo za naročilo (obvestilo o prejemu naročila). V tem istem sporočilu prejmete tudi povzetek vašega naročila, ki vsebuje vse podatke o naročilu, kot jih določa Zakon o varstvu potrošnikov. Če niste prejeli nobenega samodejnega e-poštnega sporočila, najprej preverite mapo »Neželena pošta«, nato pa nas kontaktirajte, da preverimo, ali naš sistem ni registriral vašega naročila, ali niste prejeli potrditve zaradi napačnega e-poštnega naslova ali iz kakšnega drugega tehničnega razloga. Prosimo, upoštevajte, da je to samo sistemska e-pošta in ne končna potrditev vašega naročila. V tem sporočilu boste našli tudi vse potrebne informaicje za izbedbo plačila z bančnim nakazilom, v kolikor ste pri naročilu izbrali to možnost plačila.
 • Če ste se odločili za plačilo z bančnim nakazilom, boste prejeli avtomatično elektronsko potrditev, ki vsebuje vse nujne korake in informacije o plačilu, ki mora v obdelavo v 3 delovnih dneh. Če predplačilo ne bo plačano v tem časovnem roku, vas bomo kontaktirali. Če pri tem ne bomo uspešni, si pridržujemo pravico do preklica vašega naročila. Prosimo, upoštevajte, da lahko vaš izdelek odpošljemo šele, ko prejmemo vaše plačilo.

Obvestilo o potrditvi naročila

 • V  roku 1 delovnega dne (24 ur, vikendi so izključeni) boste prejeli še eno elektronsko sporočilo s potrditvijo, da lahko izpolnimo vaše naročilo glede na informacije, ki ste nam jih posredovali na naši spletni strani (obvestilo o potrditvi naročila). Če vašega naročila ne moremo izpolniti, ker npr. artikla ni na zalogi ali ga ne moremo izpolniti pod pogoji, ki smo jih navedli na spletni strani (npr. v obljubljenem časovnem obdobju dostave), imate pravico preklicati naročilo. Če smo že prejeli plačilo za vaše naročilo, ste upravičeni do celotnega povračila, ki ga zagotovimo z uporabo enakega načina plačila, kot ste ga uporabili za plačilo izdelkov, razen če se izrecno ne dogovorimo drugače.
 • Čas dopustov lahko vpliva na roke potrditve naročil, odpreme in na dobavni rok.

Sklenitev pogodbe

 • Prodajna pogodba med vami in nami je sklenjena, ko na elektronski naslov, ki ste ga navedli, prejmete obvestilo o potrditvi naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za nas kot za vas kot kupca.
 • Obvestilo o potrditvi naročila skupaj s temi Pogoji poslovanja predstavlja vsebino pogodbe med vami in nami – obvestilo boste imeli v svojem e-poštnem predalu, Pogoje poslovanja pa si lahko shranite v formatu PDF s klikom na povezavo na koncu teh Pogojev poslovanja.
 • Kupoprodajna pogodba se lahko sklene v slovenskem ali v angleškem jeziku.
 • Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem se arhivira na strežniku prodajalca. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo na e-naslov orders@malihnog.com.

6.2. Drugi načini za oddajo naročila, prednaročila, spremembe naročila

Naročila sprejemamo samo na naši spletni strani ali preko računov na družbenih omrežjih in ne po telefonu ali na kakršenkoli drug način, razen v naslednjih izjemnih primerih.

 • Če ste porabnik javnih sredstev, lahko namesto oddaje naročila prek spletne trgovine naročite tudi tako, da nam pošljete svojo naročilnico na orders@malihnog.com;
 • Če je artikel na voljo le po prednaročilu, se prednaročilo lahko opravi po elektronski pošti na naslov orders@malihnog.com;
 • Če želite spremeniti že oddano naročilo, se obrnite na nas na orders@malihnog.com;Če naročilo še ni bilo odposlano, se bomo potrudili ugoditi vaši zahtevi, vendar tega ne moremo jamčiti. Če je paket že bil odposlan, je mogoče spremembe opraviti samo na stroške stranke (npr. vračilo neželenega izdelka in plačilo novih stroškov dostave).

Če opravite naročilo, predhodno naročilo ali zahtevate spremembo prejšnjega naročila preko e-pošte ali socialnih omrežij, se strinjate, da tudi v takem primeru veljajo ti splošni pogoji in vsi drugi akti in pravilniki, ki so veljavni v času naročila ali spremembe naročila in imajo za posledico enake pravice in obveznosti, kot v primeru naročila na spletni strani.

6.3. Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da morate ob nakupu na blagajni vpisati tudi ime podjetja ter v prostor za komentar vpisati davčno številko podjetja, poleg komentarja, da želite imeti račun na podjetje . Glavna razlika v pogojih poslovanja za podjetja je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Porabnikom javnih sredstev lahko na podlagi naročilnice izdamo tudi e-račun in omogočimo 30 dnevni plačilni rok. V primeru, da spadate pod to skupino, lahko opravite naročilo neposredno preko naše spletna strani (z izbiro bančnega nakazila), in v komentarju označite, da želite prejeti ponudbo / naročilo z e-računom.

Predlagamo, da nas v primeru naročila za pravne osebe vnaprej kontaktirate na orders@malihnog.com ali na telefonsko številko +386 69 951 390. Z veseljem vam bomo pomagali.

6.4. Digitalni artikli

Na naši spletni strani lahko nakupite tudi digitalne artikle (kot na primer e-vodnike), ki so dosegljivi le v digitalnem formatu po opravljenem naročilu. Digitalni artikli so vidno označeni kot taki, v imenu in/ali opisu izdelka. Postopek nakupa digitalnih artiklov je enak kot za kateri koli drug artikel, ima pa naslednje izjeme:

 • Digitalni artikli – zaradi tehničnih razlogov – so lahko kupljeni na naši spletni strani le z določenim načinom plačila in sicer z bančno kartico (Stripe). Če bi si želeli nakupiti digitalni artikel z bančnim nakazilom, nam prosim napišite email na orders@malihnog.com
 • Digitalni artikli so dostavljeni le v digitalni obliki; nobenih fizičnih izdelkov ne ne bo dostavljenih po nakupu. Po uspešnem plačilu je stranka preusmerjena na spletno stran, kjer dostopa do datoteke. Povezava do artikla, pa je ponovno posredovana preko uradnega elektronskega potrdila, ki ga prejme v roku 24 delovnih ur po nakupu, skupaj s končnim računom.
 • V primeru, da si stranka želi obdržati digitalno datoteko za prihodnjo osebno uporabo, si jo mora naložiti na svojo napravo v roku 48 ur po končni potrditvi; v nasprotnem primeru se povezava lahko spremeni.
 • V primeru, da naletite na tehnične težave, nas lahko kontaktirate na order@malihnog.com za nadaljnjo pomoč.

Cena digitalnih artiklov vključuje vse stroške obdelave in DDV; drugih dodatnih stroškov ni. 14-dnevni preklic pogodbe prodaje na daljavo ni veljaven za digitalne artikle. Vsi nakupi digitalnih artiklov so dokončni in zaradi vrste artikla brez možnosti vračila denarja. Pri nakupu digitalnih artiklov ni možnosti koriščenja popustov, razen če ni navedeno drugače.

Digitalni artikli in njegovi deli so del intelektualne lastnine in avtorskih pravic. Strankam je dovoljena uporaba digitalnega artikla za osebne, nekomercialne razloge. Prepovedane dejavnosti vključujejo, vendar niso omejene na distribucijo, spreminjanje, nadaljnjo prodajo in kakršno koli komercialno izkoriščanje izdelka. Reproduciranje ali deljenje digitalnega artikla je strogo prepovedano.

6.5. Dogodki

Vstopnice za družinske dogodke, katerih organizatorji smo mi ali naši partnerji, lahko nakupite preko naše spletne trgovine. Prodaja vstopnic je odvisna od razpoložljivosti in kapacitete dogodka. Proces nakupa vstopnice za navedene in dostopne dogodke je enak kot za kateri koli drugi fizičen ali digitalen artikel. V primeru nakupa vstopnice za dogodek, navedene cene vsebujejo vse stroške obdelave, brez drugih dodatnih stroškov. Vstopnice so ekskluzivno dostavljene v digitalni obliki, skupaj s potrditvijo naročila ter računom, 24 delovnih ur po prejemu plačila. Stranke si lahko natisnejo svoje vstopnice ali jih pokažejo na elektronski napravi. Obstaja možnost identifikacije stranke na licu mesta dogodka, v primeru, da kakršnega koli dvoma glede veljavnosti vstopnice. Vstopnice so dovoljene le za osebno uporabo in se jih ne sme preprodajati ali pretvarjati v komercialne namene.

Po nakupu vstopnic ni možnosti vračila kupnine, razen v primeru, ko politika vračila denarja pravi drugače za določene dogodke. Namesto tega pa je možen prenos vstopnice, najbolje s predčasnim obvestilom organizatorja, če je v posameznem dogodku to potrebno.

Pridržujemo si pravico do preklica, prestavljanja, zamika ali do sprememb detajlov (npr. prizorišča) dogodka po naši presoji. V takšnih primerih so imetniki vstopnic obveščeni preko maila ali naše spletne strani, zagotovljena pa je tudi možnost prenosa vstopnic ali vračila kupnine. Pri nakupu vstopnic za dogodke ni možnosti koriščenja popustov, razen če ni navedeno drugače.

Ko stranka nakupi vstopnico, imetnik vstopnice sprejema, da bo spoštoval varnostna in hišna pravila, ki so določena za ta določen dogodek, in potrjuje, da ne odgovarjamo za kakršno koli škodo ali izgubo, nastalo med dogodkom, četudi je le-ta osebna, v času in na kraju dogodka. Udeležence zavezujejo tudi pravila in predpisi kraja dogodka, ki jih morajo upoštevati.

Imetniki vstopnic se prav tako strinjajo, da je vsa intelektualna lastnina, povezana z dogodkom (vključno z blagovno znamko dogodka, logotipi, promocijskimi materiali), kot tudi vsebina, ki se deli med ali v povezavi z dogodkom, naša izključna last. Udeleženci ne smejo uporabljati, reproducirati, distribuirati ali spreminjati katerega koli od teh materialov brez predhodnega pisnega soglasja. Fotografiranje je dovoljeno samo za osebno uporabo in se ne sme uporabljati v komercialne namene brez izrecnega dovoljenja našega podjetja. Videosnemanje je dovoljeno samo s predhodnim pisnim soglasjem.

7. Pravica do zavrnitve storitve

Če zavrnemo naročilo, za katerega smo že prejeli plačilo, ste upravičeni do povračila celotne kupnine na enak način, kot je bilo izvedeno plačilo, razen če se izrecno ne dogovorimo drugače. V primeru, da spremenimo ali prekličemo naročilo, vas o tem obvestimo preko e-pošte, telefonske številke ali navadne pošte, glede na podatke, ki ste jih podali ob naročilu. V nadaljevanju navajamo primere, v katerih si pridržujemo pravico do zavrnitve naročila:

7.1. Če ugotovimo, da naročila pod navedenimi pogoji in s podatki, s katerimi razpolagamo, ne moremo izvesti. Npr. v primerih, ko obstaja sum, da je bilo podano namišljeno ime ali naslov, kupec pa se na našo preverbo pred pošiljanjem ne odzove, zato posledično ne moremo potrditi naslova, v primerih, ko so pri naročilu posredovani nepopolni podatki ali v kolikor bi pri naročilu prišlo do tehnične napake.

7.2. Če lahko po naslovu za izstavitev računov in/ali po količini naročenih artiklov sumimo, da artikli niso namenjeni končnemu kupcu, temveč poslovnemu namenu, predvsem preprodaji, ki jo mnogi naši proizvajalci omejujejo, da ohranijo ugled svojih blagovnih znamk. V primeru, da načrtujete naročilo v take namene, nas kontaktirajte na orders@malihnog.com in preverite, ali vam lahko pomagamo pri vašem nakupu.

7.3. Če imate kot kupec neporavnane zapadle obveznosti do nas iz preteklih naročil, če  ste z nami v sporu v zvezi z nakupom preko spletne trgovine, če zlorabljate pravico do odstopa od pogodbe ali če ob odstopu od pogodbe vrnete poškodovano oz. uničeno blago ter nam ne povrnete povzročene škode.

7.4. Če avtorizacija za izvršitev plačila s strani banke ni potrjena in zato plačilo ni možno ali pa v primeru da prejmemo s strani banke ali državnega organa prejme obvestilo o zlorabi bančne kartice, ki je bila uporabljena, ali o kakršni koli drugi zlorabi, ki narekuje preklic naročila

8. Seznam želja in čakalna lista

8.1. Seznam želja

Samo če ste registriran uporabnik in ste prijavljeni na naši spletni strani, imate v naši spletni trgovini možnost uporabe funkcije Seznam želja. Po prijavi lahko izdelek postavite na svoj seznam želja s klikom na gumb “Dodaj na seznam želja” ali s klikom na simbol srca. Z uporabo seznama želja se strinjate, da lahko izdelke, ki jih dodate na seznam, vidimo v našem sistemu. Teh informacij ne uporabljamo za namene oglaševanja ali profiliranja.

8.2. Čakalna lista (Obvestilo o izdelku na zalogi)

Če ste registriran uporabnik in ste prijavljeni na naši spletni strani in če izdelek, ki ga želite kupiti, ni na zalogi, imate možnost, da se naročite na obvestila po e-pošti, ko bo artikel spet na zalogi. To lahko storite na strani izdelka s klikom na gumb »Obvesti me« in v ta namen izrecno sprejmete prejemanje e-poštnih obvestil. Ko je izdelek spet na zalogi, se na vaš registrirani e-poštni naslov pošlje avtomatsko e-poštno sporočilo, nato pa ste odstranjeni s seznama čakanja. Nadaljnje komunikacije od nas ne boste prejeli in vašega e-poštnega naslova ne bomo uporabljali v nobene druge namene.

9. Informacije o izdelku in natančnost informacij

9.1. Natančnost informacij

Gradivo na tej spletni strani je namenjeno splošnim informacijam. Ne prevzemamo odgovornosti, če informacije na tem spletnem mestu niso točne, popolne ali aktualne.

Prizadevamo si, da so informacije (vključno s cenami, opisi izdelkov ali razpoložljivostjo izdelkov, a ne samo te), ki so prikazane na naši spletni strani ob oddaji naročila, točne. Kljub našim prizadevanjem, lahko pride do tehnične napake, zato so informacije na spletni strani lahko občasno netočne, nepopolne ali zastarele. V primeru večje napake, vas bomo o tem čim prej obvestili in vam, če bo mogoče, ponudili možnost ponovne potrditve naročila, npr. po pravilni ceni, ali možnost preklica naročila. Če smo že prejeli plačilo za vaše naročilo, vendar ga moramo odpovedati, ste upravičeni do povračila celotne kupnine, ki jo zagotovimo z uporabo enakega načina plačila, kot je bil uporabljen za plačilo izdelkov, razen če se izrecno ne dogovorimo drugače.

9.2. Informacije o izdelku

Prizadevamo si, da zagotovimo čim bolj natančen opis izdelkov ter da čim bolj nazorno opišemo njihove lastnosti in z uporabo slik ponazorimo njihov izgled v resničnem življenju. Ne moremo zagotoviti, da bodo na vaši napravi barve in materiali izdelkov pravilno prikazani. Opis izdelka, vključno z določenimi meritvami izdelkov, je približen in je na voljo samo kot informacija, da si boste izdelek bolje predstavljali. Pridržujemo si pravico, da lahko brez predhodnega obvestila kadarkoli spremenimo opise in cene izdelkov.

POMEMBNO! Ker je veliko naših izdelkov izdelanih iz lesa in drugih naravnih materialov in/ali so ročno izdelani, so majhne neskladnosti in variacije (npr. v obliki in porisu) v primerjavi s fotografijo izdelka v spletni trgovini popolnoma normalne, prav tako pomanjkljivosti ali nedoslednosti, v kolikor nimajo vpliva na uporabo igrače. Leseni izdelki imajo lahko tudi edinstvene vzorce (npr. grče), ker ima les spreminjajoče se strukture in barve, kar ne pomeni napake na izdelkih, temveč je to dokaz njihovega naravnega izvora.  Zato morda ne bomo mogli ugoditi morebitni pritožbi iz tega naslova – razen pravice do odstopa od pogodbe – se  pa vedno trudimo, da vas o unikatnosti izdelkov obveščamo tudi na straneh posameznega izdelka, za katere svetujemo, da jih vedno preberete.

9.3. Cene

Skupaj s potrditvijo vašega naročila je vedno posredovana tudi veljavna cena kupljenih izdelkov. Vse navedene cene so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost). V skladu z novo evropsko DDV zakonodajo, je DDV posamezne države izdajateljice vključen v ceno, računi so izdani skladno s tem.

Povračilo DDV-ja pri izvozu v tretje države (npr. Švica) žal ni mogoče.

Cene ne vključujejo stroškov dostave, ki bodo dodani na blagajni pred zaključkom nakupa. Cene naših izdelkov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Avtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.

Na naši spletni strani občasno ponujamo znižane cene – za več informacij glejte: 13. Popusti, kuponi, partnertsvo in program zvestobe.

10. Plačilo

Pri oddaji naročila lahko izbirate med plačilom preko bančnega nakazila, z bančno kartico (pred oddajo naročila dostavni službi) ali plačilom po povzetju dostavni službi, in sicer z gotovino ali bančno kartico. Za mednarodna naročila lahko sprejmemo samo plačilo po predračunu. Gotovine ne sprejemamo(razen v primeru plačila po povzetju dostavni službi, ko je ta možnost na voljo), tudi če se odločite za prevzem blaga na našem sedežu.

Pri plačilu z bančno kartico uporabljamo storitve dveh različnih ponudnikov plačilnih storitev, Barion in Stripe. Pridržujemo si pravico, da na blagajni ne ponudimo možnosti izbire obeh ponudnikov hkrati. Dostopnost posamezne plačilne opcije se razlikuje med državami.

V našem Showroom-u imamo tudi možnost plačila z bančno kartico z bralnikom bančnih kartic SumUp, v primeru želje takojšnjega nakupa v Showroom-u.

10.1. Plačilo z bančnim nakazilom po predračunu

Če se odločite za plačilo po predračunu z neposrednim bančnim nakazilom, prejmete vse potrebne informacije glede plačila v avtomatičnem elektronskem sporočilu, vključno s podatki o bančnem računu, roku plačila in vse potrebne korake.

Naši podatki o bančnem računu:

Poslovni račun odprt pri Delavski Hranilnici d.d. Ljubljana: SI56 6100 0002 5901 093

Prosimo, da v komentar navedete številko naročila ali, kot referenca, da bomo lažje prepoznali vaše plačilo.

Pravočasno plačilo je bistvena sestavina pogodbe. Vaše izdelke lahko rezerviramo samo za čas 3 delovnih dni.  V kolikor do poteka roka za plačilo ni poravnano, se šteje, da je pogodba razvezana po samem zakonu, v tem primeru več ne jamčimo rezervacije za naročene izdelke ter smo prosti vseh obveznosti iz naslova tega konkretnega naročila. Prosimo, upoštevajte, da lahko vaš izdelek odpošljemo šele, ko prejmemo vaše plačilo.

10.2. Plačilo z bančno kartico (Barion) 

V naši spletni trgovini uporabljamo storitve dveh različnih ponudnikov plačilnih storitev. Ena možnost varnega in udobnega plačila z bančno kartico v naši trgovini je omogočena preko ponudnika storitev Barion Payment Inc. Barion Payment Inc. je izdajatelj elektronskega denarja, ki ga je licencirala Centralna banka Madžarske (licenca ID: H-EN-I-1064/2013) na podlagi Direktive EU o elektronskem denarju (2009/110/EC) in ki mu zaupa več kot 5000 gospodarskih družb iz EU.

Če se odločite za plačilo z bančno kartico preko ponudnika Barion, boste po oddaji naročila preusmerjeni na Barionovo plačilno stran, plačilo namreč poteka v njihovem sistemu, kjer je zagotovljena varnost plačila v skladu z mednarodnimi pravnimi in varnostnimi standardi. Naša spletna trgovina nima informacij ali dostopa do vaših osebnih podatkov o številki bančne kartice ali drugih podatkov, povezanih z njo.

V sistemu Barion lahko enkratno plačilo opravite varno brez registracije računa, tako da navedete številko kartice, datum poteka veljavnosti, kodo CVC in veljaven e-poštni naslov. Lahko se odločite tudi za registracijo računa pri njih za hitrejša plačila v prihodnosti.

Sprejemamo naslednje kartice:

 • MasterCard
 • Maestro
 • Visa
 • Visa Electron
 • American Express

Ob uporabi ponudnika Barion soglašate z njihovimi Splošnimi pogoji. Izrecno razumete in se strinjate, da nismo odgovorni za nobena plačila ali denarne transakcije, do katerih pride z uporabo njihove storitve. Izrecno razumete in se strinjate, da Barion izvaja vsa plačila in denarne transakcije in soglašate, da ne odgovarjamo za nobene težave v zvezi s finančnimi in denarnimi transakcijami (vključno z vprašanji, ko nastane izguba ali škoda zaradi napačnih ali neveljavnih transakcij, na primer zaradi omrežne napake pri komunikaciji) med vami in Barionom. Če opravite transakcijo, je vaša dolžnost preveriti, ali je bila transakcija uspešno obdelana.

Prosimo upoštevajte, da preko podjetja Barion ne moremo vrniti delnih povračil, temveč le celotna povračila. V primeru vračila kupnine lahko traja do 30 dni, da podjetje Barion obdela vračilo in da bo znesek na voljo na vašem računu. Zato delna povračila nudimo samo prek bančnega nakazila, prav tako priporočamo, da celotna vračila obdelamo preko bančnega nakazila za vaše udobje.

10.3. Plačilo z bančno kartico (Stripe)

Druga platforma ki jo ponujamo za obdelavo transakcij s kreditnimi in debetnimi karticami, povezanih z nakupi v naši trgovini, je Stripe. Stripe Check Out zagotavlja udobje plačevanja na našem spletnem mestu z vgrajenim vtičnikom, tako da vnesete vaše plačilne podatke (številka kreditne kartice, datum poteka in veljavnosti CVC) kar v samem postopku nakupa. Ta način plačila z bančnimi karticami je enako zavarovan, vse informacije o transakcijah, ki jih posredujemo med našo spletno stranjo in sistemi podjetja Stripe, so šifrirane s pomočjo 256-bitnih SSL potrdil. Lahko ste popolnoma prepričani, da nobena tretja oseba, ki poskuša pridobiti dostop do občutljivih informacij, ne more pregledati, uporabljati ali spreminjati nobenih podatkov o imetniku kartice. Prav tako sami ne hranimo in niti nimamo dostopa do nobenih informacij, povezanih s podatki o imetniku kartice.

Stripe sprejema naslednje kartice:

 • Visa
 • Mastercard
 • American Express

Z uporabo Stripe Check Out se strinjate, da storitve Stripe prevzamete neposredno, zato vas prosimo, da se predhodno seznanite z njihovimi Pogoji uporabe. Z uporabo Stripe Check out in sprejetjem naših pogojev, ki vključujejo vse podatke o plačilu Stripe tudi soglašate, da boste zavezani Pogojem storitve Stripe. Prosimo, upoštevajte, da z uporabo Stripe pri plačilu na naši spletni strani izrecno razumete in se strinjate, da  nismo odgovorni za nobena plačila ali denarne transakcije, do katerih pride z uporabo njihove storitve. Izrecno razumete in se strinjate, da vsa plačila in denarne transakcije neposredno izvaja Stripe, in razumete, da nimamo pregleda ali vpliva na njihovo storitev. Soglašate, da ne odgovarjamo za nobene težave v zvezi s finančnimi in denarnimi transakcijami (vključno z vprašanji, ko nastane izguba ali škoda zaradi napačnih ali neveljavnih transakcij, na primer zaradi omrežne napake pri komunikaciji) med vami in ponudnikom Stripe. Če opravite transakcijo, je vaša dolžnost preveriti, ali je bila transakcija uspešno obdelana.

10.4. SumUp

V našem Showroom-u, ali včasih na dogodkih uporabljamo prenosen bralnik bančnih kartic SumUp EU Payments UAB. Plačila, ki so obdelana preko njega so varna in ne razkrivajo nikakršnih podatkov nosilca bančne kartice ter jih tretje osebe, ki poskušajo pridobiti dostop do občutljivih informacij ne morejo uporabiti ali spremeniti.

SumUp sprejema naslednje bančne kartice:

 • MaterCard
 • Visa
 • Union Pay
 • Diners Club International
 • Discover

V primeru plačila s SumUp terminalom, potrdilo o plačilu ni natisnjeno ampak je poslano na dan elektronski naslov ali telefonsko številko.

10.5. Plačilo po povzetju

Plačilo po povzetju je na voljo le v Sloveniji. Če želite plačati po povzetju, se strošek dostave poviša. Vsa naročila z izbranim plačilom po povzetju bodo obravnavana kot končna in nepreklicna naročila. Če naročite izdelke s plačilom po povzetju, priznate potrebo po plačilu le-teh. (Glej več: 11.1. Naročila v Sloveniji).

POMEMBNO! Pridržujemo si pravico, da v določenih obdobjih leta (npr. v času dopustov, v božičnem času) ali ko okoliščine tega ne dopuščajo (naši kurirski partnerji ne morejo sprejeti plačila) plačila po povzetju ne zagotavljamo . Če možnost plačila po povzetju ni na voljo na strani odjave, ta vrsta plačila začasno ni mogoča.

Pridržujemo si tudi pravico, da ne sprejmemo naročila s plačilom po povzetju, če je kupec predhodno že oddal naročilo, ki ni bilo prevzeto in plačano. V takšnih primerih lahko vaše predmete odpremimo šele, ko so plačani.

10.6. Račun

Nastopamo kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta. Kot kupec, plačate znesek celotnega naročila podjetju Playgency d.o.o., skupaj z blagom ali storitvijo pa prejmete tudi račun. Račun prejmete na svoj elektronski naslov v postopku naročila, in sicer po tem, ko je kupoprodajna pogodba sklenjena. Na računu so razčlenjeni cena izdelkov, morebitni dodatni stroški v zvezi z nakupom (npr. morebitno doplačilo za dostavo/poštnino) ter skupni znesek naročila.

Za svoj nakup v spletni trgovini prejmete tudi račun v tiskani obliki, ki je priložen paketu – razen, če nas posebej prosite, da tega ne storimo

10.7. Povračila

Povračila se po pravilih zagotavljajo na enak način kot plačila, razen, če je dogovor med stranko in ponudnikom drugačen. Prosimo upoštevajte, da obstajajo določene tehnične omejitve. Povračilo lahko zagotovimo v celoti ali delno z bančnim nakazilom ali prek Stripe, če je bilo plačilo izvedeno prek te platforme. Prek družbe Barion zaradi tehničnih razlogov ne moremo zagotoviti delnih povračil, temveč le celotna povračila (npr. ko je celotno naročilo preklicano ali vrnjeno). Popolno vračilo denarja lahko traja tudi do 30 dni, dokler znesek ni na voljo na prvotnem bančnem računu, potem ko je bilo plačilo izvedeno na naši strani. Zato za vaše udobje v takšnih primerih predlagamo tudi bančno nakazilo. Vračila so vedno na voljo v evrih, tudi v primeru mednarodnih naročil, nobeni dodatni stroški ne bodo povrnjeni (vključno, vendar ne le z bančnimi stroški ali tečajnimi razlikami).

Za obdelavo bančnih nakazil potrebujemo naslednje podatke:

 • številka bančnega računa (v obliki IBAN) in koda BIC
 • ime in naslov imetnika bančnega računa

Vračila se obdelajo v petih (5) delovnih dneh po predložitvi vseh potrebnih podatkov.

11. Odprema in dostava

Cena dostave ni vključena v ceno izdelka, vedno se izračuna na blagajni kot ločena postavka. O višini stroškov dostave je kupec seznanjen v povzetku naročila, še pred potrditvijo oddaje naročila z obveznostjo plačila, in sicer z ločenim prikazom zneska teh stroškov. Stroški dostave so zaračunani in navedeni tako na naročilu, kot tudi na računu za izdano blago in jih kupec poravna skupaj z zneskom naročila. Strošek dostave se izračuna avtomatično ob naročilu blaga in se bo izpisal ob zaključku naročila, še preden kupec odda naročilo z obveznostjo plačila. V nekaterih primerih, kot je navedeno spodaj, še posebej v primeru internacionalnih naročil (npr. Lokacije na otokih), si pridržujemo pravico do zaračunanja dodatnih stroškov, ko dejanski stroški dostave vidno varirajo od cen, navedenih na naši spletni strani (povprečno seštete cene in običajni stroški). V tem primeru vas vedno poskušamo kontaktirati in ponuditi znižanje vrednosti naročila (poleg vračila denarja).

Strošek dostave je del končne cene celotnega naročila.

11.1. Dostava v Sloveniji

Dostavo po Sloveniji izvaja GLS (ali včasih Pošta Slovenije ali DPD, odvisno od velikosti paketa in razpoložljivosti kurirjev, sploh v pred-praznični sezoni). V vsakem primeru so paketi sledljivi. Izbira dostavne službe ni možna, saj si pridržujemo pravico, da sami določimo, s katero dostavno službo bomo poslali paket. Kot del izpolnjevanja storitve, sprejemamo in upoštevamo trenutne pogoje poslovanja dostavne službe.

Trudimo se, da pakete odpošljemo čim hitreje po prejemu plačila. Če prejmemo plačilo do 10:00, so pošiljke znotraj Slovenije odposlane še isti dan, če pride plačilo kasneje, pa tega ne moremo zagotoviti. Čas dostave izdelkov je naveden za vsak posamezen izdelek in lahko znaša od 2 do 5 delovnih dni od potrditve naročila ali, v primeru predplačila z bančnim nakazilom, od prejema plačila. Če je artikel na voljo le s prednaročilom, vas lahko obvestimo o predvideni razpoložljivosti. Upoštevajte, da je v takem primeru predviden čas dostave, ki vam ga lahko sporočimo, le približen, zato v takšnih primerih ne moremo odgovarjati za daljši čas dostave. To še posebej velja v obdobjih, ko se kurirji soočajo z zamudami.

Cene za dostavo v Sloveniji so odvisne od zneska nakupa in izbranega načina plačila, kot prikazano v naslednji tabeli:

Vrednost naročila
(z izključeno vrednostjo stroška dostave)

PREDPLAČILO
(plačilo z bančnim nakazilom ali bančno kartico)

PLAČILO PO POVZETJU

€6,5

Do €100

€4,9

Nad €100

brezplačna

V primeru plačila po povzetju ni potrebno dostavljavcu plačati nobenih dodatnih stroškov. Stroški dostave zaračunani ob naročilu, že vključujejo celotne stroške storitve, ki jo uredimo mi neposredno z dostavno službo.

POSEBNO POŠILJANJE:

Upoštevajte, da Creatimber ravnotežne deske veljajo za edinstvene predmete in zahtevajo posebno ravnanje med pošiljanjem, tudi v domači državi. Zato je cena pošiljanja zanje 4,49 €/desko – ne glede na skupno vrednost celotnega naročila. Ni možnosti brezplačne poštnine, niti možnosti plačila po povzetju.

Čas dostave je vedno naveden na spletnih straneh izdelkov, običajno traja 2-5 dni po prejemu plačila. Čas dostave je vedno predviden, ne moremo pa odgovarjati, če je ta čas, v razumnih mejah, daljši od navedenega, zaradi razlogov, na katere nimamo vpliva. Za informacije v primeru težav z dostavo ali nedostavljenimi paketi, glejte pod 11.4.

Naročilo lahko prevzamete tudi brezplačno, in sicer ob predhodno dogovorjenem terminu na našem razstavnem prostoru (Zarnikova ulica 7a, 1000 Ljubljana). Pridružujemo si pravico,  da ta možnost ni vedno na voljo (odvisno od razpoložljivosti sodelavcev ali okoliščin, ki onemogočajo osebni prevzem). Kadar možnost ni na voljo, je na spletnem mestu ob odjavi ni mogoče izbrati. Pomembno: prosimo, upoštevajte, da ne sprejemamo gotovine, zato morate, če želite prevzeti svoj paket osebno na našem naslovu, naročilo plačati po predračunu ali z bančno kartico!

Ko je naročilo pripravljeno za prevzem v našem Showroom-u Malih Nog Naokrog (Zarnikova ulica 7a, 1000 Ljubljana), vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti ali preko SMS sporočila. Naročilo ste dolžni prevzeti v poslovalnici v roku petih (5) delovnih dni od prejema obvestila po e-pošti/SMS sporočilu. Rok za prevzem je bistvena sestavina pogodbe. V kolikor do poteka navedenega roka blaga ne prevzamete, je pogodba po zakonu razvezana, v tem primeru pa vam ne jamčimo več rezervacije za naročene izdelke. V kolikor ste morebiti že plačali kupnino za naročilo (z bančnim nakazilom ali s kreditno kartico), vam bomo na vaš račun nemudoma vrnili že prejeta plačila, najkasneje v roku petih (5) delovnih dni.

V kolikor iz različnih razlogov naročila ne boste mogli prevzeti v roku petih (5) delovnih dni od prejema obvestila po e-pošti/SMS sporočilu oz. boste za prevzem potrebovali več časa (npr. odsotnost, bolezen, ipd.), nam to prosim sporočite še pred iztekom roka za prevzem in se z nami ustrezno dogovoriti za nov oziroma daljši rok.

11.2. Mednarodna dostava

Dostavljamo tudi v države Evropske Unije, kot je navedeno spodaj, dostava v države izven EU pa deloma tudi zaradi distribucijskih razlogov ni mogoča (od 1. 1. 2021 to velja tudi za VB).

 • OSNOVNI STROŠEK DOSTAVA:

Za naročila znotraj EU je na blagajni spletne trgovine na voljo povprečna pavšalna cena dostave, kot sledi:

 

Država

Cena

Brezplačna dostava
CONA 1HRVAŠKA6,99€

od 120€

CONA 2

AVSTRIJA8,99€

od 150€

ITALIJA

SLOVAŠKA

MADŽARSKA*

(možnost prioritetne dostave)

8,99€

(13,99€)

CONA 3

NEMČIJA14,99€

od 300€

ČEŠKA

LITVA

LUKSEMBURG

NIZOZEMSKA

BELGIJA

CONA 4

ROMUNIJA17,99€od 500€

POLJSKA

DANSKA

CONA 5

BOLGARIJA

19,99€

FRANCIJA

CONA 6

IRSKA24,99€

PORTUGALSKA

ŠPANIJA

ESTONIJA

LATVIJA

FINSKA

CONA 7

ŠVEDSKA

29,99€

GRČIJA

N/A

CIPER / MALTA

Ni možna, možnost organizacije v lastni izvedbi

POMEMBNO!

Cene veljajo samo za celinsko Evropo. V primeru dostave na otoke (npr. Na Hrvaškem, Portugalskem, v Španiji) lahko pride do dodatnih pristojbin, ki morajo biti poravnane preden odpošljemo paket. Pri mednarodnih pošiljkah si pridržujemo tudi pravico – zlasti v primeru težjega ali večjega paketa – da zaračunamo dodatni znesek, če bi se končni stroški pošiljanja pomembno razlikovali od zgoraj navedenih. V takih primerih vas bomo vedno obvestili o dodatnih stroških in vam ponudili možnost plačila dodatnih pristojbin ali preklica naročila s povračilom celotne kupnine.

 • DODATNI STROŠKI DOSTAVE ZA TEŽJE IZDELKE:

Prosimo, upoštevajte, da nekateri unikatni ali težji predmeti, ki potrebujejo posebno ravnanje pri mednarodni dostavi, poleg osnovnih stroškov dostave zahtevajo še dodatno plačilo

+ 5 € / težji izdelek.

Strani tovrstnih izdelkov v spletni trgovini vedno vključujejo informacije o dodatni ceni. V takšnih primerih brezplačna poštnina ni na voljo.

Upoštevajte, da Creatimber ravnotežnih desk naši kurirji trenutno ne morejo poslati v tujino, zato je dokončanje naročila košarice, ki vsebujejo te predmete onemogočeno. Če jo želite naročiti, se obrnite neposredno na nas in preučili bomo posamezne možnosti za vas.

Pri mednarodnih pošiljkah paket odpošljemo v 48 urah po naročilu, čas pošiljanja pa lahko traja dlje od domačega časa pošiljanja, navedenega na spletni strani na straneh izdelka. Znotraj EU dostava traja 3 – 10 dni, odvisno od destinacije. Dostava v sosednje države (Hrvaška, Italija in Avstrija) običajno traja približno 2 – 4 delovnih dni, do Madžarske 3-6 delovnih dni.

*Za Madžarsko je na voljo prednostno pošiljanje za 13,99 €. Če je naročilo prejeto do 12:00, paket odpremimo isti dan, sicer pa naslednji dan. V primeru prednostnega pošiljanja paketi pridejo do naslovnika v roku 2-3 delovnih dni.

Upoštevajte, da lahko v nekaterih primerih (npr. ko veljajo omejitve ali v prazničnem času) odprema traja tudi dlje.

Dostavo izvajamo preko GLS, DPD ali Pošte Slovenija – odvisno od države, velikosti paketa in razpoložljivosti kurirjev. Vsi paketi so sledljivi.

Za več informacij o mednarodnih naročilih glejte: 19. Mednarodni kupci in naročila.

11.3. Odprema in dostava v času zaprtja trgovine

V času zaprtja trgovine (Glej 1.2. Delovni čas) spletna stran deluje, zato lahko naročila normalno oddate, a bodo potrjena (in paketi odpremljeni) po ponovnem odprtju trgovine.  V teh primerih se čas dostave (2-5 dni, za mednarodne pošiljke pa dlje) šteje od odpreme paketa, o čemer kupca obvestimo. Pridržujemo si pravico da v času, ko trgovina ne obratuje, zapremo odjave, o čemer bodo obiskovalci spletne strani vedno obveščeni.

11.4. Težave z dostavo ali nedostavljenemi paketi 

Za varnejšo dostavo vsem pošiljkam sledimo. Da lahko tudi vi spremljate pošiljko in ste ob predvidenem času dostave na navedenem naslovu, vedno

(a) ali doplačamo dodatno storitev, da dostavna služba kupca preko emaila ali sms-a obvesti o predvidenem času dostave
(b) ali v potrditvenem emailu kupcu sporočimo številko pošiljke za sledenje.

V vseh primerih ste vi kot stranka odgovorni za pravilnost naslova in da ste prisotni in dosegljivi na tem naslovu, da prevzamete paket (ali pooblastite nekoga, da ga prevzame v vašem imenu). Odgovorni ste za spremljanje statusa pošiljke in da nas v doslednem in razumnem času obvestite o morebitni težavi.

Če poskus dostave v navedenem in sporočenem roku ni uspešen, ga kurir ni dolžan avtomatsko ponovno dostaviti, lahko pa ga pusti v bližnjem prevzemnem mestu ali paketomatu, kjer ga lahko brezplačno prevzamete. V primeru prve neuspešne dostave, vse morebitne stroške ponovne dostave ali prevzema paketa krije kupec, prvotnih stroškov dostave, pa ni mogoče zahtevati nazaj.

Če je glede na sledilno številko in sms ali e-mail sporočilo dostavne službe paket bil oz. naj bi bil dostavljen, vi pa ga niste prevzeli, nam to sporočite najkasneje v  48 urah po zabeleženem času dostave v sistemu. V tem primeru potrebujemo vaše polno sodelovanje (med drugim tudi izpolnitev obrazca z navedbo, da paketa niste prevzeli vi), da lahko raziščemo težavo pri dostavni službi in zaprosimo za morebitno odškodnino za nepooblaščen prevzem pošiljke.

V komentarjih naročila lahko dodate opombe glede želene dostave. Če je kurirju naročeno, da paket pusti na določenem mestu (npr. pred vhodnimi vrati), ne prevzemamo odgovornosti za uspešnost dostave. V tem primeru je manjkajoč ali poškodovan paket izključno odgovornost stranke, odškodnine ni mogoče zahtevati.

12. Embalaža

Da bi zmanjšali naš vpliv na okolje, poskušamo ponovno uporabiti embalažni material, ko je to mogoče, in uporabiti mešanico novih in recikliranih materialov za pakiranje. Embalažni materiali, ki jih prejmemo in ponovno uporabimo, se morda ne ujemajo vedno z vrednotami, ki jih skušamo sporočati, vendar menimo, da je za okolje vseeno bolje, da jih ponovno uporabimo, kot da jih vržemo stran. Čeprav bodo morda nekatere embalaže izgledale že uporabljene, ste lahko prepričani, da vedno poskrbimo, da so izdelki, ki ste jih naročili, pakirani skrbno in varno, da bi do vas prišli v brezhibnem stanju.

13. Popusti, kuponi, partnerstvo in program zvestobe

13.1. Akcijske cene

Ko ponujamo določene izdelke po znižanih cenah, jih označimo z oznako „V AKCIJI!“. Na naši spletni strani vedno prikažemo originalno prodajno ceno in znižano ceno. Znižano ceno lahko ponujamo samo za omejen čas ali samo za omejeno količino, zato prikaz na spletnem mestu ob določenem času ne jamči razpoložljivosti ob naročilu, niti ne pomeni ali jamči, da bodo ti izdelki ali storitve na voljo kadarkoli v prihodnosti. Včasih nudimo popuste tudi na določene izdelke, ki imajo na primer rahlo poškodovano embalažo, ali pa so bili razpakirani in uporabljeni kot razstavni predmeti, vendar so sicer v dobrem stanju. Ko je tak artikel ponujen po znižani ceni, vas bomo o razlogih za popust obvestili na strani izdelka – in v teh primerih ni mogoče uveljavljati nobenih zahtevkov.

13.2. Kuponi za popust

Občasno vam ponujamo kupone za popust, ki omogočajo nakup izdelkov po znižani ceni. Ob oglaševanju vedno pojasnimo razpoložljivost ponudbe in morebitne omejitve, ki bi lahko veljale. Kuponi (razen kuponov za brezplačno dostavo) ne veljajo za izdelke, ki so že ponujeni po znižani ceni. Pridržujemo si pravico, da zavrnemo uporabo ali potrditev kateregakoli kupona (zlasti, vendar ne samo v primeru, da opazimo namerno zlorabo, tehnične napake ali kakršno koli drugo napako), tudi če je naročilo že bilo oddano z uporabo kupona. V primeru, da kupona ne moremo sprejeti, vas vsakič obvestimo in vam ponudimo možnost, da nadaljujete z vašim naročilom brez kupona ali da naročilo prekličete.

13.3. Kuponi za naročnike na novice

Če se naročite na naše novice, boste v e-poštnem sporočilu prejeli kodo kupona za 5% popust pri prvem nakupu (plačilo za dostavo se zaračuna posebej, popust ne velja za izdelke v akciji). Kodo prejmete v avtomatskem e-sporočilu po potrditvi prijave na novičke. Sporočilo včasih konča med neželeno pošto, zato preverite tudi ta predal. Če sporočila ne dobite, nas kontaktirajte, da vam pošljemo kodo direktno. Vsaka oseba lahko kupon  uporabi le enkrat in ga ni mogoče uporabiti skupaj z drugimi popusti ali kuponi. Kupon je veljaven en mesec po prijavi na novičke, po preteku tega obdobja veljavnosti ne moremo več zagotoviti. Pridržujemo si pravico, da zavrnemo uporabo ali potrditev kateregakoli kupona (zlasti, vendar ne samo v primeru, da opazimo namerno zlorabo, tehnične napake ali kakršno koli drugo napako), tudi če je naročilo že bilo oddano z uporabo kupona. V primeru, da kupona ne moremo sprejeti, vas obvestimo in vam damo možnost, da nadaljujete z vašim naročilom brez kupona ali da naročilo prekličete.

13.4 Program zvestobe: Kovančki zvestobe

Trenutno ponujamo spletni program zvestobe, ki temelji na točkah zvestobe, ki jih lahko stranke z registriranim računom zaslužijo (t.i. »kovančki zvestobe«) in jih ob naslednjem nakupu zamenjajo za popust.

13.4.1. Zbiranje kovančkov zvestobe

Stranka mora biti pred nakupom registrirana in prijavljena v račun. Za vsak 1€ nakupa (brez dostave in drugih dodatnih stroškov, sistemsko zaokroženo na celo številko), stranka avtomatsko prejme 3 kovančke zvestobe. Kovančki zvestobe bodo dodani na uporabniški račun in bodo na voljo, ko bo naročilo odposlano. V primeru preklica ali vračila naročila, bodo kovančki zvestobe, pridobljeni s tem nakupom, odvzeti.

Dodatno lahko stranke kovančke zvestobe pridobijo s sodelovanjem v nagradnih igrah in kampanjah, v skladu s pravili in pogoji posamezne kampanje. Kovančki zvestobe so veljavni 3 mesece. Zbiranje in poraba kovančkov se beleži, do njih lahko dostopate preko zavihka Moj profil / Kovančki zvestobe.

13.4.2. Unovčenje kovančkov zvestobe

Vsak kovanček zvestobe prinese popust v višini 0,01 € (1 cent) (npr. za 123 kovančkov zvestobe prejmete 1,23 € popusta) 3 mesece po pridobitvi. Kovančke lahko vnovčite po delih, ob odjavi določite število točk zvestobe, ki jih želite uporabiti. Točke zvestobe lahko pokrijejo največ 15% nakupa, večji popust ni mogoč, tudi če je na voljo več kovančkov. V primeru, da je bilo naročilo izvedeno z unovčenimi točkami zvestobe in je preklicano pred odpremo, se porabljeni kovančki zvestobe vrnejo na račun stranke in se lahko uporabijo v prvotnem obdobju veljavnosti. V primeru delnega ali celotnega vračila izdelkov in povračila kupnine točk zvestobe ni mogoče povrniti.

13.4.3. Kovančki zvestobe in drugi popusti

Zbiranje ali unovčenje kovančkov zvestobe ni združljivo z drugimi splošnimi popusti ali ponudbami, razen če je v ponudbi določeno drugače. Če pri nakupu unovčite točke zvestobe, vam ob odpremi paketa na račun dodamo kovančke zvestobe za ta nakup (za znesek brez popusta, stroškov pošiljanja ter drugih pristojbin).

13.4.4. Dodatni pogoji

Zbrani kovančki zvestobe niso prenosljivi na druge uporabnike ali račune, nimajo nikakršne denarne vrednosti in jih ni mogoče zamenjati za denar. Nakupe, s katerimi se unovčijo točke zvestobe, mora opraviti imetnik računa. Če obstaja sum zlorabe, si pridržujemo pravico do nadzora katerega koli računa. Vsaka napačna razlaga ali kakršno koli za nas škodljivo ravnanje lahko vodi v takojšnjo deaktivacijo računa in preklic vseh kovančkov zvestobe. Pridržujemo si pravico izključiti posameznika iz programa po lastni presoji. Pridržujemo si pravico do spremembe, omejitve, spreminjanja ali ukinitve našega programa zvestobe z ali brez predhodnega obvestila.

13.5. Izjeme za popuste

Pridržujemo si pravico, da nekatere izdelke ali kategorije izdelkov izključimo iz popustov, kar vključuje tudi naš program zvestobe.

13.6. Ambasador igre (partnerski program)

Novim in obstoječim strankam z aktivno prisotnostjo na socialnih omrežjih lahko občasno ponudimo enkraten ali večkraten popust v višini 10 – 25% popusta, če se prijavite in vas sprejmemo za naše partnerje. Višina, trajanje in drugi pogoji popusta so odvisni izključno od individualne presoje posameznega primera (število sledilcev, aktivnost, rezultati, vrsta vsebine) in jih sporočimo neposredno. Vsak popust ali ugodnost lahko brez predhodnega opozorila prekličemo – zlasti, a ne izključno v primeru zlorabe ali če se komunikacija in vrednote ne skladajo z našimi pričakovanji. Naš poziv ambasadorjem (z vsemi podrobnostmi sodelovanja) in prijavnica sta na voljo pod priloženimi povezavami.

13.6. Darilni boni

Na naši spletni strani lahko kupite elektronski darilni kupon, ki se lahko uporabi za spletne nakupe na strani www.malihnog.com.

Elektronski kupon lahko kot digitalni produkt kupite neposredno na spletni strani z enakimi plačilnimi pogoji, kot veljajo za ostale artikle. V roku 24 delovnih ur po prejemu plačila, kupon pošljemo na e-naslov kupca. Kupon je na voljo samo v digitalnem formatu, ne pa tudi v fizični obliki.

Najmanjša vrednost darilnega kupona je 10 evrov. Če želite kupiti bon v vrednosti, ki ni navedena na spletni strani, lahko to zahtevate z e-sporočilom na orders@malihnog.com.

Darilni bon velja do konca naslednjega leta (npr. bon, kupljen 11. novembra 2020, velja do 31. decembra 2021). Unovčite ga lahko v enem ali več nakupih, tako da v postopku oddaje naročila vnesete kodo kupona. Če ob uporabi bona znesek nakupa ne doseže vrednosti bona, bo po oddanem naročilu koda kupona ponastavljena na preostali znesek, ki ga boste lahko uporabili znotraj obdobja veljavnosti. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, morate razliko doplačati, podobno kot pri drugih naročilih

Vrednost darilneg bona je lahko uporabljena za nakupe artiklov, kot tudi za pokritje dodatnih stroškov (vključeno s stroški dostave), ki so v sklopu naročila.

V primeru izgube, kraje ali poškodbe, kupona NI MOGOČE nadomestiti ali izplačati. Sami odgovarjate za razkritje kode tretjim strankam, naša trgovina ne more odgovarjati za sredstva, porabljena brez vaše vednosti. Darilnih kuponov ni mogoče zamenjati za gotovino.

V primeru vračila izdelka bomo znesek vrnili na kupon, porabili ga boste lahko znotraj obdobja veljavnosti.

Ob vnovčenju kupona ni mogoče uporabiti drugih promocijskih popustov ter pridobiti ali unovčiti kovančkov zvestobe. Darilnega kupona ni mogoče uporabiti za nakup darilnega kupona.

Ob nakupu darilnega kupona se ne zaračuna DDV, pri nakupih, ki jih boste opravili s kuponom, pa bo zaračunana ustrezna stopnja DDV. Račun se izda na ime stranke, ki je prvotno kupila darilni kupon.

13.8. Popust in članstvo za VIP stranke

Zveste stranke lahko zaprosijo za pridružitev seznamu strank, katerega člani do dvakrat mesečno, po koledarskem letu preko sporočila na telefonski aplikaciji WhatsApp, prejmejo posebne popuste. Stranke se lahko prijavijo z izpolnitvijo prijavnega obrazca, potem ko ustrezajo spodnjim pogojem za VIP članstvo:

 • opravljena vsaj 2 nakupa v zadnjih 12 mesecih koledarskega leta,
 • skupna vrednost nakupov vsaj 150 €.

Stranka mora skladnost s pogoji dokazati tako, da pošlje oz. predloži kopijo računa ali številko računa, ki je bil izdan na njeno ime. Računi, ki niso izdani na ime stranke so lahko sprejeti ali ovrženi po naši lastni presoji – na primer če gre za družinsko ime in / ali enak naslov pošiljanja oziroma naslov dokazuje, da je naročilo bilo narejeno iz strani iste družine. Če je bilo naročilo delno ali celotno povrnjeno računa ne moremo upoštevati. Članstvo velja 12 mesecev koledarskega leta po odobritvi prijave, ki jo stranka prejme direktno s sporočilom na aplikaciji WhatsApp. Članstvo se lahko podaljša po preteku 12 mesecev koledarskega leta s ponovno prijavo.

Ponudbe za VIP člane na seznamu so namenjene osebni uporabi, prenos na tretjo osebo ni dovoljen. Da zagotovimo, da gre za osebno uporabo imamo pravico omejiti vrednost nakupa kjer se lahko uporabi koda s popustom na 250eur. Pri prijavi je potrebno sporočiti tudi elektronski naslov, saj se popust lahko uporabi le z elektronskim naslovom, ki je bil uporabljen pri prijavi za članstvo VIP stranke. V primeru suma zlorabe programa si pridržujemo pravico do nadzora posameznega uporabniškega računa. Vsako škodljivo ravnanje, ki je v nasprotju z našimi interesi, lahko vodi do ukinitve članstva. Pridržujemo si pravico, da po lastni presoji posameznika izključimo iz programa. Prav tako si pridržujemo pravico do spremembe, omejitve, prilagoditve ali ukinitve članstva za VIP stranke z ali brez vnaprejšnjega obvestila.

VIP ponudbe in kode za popust se v WhatsApp-u razdeljujejo v tako imenovanih »Broadcast« sporočilih in jih ni mogoče poslati z nobenim drugim komunikacijskim orodjem. Za prejemanje sporočil nas mora član v aplikaciji dodati kot shranjen kontakt z našo telefonsko številko. Ne moremo biti odgovorni za kakršne koli tehnične težave, še posebej s strani stranke – in nobenih zahtev ni mogoče uveljavljati, če član ne prejme sporočil. Član se mora tudi prepričati, da so bili vsi podatki, vključno s telefonsko številko, ki so bili navedeni ob prijavi pravilni, v primeru sprememb pa nam jih sporoči.

14. Nagradne igre in obdarovanje

Občasno na naši spletni strani ali na naših družbenih omrežjih (facebook, Instagram(@malihnognaokrog) in Instagram (@takoseigramo)) prirejamo nagradne igre (ali obdarovanja). Pred vstopom v nagradne igre, ki jih organiziramo, vas prosimo, da preberete in soglašate s temi pogoji in s pogoji nagradne igre, ki so na voljo na naši spletni strani v času promocije. S sodelovanjem v nagradni igri soglašate tudi s temi Splošnimi pogoji poslovanja.

15. Pravica do odstopa od pogodbe

Če ste potrošnik (tj. fizična oseba, ki ste kupili izdelek za namene, ki so izven vaše pridobitne ali poklicne dejavnosti) in prihajate iz države članice EU ali EGP, ste upravičeni do pravic iz te točke. Imate pravico, da nam v 14 dneh od dneva, ko prejmete izdelek, sporočite, da odstopate od prodajne pogodbe. Če ste z enim naročilom naročili več izdelkov, začne rok za odstop od pogodbe teči z dnem, ko prejmete oziroma prevzamete zadnjega od izdelkov. Za odstop ne rabite navesti nobenega razloga.

Kupec uveljavlja pravico do odstopa od pogodbe z izjavo, ki jo lahko poda na posebnem odstopnem obrazcu, ki ga lahko prenese tukaj (ali v prilogi 1 v pdf verziji Splošnih pogojev poslovanja) ali na drug nedvoumen način. Šteje se, da je kupec podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa nosi kupec. Prodajalec je dolžan potrošnika o prejemu obrazca nemudoma obvestiti pisno ali na drugem trajnem nosilcu podatkov.

V primeru odstopa od pogodbe bo vračilo opravljenih plačil, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja), izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov ali v primeru, ko se dogovorimo drugače – izjema so seveda primeri, ko kupec naroči več izdelkov, vrne oz. prekliče pa le nekatere.

V primeru, ko kupec vrne samo določene izdelke iz naročila in to pomeni, da znesek naročila pade pod znesek, s katerim se je kvalificiral za brezplačno dostavo, se od zneska vračila odšteje tudi poštnina, ki je bila prvotno brezplačna. Če ste izdelke kupili z uporabo kode za popust ali kupona, bo povrnjen samo znesek, ki ste ga dejansko plačali, saj ne moremo vrniti zneskov, ki so bili poravnani s kuponom za popust.

Pomembno! Edini strošek, ki ga imate, je strošek vračila blaga, razen če je blago, ki ste ga prejeli, nepravilno, poškodovano ali okvarjeno. Prosimo, da izdelke skrbno zapakirate, ker ne moremo odgovarjati za morebitno škodo, ki bi nastala med pošiljanjem. Svetujemo tudi, da vrnjen paket pošljete s priporočeno pošto, da boste imeli potrdilo o dostavi pošiljke. To je vaše zavarovanje, v primeru poškodbe ali izgube paketa med prevozom.

Neželeno blago morate vrniti brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najkasneje 14 dni po tem, ko nas o preklicu obvestite, na naslednji naslov:

Malih nog naokrog, Playgency d.o.o.
Zarnikova ulica 7a
1000 Ljubljana

Pridržujemo si pravico, da zadržimo plačilo, dokler ne prejmemo vrnjenega blaga.  Blago mora biti v popolnoma novem stanju, pri čemer morajo biti  embalaža in navodila nedotaknjena ter v takem stanju, da je izdelke mogoče ponovno prodajati. Stranka lahko razpolaga z izdelki v enakem obsegu, kot če bi jih ogledovala v trgovini. V primeru, da se na izdelku vidijo znaki uporabe, vračila ne moremo sprejeti. Pridržujemo si pravico, da zavrnemo vračilo, če artikli niso v prvotnem stanju, ali da zmanjšamo vrednost vračila, če je bila vrednost blaga zmanjšana zaradi neustreznega ravnanja z blagom.

Vračilo ni mogoče za hitro pokvarljivo blago, za blago, ki mu je (do vračila)  potekel rok uporabe, za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, za blago, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam ali za zapečateno blago, ki ni primerno za vrnitev iz zdravstvenih ali higienskih razlogov, v primeru da je kupec odprl pečat na embalaži.

Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

16. Napake pri dostavi in poškodovano blago

16.1. Poškodbe med dostavo

Preden prevzamete paket od dostavne službe ste dolžni preveriti, ali so na embalaži očitni in pomembnejši znaki poškodbe. Če na embalaži opazite znake poškodb, pred kurirjem, če dovoli, previdno preglejte izdelke v embalaži in jih prevzemite le v primeru, da so vsi izdelki nedotaknjeni.  Če paketa ne smete odpreti, vztrajajte pri izpolnitvi obrazca, na katerem zabeležite, da je bil paket ob dostavi poškodovan. Če vam kurir pri tem ni v pomoč, menite pa, da škoda ni velika, se lahko še vedno odločite, da paket prevzamete, a predlagamo, da ob podpisu dopišete: »podpisano z zadržkom«. Če vam dostavna služba nikakor ne pomaga, lahko paket tudi zavrnete. V tem primeru bo paket odpeljan nazaj v skladišče, mi pa bomo o tem obveščeni.

Pomembno: Če paket prevzamete (našega ali katerega koli), ne da bi upoštevali te varnostne korake, morda ne bomo mogli dokazati škode in zahtevati odškodnine, kar lahko vpliva na vašo menjavo izdelka ali vračilo kupnine.

V vsakem primeru vas vljudno prosimo, da nas v roku 24 ur po dostavi obvestite o škodi in izvedenih korakih, tako da izpolnite ta spletni obrazec ali nam pišete na orders@malihnog.com. Z veseljem vam bomo pomagali razrešiti situacijo.

V primeru dokumentirane škode, bomo zadevo uredili neposredno z dostavno službo in medtem poškodovane izdelke zamenjali ter naročilo ponovno poslali v najkrajšem možnem času brez dodatnih stroškov. Če vašega naročila ne moremo ponovno poslati (npr. če izdelka ni več na zalogi), ste upravičeni do celotnega povračila vrednosti nakupa, ki ga zagotovimo z uporabo enakega načina plačila, kot je bil uporabljen za plačilo izdelkov, razen če se izrecno ne dogovorimo drugače.

16.2. Poškodovana notranjost paketa  ali napačni izdelki

Če na zunaj ni opaziti nobenih poškodb, predlagamo, da paket odprete takoj po prevzemu in preverite, ali ste dobili prave izdelke in ali so vsi nepoškodovani. Če opazite kakršno koli napako, nas o tem obvestite v roku 3 delovnih dni (vsekakor pa ne kasneje kot v 2 mesecih) po prevzemu paketa, tako da izpolnite ta spletni obrazec ali natisnete ta dokument in nam ga izpolnjenega pošljete po pošti ali pa nam pošljite e-mail na orders@malihnog.com, kamor napišete vse potrebne informacije (kot v obrazcu) in priložite fotografije. Shranite in priložite fotografije originalne embalaže, etiket in nalepk izdelkov, v nasprotnem primeru pritožbe ne moremo upoštevati, saj potrebujemo določene informacije (npr. serijsko številko) in dokazilo o izvoru izdelka.

Potrudili se bomo, da težavo rešimo v čim krajšem času: če je poškodovan le del igrače, vam lahko po posvetu s proizvajalcem ponudimo nadomestni del, izdelek lahko zamenjamo z drugim, če pa nič od tega ni mogoče, vam ponudimo vračilo kupnine.

Če ste prejeli napačen ali poškodovan izdelek, ga bomo morali vzeti nazaj, pri čemer potrebujemo vaše sodelovanje. Stroške vračila izdelkov bomo seveda krili mi, vedno pa bomo po posvetu izbrali tisto možnost, ki vam povzroča najmanj nevšečnosti.

16.2.1. Kaj se pri lesenih in naravnih igračah šteje za napako ali poškodbo?

Večina naših izdelkov je ročno narejena iz naravnih materialov, zato imajo bolj edinstvene značilnosti kot uniformni produkti masovne proizvodnje. Trudimo se osveščati kupce o teh lastnostih (npr. v opisu izdelka), zato tega ne moremo upoštevati kot napako na izdelku. Pred nakupom naravnih igrač predlagamo, da pozorno preberete opis izdelka in informacije, ki so na voljo.

Če je izdelek ali njegov del zlomljen, ima razpoke, odluščene dele ali trske, ga nikoli ne dajte otroku, pač pa nas takoj kontaktirajte. Če izdelka ne morete uporabljati, kot je namenjeno (npr. pokrova razvrščevalnika oblik se ne da odpreti ali zapreti), se to prav tako šteje za napako.

Kaj pri naravnih in lesenih igračah NI napaka?

Les ima različne naravne vzorce, ki se pojavijo tudi na izdelkih. Zato imajo lesene igrače lahko različne strukture in barve: vidimo lahko temnejše črte, različne zrnate strukture ali celo temne vozle.

Večina naših proizvajalcev uporablja vodne premaze, ki so bolj zdravi, naravni in bolj ohranijo naravno lepoto lesa. Les barvo različno vpija, zato je popolnoma običajno, da se tudi barve nekoliko razlikujejo, torej niso vsi enaki artikli enake barve ali pa intenzivnost barve ni enaka po celotni površini izdelka. Ker igrače pogosto niso zaščitene z lakom, lahko občasno pride tudi do manjšega prenosa barve.

Normalno je tudi, da niti dva ročno narejena izdelka nista enaka. Manjše asimetrije (kot recimo pri mavricah), razlika v teži ali debelini, ali pa v gladki ali malo bolj grobi površini (dokler ne pušča trsk) so spet nekaj običajnega. Lesene figure so ročno pobarvane, zato je vsak kos unikaten. Nekoliko se lahko razlikuje tudi od izdelka, prikazanega na sliki!

Nekatere lesene igrače so lahko premazane z naravnimi olji, vključno z lanenim oljem, ki po odprtju embalaže lahko oddaja nekoliko močnejši vonj. To je popolnoma naravno in bo s časom in uporabo izginilo. Oljni premazi lahko tudi pustijo manjše madeže na pakiranju, če pridejo v kartonasti škatli ali vrečki.

Če vam izdelek ni všeč ali z njim niste zadovoljni, imate seveda pravico in možnost, da odstopite od pogodbe in nam izdelek vrnete, kot je opisano pod točko 15. Preklic naročila in vračilo.

17. Neskladnost izdelkov

Izdelek je neskladen, kadar:

 • ni skladen s prodajno pogodbo zlasti, kadar:
  • ne ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter nima funkcionalnosti, združljivosti, interoperabilnosti in drugih lastnosti, kot je zahtevano v prodajni pogodbi;
  • ni primeren za poseben namen, za katerega ga potrošnik potrebuje in s katerim je potrošnik seznanil prodajalca najpozneje ob sklenitvi prodajne pogodbe, prodajalec pa je s tem soglašal;
  • ni dobavljen skupaj z vsemi dodatki in navodili, vključno z navodili za namestitev, kot je določeno v prodajni pogodbi; ter
  • ni posodobljen, kot je določeno v prodajni pogodbi;
 • ne ustreza namenom, za katere se običajno uporablja blago iste vrste;
 • ni take kakovosti in ne ustreza opisu vzorca ali modela, ki ju je prodajalec dal na razpolago potrošniku pred sklenitvijo prodajne pogodbe;
 • ni dobavljen skupaj s takimi dodatki, vključno z embalažo, navodili za namestitev ali drugimi navodili, za katere lahko potrošnik razumno pričakuje, da jih bo prejel in
 • ni take količine ter nima značilnosti in drugih lastnosti, vključno v zvezi s trajnostjo, funkcionalnostjo, združljivostjo in varnostjo, kot je običajno za blago iste vrste in ki jih potrošnik lahko razumno pričakuje glede na naravo blaga in ob upoštevanju kakršne koli javne izjave, podane pri oglaševanju ali označevanju s strani ali v imenu prodajalca ali drugih oseb v predhodnih členih pogodbene verige, vključno s proizvajalcem, razen če prodajalec dokaže, da:
  • za javno izjavo ni vedel in od njega ni mogoče razumno pričakovati, da bi zanjo vedel,
  • je bila javna izjava do sklenitve prodajne pogodbe popravljena na enak ali primerljiv način, kot je bila podana, ali
  • javna izjava ni mogla vplivati na odločitev za nakup izdelka.

Kako se preverja ustreznost izdelka?

Ustreznost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.

Kako uveljavite neskladnost izdelka?

Svoje pravice iz naslova neskladnosti izdelka lahko uveljavite, če nas o neskladnosti obvestite v roku dveh mesecev od dneva, ko ste neskladnost odkrili. V obvestilu o neskladnosti morate natančno opisati neskladnost in nam omogočiti, da izdelek pregledamo.

Ne odgovarjamo za neskladnosti, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar vam je bil  izdelek izročen. Šteje se, da je neskladnost na izdelku obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku enega leta od izročitve.

Če ste nas pravilno obvestili o neskladnosti, imate pravico zahtevati, da:

 •  brezplačno vzpostavimo skladnost izdelka, tako da ga popravimo ali zamenjamo;

oziroma, če tega ne naredimo v razumnem roku, imate pravico:

 • zahtevati, da znižamo kupnino v sorazmerju z neskladnostjo; ali odstopiti od prodajne pogodbe in zahtevati vračilo plačanega zneska.

V vsakem primeru lahko kot potrošnik od nas zahtevate povrnitev škode, ki nastane zaradi uveljavljanja upravičenega jamčevalnega zahtevka glede neskladnosti izdelka.

Razumni rok za popravilo oziroma zamenjavo je 30 dni, od trenutka, ko ste nas obvestili o neskladnosti. Rok se lahko podaljša, na najkrajši čas, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave, vendar za največ 15 dni.

Kljub zgoraj navedenemu vrstnemu redu zahtevkov lahko od pogodbe odstopite takoj, če se neskladnost izdelka pojavi v 30 dneh od dobave izdelka.

Od pogodbe ne morete odstopiti, če je neskladnost zgolj neznantna.

Če obstoj neskladnosti na izdelku ne bo sporen, bomo vaši zahtevi čimprej, najpozneje pa v roku osmih dni, ugodili. Če pa bi bil obstoj neskladnosti na izdelku sporen, vam bomo najkasneje v osmih dneh po prejemu vaše zahteve pisno odgovorili na vašo zahtevo in pojasnili naše stališče.

Več informacij o vaših pravicah iz naslova neskladnosti izdelka lahko najdete v 71.-87. členu Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1).

 

 

18. Garancija

Garancijo lahko uveljavljate za izdelke, za katere je obvezna garancija (seznam teh izdelkov določa Pravilnik o blagu, na podlagi katerega se izda garancija za brezhibno delovanje) in za tiste izdelke, za katere je bila dana prostovoljna garancija. Zaradi narave izdelkov, materialov in načina izdelave izdelki iz naše spletne trgovine praviloma nimajo garancije, saj so izdelani robustno in namenjeni trajni uporabi. Če ima izdelek garancijo, je to navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V takem primeru nas lahko kontaktirate, da vam zagotovimo ažurno informacijo.

19. Mednarodni kupci in naročila

 19.1. Enakopravna obravnava kupcev

Vse cene vključujejo DDV, če ni navedeno drugače. Prodajo v druge države izvajamo znotraj Evropske unije, DDV pa se obračuna tudi glede na posamezno državo, v kateri se stranka nahaja.

Glavni jezik oddaje naročila ali kakršne koli komunikacije je slovenščina. Komunikacije v drugih jezikih nismo dolžni zagotavljati, zaenkrat pa mednarodnim strankam prostovoljno omogočamo angleščino kot sekundarni jezik, tako za krmarjenje po naši spletni strani kot za s tem povezano komunikacijo. V določenih primerih lahko prostovoljno uporabljamo tudi druge jezike naših mednarodnih strank.

Če se kakršne koli pravne zahteve države, iz katere prihaja mednarodni kupec, razlikujejo od slovenskih predpisov, vključno z označevanjem ali drugimi zakoni, ki se nanašajo na vrsto prodajnih izdelkov, jih nismo dolžni izpolnjevati ali o tem obveščati kupcev.

19. 2. Cena in plačilo

Vse cene vključujejo slovenski DDV, če ni navedeno drugače. Cene so v slovenski valuti (EUR), vsa plačila morajo biti obdelana v tej valuti. Cene, navedene v evrih, in stroški pošiljanja morajo biti v celoti plačani, kar pomeni, da je kupec odgovoren za izračun (in – če je potrebno – tudi za kritje) dodatnih stroškov ali pristojbin, ki nastanejo zaradi menjave valute ali pri mednarodni transakciji.

V primeru mednarodnih pošiljk je potrebno vsa plačila (vključno s stroški pošiljanja) plačati vnaprej z bančno kartico (Barion, Stripe) ali z bančnim nakazilom na naš slovenski račun. Vsaj ena od možnosti plačila z bančnimi karticami je samodejno na voljo na blagajni v spletni trgovini. V primeru, da želite plačati z bančnim nakazilom, nam pišite na orders@malihnog.com.

V primeru vračila blaga (kot v primeru odstopa od pogodbe, ki jo določa zakonodaja EU, in je opisana v točki 15.), smo dolžni vrniti polno ceno vrnjenega blaga v naši lokalni valuti, vendar ne odgovarjamo za kritje morebitnih dodatnih stroškov (vključno z razlikami, ki jih povzročajo različne valute, bančnih stroškov ali stroškov mednarodne dostave pošiljke na naš uradni slovenski naslov).

20. Odgovornosti kupca

Kot kupec ste dolžni preveriti pravilnost podatkov na računu in nas o morebitnih napakah obvestiti v osmih (8) dneh od prejema. Kasnejših reklamacij v zvezi s podatki na računu ne upoštevamo. V primeru plačila s kreditno kartico bo vaša kreditna kartica ob potrditvi naročila (torej ko bo skladno s splošnimi pogoji kupoprodajna pogodba sklenjena) direktno obremenjena. Znesek, ki bo bremenil kreditno kartico, se lahko razlikuje od zneska navedenega na naročilu, saj je odvisen od doplačil ali pristojbin izdajatelja kartice (in/ali ponudnika kartice) uveljavljenih med postopkom transakcije.

Nismo odgovorni za pristojbine povezane s spreminjajočimi se menjalnimi tečaji in za doplačila, določena s strani vaše banke, kot tudi za vse ostale dodatne pristojbine za transakcije v tuji valuti, ki vam jih zaračuna izdajatelj kartice, v primeru da EUR ni valuta, v kateri vam izdajatelj kreditne kartice izdaja račune.

21. Omejitev odgovornosti

Po svojih najboljših močeh se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših spletnih straneh. Prav tako se trudimo s skrbnostjo dobrega strokovnjaka in gospodarja temeljito pregledati vsako naročilo in ga tudi izpolniti v celoti in popolno. Kljub povečani skrbnosti pa žal še vedno lahko pride do situacij, ki lahko vplivajo na izpolnitev obveznosti, na katere pa nimamo vpliva, jih ne moremo predvideti, niti preprečiti ter za katere posledično nismo in ne moremo biti odgovorni. Sem sodi npr. ustavitev proizvodnje določenega izdelka brez predhodnega obvestila s strani proizvajalca oz. dobavitelja, nepričakovano prenehanje poslovanja dobavitelja, prepoved poslovanja dobavitelju s strani uradnih organov, naknaden odpoklic izdelka, naknadna prepoved prodaje izdelka, zaprtje državnih meja in onemogočen uvoz zaradi izrednih razmer, višja sila, naravne in druge nesreče ali drugi nepričakovani in nepredvideni dogodki zaradi katerih ne moremo dobaviti naročenega izdelka ali pa ga ne moremo dobaviti v predvidenem roku. V kolikor pride do katere od zgoraj naštetih situacij imamo pravico do odstopa od pogodbe, pri čemer smo vas dolžni takoj po seznanitvi z razlogi za nezmožnost izpolnitve pogodbe pisno obvestiti ter vam tudi jasno in nedvoumno navesti, da odstopamo od pogodbe. V slednjem primeru vam bomo nemudoma, najkasneje pa v roku petih (5) delovnih dni od odstopa od pogodbe vrnil vsa morebitna že prejeta plačila.

22. Pritožbe in spori

Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudimo izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Vsako morebitno pritožbo se bomo potrudili rešiti v čimkrajšem možnem času. Morebitno pritožbo lahko pošljete na e-mail info@malihnog.com ali po klasični pošti na naslov: Playgency d.o.o., Črniče 79E, 5262 Črniče. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zavedamo se, da obstaja nesorazmerje med ekonomsko vrednostjo blaga in potrebnim časom ter stroški, ki izhajajo iz reševanja spora, kar je običajno glavna ovira, da potrošnik spora ne predstavi pred sodiščem. Zato si po svojih najboljših močeh prizadevamo, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru pritožbe vam bomo v petih delovnih dneh potrdili, da smo pritožbo prejeli in vas obvestili, koliko časa bo predvidoma trajala obravnava ter vas vseskozi obveščali o poteku postopka.

Pritožbo lahko podate tudi na Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS), (Stegne 7, p. p. 418, 1001 Ljubljana, Slovenija) na telefonsko številko +386 1 583 63 00 ali na elektronski naslov info.box@akos-rs.si.

23. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi podjetje Playgency d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Playgency d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo tukaj:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter sprememb Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pogoje poslovanja si lahko prenesete in shranite tudi v PDF obliki tukaj

Prejšnji pogoji poslovanja:
20/10/2023 – 17/12/2023