Barion Pixel

Zelo smo ponosni, da smo že v naših prvih letih delovanja sodelovali s številnimi vrtci in drugimi otroškimi ustanovami ter, da postajamo ena izmed njihovih prvih naslovov pri izbiri kakovostnih igrač in materialov. Naša trgovina ima specializirano ponudbo za Montessori in Waldorfske vrtce, ampak veseli nas, da tudi vedno več tradicionalnih ustanov daje prednost naravnim in okolju prijaznim igračam. Poleg naših pedagoških materialov, lahko v našem skrbno pripravljenem izboru najdete tudi blagovne znamke, ki imajo močan mednarodni sloves v tradicionalnih okoljih varstva otrok, kot so PlanToys, Educo, Tickit ali Bajo. Veliko naših igrač in materialov se uporablja tudi pri terapiji ali za pomoč pri razvoju otrok s posebnimi potrebami.

Ker verjamemo v veliko izobraževalno vrednost naših igrač, si želimo, da bi našle dom v vse več krajih, tudi v Sloveniji. Zato – po registraciji v našem Partnerskem programu za ustanove, ponujamo posebne stopnjevane popuste in dodatne ugodnosti za:

javne in zasebne vrtce,
knjižnice,
otroške zdravstvene centre,
psihologe in logopede,

in za vse druge ustanove ali strokovnjake na področju varstva in zdravja otrok.

VISOKOKAKOVOSTNI MATERIALI

Ponujamo skrbno izbrano selekcijo visokokakovostnih igrač in materialov, ki podpirajo vaše delo v učilnici na zabaven in praktičen način. Na zalogi imamo več kot 2500 artiklov, in če iščete nekaj, kar ni navedeno v našem katalogu ali na spletni strani, vam to z veseljem priskrbimo.

POPUSTI ZA USTANOVE

Po registraciji računa vam ponudimo splošen popust na vaše prvo naročilo – in stopnjevano vrednost popusta za vsa prihodnja naročila, na podlagi vaše celotne zgodovine nakupov pri nas. Ta popust lahko koristi tudi vaše osebje za osebne nakupe! Poleg tega ponujamo še dodaten popust na našo vodilno blagovno znamko PlanToys.

E-RAČUN IN 30-DNEVI PLAČILNI ROK

Vpisani smo v vladni UJP sistem in imamo izkušnje z izdajanjem e-računov. Pri nakupih z e-računom avtomatsko zagotavljamo tudi 30-dnevne plačilne roke.

PODPORA IN OSEBNI OBISKI

Naša ekipa za pomoč strankam vam je na voljo pri izbiri artiklov, priporočilih in pri postopku naročanja. Vabimo vas na ogled skladišča, kjer vas lahko osebno popeljemo skozi našo ponudbo, ali pa vas mi z veseljem obiščemo, z namenom predstavitve naših artiklov.

NADALJNJE UGODNOSTI IN PROGRAM STARŠEV 

Ponujamo program »Podpiraj svoj vrtec,« kjer starši ob naročilu igrač podprejo tudi nakupe v vrtcu s procentom od naročila. Z veseljem sodelujemo tudi v skupnih akcijah in nudimo dodatne ugodnosti našim institucionalnim partnerjem.

Zaprosi za več informacij o našem partnerskem programu in o ugodnostih, ki jih ponuja, pri naši kontaktni osebi:

TEJA LAZAR • teja@malihnog.com • +386 69 951 390

ali pa si registrirajte svoj profil, in takoj začnite koristiti ugodnosti!

Poiščite navdih za svojo učilnico in preverite izbor naših izdelkov glede na različna igralna in razvojna področja, v našem digitalnem katalogu. Spodaj lahko dostopate tudi do katalogov naših glavnih dobaviteljev, s predstavitvijo celotne ponudbe.

1. Ali ponujate popuste za partnerje?

Da, ponujamo popust za naše institucionalne partnerje, ki imajo pri nas registriran partnerski račun. Ponujamo popust ob prvem naročilu in nudimo stopnjevano vrednost popusta za vsak nadaljnji nakup, na podlagi celotne zgodovine nakupov pri nas. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate po elektronski pošti na orders@malihnog.com. Račun lahko registrirate tudi tako, da izpolnite obrazec za prijavo na koncu te strani.

2. Ali lahko naročamo pri vas, če nimamo registriranega svojega partnerskega računa?

Da, absolutno! Naročilo lahko oddate tudi brez partnerske registracije– razlika je le v tem, da ne boste deležni ugodnosti za ustanove.

3. Kako lahko oddamo naročilo za svojo ustanovo?

Naročilo najlažje oddate preko naše spletne strani – z registriranim računom ali brez. V primeru, da naročate preko naše spletne strani, priporočamo, da ob oddaji izberete bančno nakazilo, vendar navedete zahtevo institucionalnega naročila (skupaj z vašimi željami, kot je e-račun ali 30-dnevni rok plačila) v okence za komentarje. Naročilo lahko oddate tudi tako, da svojo naročilnico pošljete po elektronski pošti na orders@malinog.com. V tem primeru vas vljudno prosimo, da ob imenu artikla v e-pošti navedete še številko artikla, ali jo po možnosti celo povežete s povezavo naše spletne strani, da se izognemo morebitnim nesporazumom.

4. Ali imate artikle na zalogi? Kolikšen je običajno čas dostave?

Vsi artikli, ki so dostopni na spletni strani (ki niso izven zaloge) so lahko kupljeni in odposlani ali takoj prevzeti v našem skladišču v Novi Gorici. S spletne strani se lahko naroči le trenutno dostopno količino – naš sistem ne dovoljuje dodati v košarico več artiklov, kot jih imamo fizično na zalogi. Dostava običajno traja 1-3 delovne dni po prejemu obrazca z naročilom ali po potrditvi naročila. V primeru, da bi si želeli naročiti artikel, ki je izven zaloge na naši spletni strani, ali ga sploh ni na seznamu, nas prosim kontaktirajte – z veseljem bomo preverili zalogo in se pozanimali glede časa dostave.

4. Potrebovali bi ponudbo. Kako lahko zaprosimo zanjo?

Podobno, kot pri prejšnjem odgovoru: najlažji način je, da oddate naročilo preko naše spletne strani – z registriranim računom ali brez. Priporočamo, da ob oddaji izberete bančno nakazilo, vendar svojo zahtevo po uradni ponudbi navedete v komentarju. Za ponudbo lahko zaprosite tudi tako, da pošljete e-pošto na orders@malinog.com. V tem primeru vas vljudno prosimo, da ob imenu artikla v e-pošti navedete številko artikla ali jo po možnosti celo povežete s povezavo naše spletne strani, da se izognemo morebitnim nesporazumom.

5. Ali nam lahko izdate e-račun?

Da! Smo registrirani in imamo izkušnje z izdajo e-računov preko vladnega sistema UJP, zato to z veseljem počnemo! V primeru, da potrebujete e-račun, nam to sporočite ob naročilu.

7. Ali ponujate 30-dnevni plačilni rok?

Da! Ko izdajamo e-račune preko UJP, se avtomatsko izdajo s 30 dnevnim plačilnim rokom. V primeru, da vaš račun ni izdan kot e-račun, vam lahko ponudimo daljši rok plačila šele, ko postanete dolgoletni partner (po vašem tretjem nakupu pri nas). V primeru, da želite izkoristiti 30-dnevni rok plačila, nas kontaktirajte po elektronski pošti na orders@malihnog.com.

8. Ali se lahko vključimo v vaš program, če nismo javni, ampak zasebni vrtec ali strokovnjaki, ki se ukvarjamo z otroki?

Da, dobrodošli ste, da se pridružite naši strokovni skupnosti in uživate v ugodnostih, tudi če niste javna ustanova, ampak neposredno zagotavljate strokovne storitve. V zadnjih letih smo sodelovali tudi z zasebnimi ponudniki varstva otrok ali posamezniki (kot so otroški psihologi). V tem primeru izpolnite tudi prijavnico. Če bomo potrebovali dodatne podatke kot dokazilo, da delate v zvezi z razvojem otrok, vas bomo kontaktirali.

9. Ali ponujate brezplačno dostavo?

Seveda. Ponujamo brezplačno dostavo vsem strankam pri nakupih nad 75 evrov, in ta ponudba velja tudi za institucionalne partnerje.

10. Ali lahko osebno prevzamemo svoj paket? Kje se nahajate?

Nahajamo se v Kromberku v Novi Gorici (5000), zato če ste ustanova iz okolice, ste dobrodošli, da prevzamete svoje naročilo tudi na licu mesta. Naše delovne ure so med 9.00 in 15.00 uro, ampak nas lahko po dogovoru obiščete tudi izven tega delovnika.

11. Najprej bi si radi ogledali in testirali materiale in igrače - je to mogoče?

Definitivno! Vabimo vas v naš Showroom v Kromberku-Nova Gorica, v vnaprej dogovorjenem terminu. Naši sodelavci vam bodo z veseljem predstavili našo celotno kolekcijo in svetovali glede primernih materialov za vašo ustanovo. Dogovorimo se lahko tudi, da vas v ta namen osebno obiščemo in se pogovorimo o vaših potebah ter s seboj prinesemo materiale. Če bi se želeli dogovoriti za osebni sestanek, kontaktirajte našo sodelavko na elektronski naslov teja@malihnog.com.