Pritožbe in vračila

Čeprav se vedno potrudimo, da je nakupovanje pri nas prijetna izkušnja, se lahko včasih zgodi, da mi, naši proizvajalci ali kurirji naredimo napako. Konec koncev smo vsi samo ljudje. Zato žal včasih lahko prejmete napačen izdelek, včasih lahko v paketu manjka določen artikel, izdelek je lahko poškodovan ali pa vam preprosto ni všeč. V naših Pogojih poslovanja so zbrane vse potrebne informacije okrog tega, vseeno pa bi vam radi priskočili na pomoč in povzeli vse potrebne podatke v odgovorih na najbolj pogosta vprašanja, da še olajšamo in pospešimo postopek.

1. Kaj lahko naredim, če dobim poškodovan paket?

Če je vaš paket ob dostavi vidno poškodovan in menite, da bi lahko bila poškodovana tudi vsebina, potem svetujemo, da izberete eno od naslednjih možnosti:

  • Če vam kurir dovoli, pred njim preverite vsebino paketa. Če so izdelki nepoškodovani, lahko mirno prevzamete paket.
  • Če paketa ne smete odpreti, vztrajajte pri izpolnitvi obrazca, na katerem zabeležite, da je bil paket ob dostavi poškodovan.
  • Če vam dostavna služba ni v pomoč, menite pa, da škoda ni velika, se lahko še vedno odločite, da paket prevzamete, a predlagamo, da ob podpisu dopišete: »podpisano z zadržkom«.
  • Če vam dostavna služba ni v pomoč, lahko paket tudi zavrnete, V tem primeru bo paket odpeljan nazaj v skladišče, mi pa bomo o tem obveščeni.

Pomembno: Če paket prevzamete (našega ali katerega koli), ne da bi upoštevali te varnostne korake, morda ne bomo mogli dokazati škode in zahtevati odškodnine, kar lahko vpliva na vašo menjavo izdelka ali vračilo kupnine.

V vsakem primeru vas vljudno prosimo, da nas v roku 24 ur po dostavi obvestite o škodi in izvedenih korakih, tako da izpolnite ta spletni obrazec ali nam pišete na orders@malihnog.com. Z veseljem vam bomo pomagali razrešiti situacijo.

2. Kaj lahko naredim, če prejmem napačen ali poškodovan izdelek?

Če na zunaj ni opaziti nobenih poškodb, predlagamo, da paket odprete takoj po prevzemu in preverite, ali ste dobili prave izdelke in ali so vsi nepoškodovani. Če opazite kakršno koli napako, nas o tem obvestite v 3 delovnih dneh (vsekakor pa ne kasneje kot v 2 mesecih) po prevzemu paketa, tako da izpolnite ta spletni obrazec ali natisnete ta dokument in nam ga izpolnjenega pošljete po pošti ali pa nam pošljite e-mail na orders@malihnog.com, kamor napišete vse potrebne informacije (kot v obrazcu) in priložite fotografije. Shranite originalno embalažo, etikete in nalepke izdelkov, v nasprotnem primeru pritožbe ne moremo upoštevati, saj potrebujemo določene informacije (npr. serijsko številko) in dokazilo o izvoru izdelka.

Potrudili se bomo, da težavo rešimo v čim krajšem času: če je poškodovan le del igrače, vam lahko po posvetu s proizvajalcem ponudimo nadomestni del, izdelek lahko zamenjamo z drugim, če pa nič od tega ni mogoče, vam ponudimo vračilo kupnine.

Če ste prejeli napačen ali poškodovan izdelek, ga bomo morali vzeti nazaj, pri čemer potrebujemo vaše sodelovanje. Stroške vračila izdelkov bomo seveda krili mi, vedno pa bomo po posvetu izbrali tisto možnost, ki vam povzroča najmanj nevšečnosti.

3. Je moja igrača poškodovana ali so to njene naravne značilnosti?

Večina naših izdelkov je ročno narejena iz naravnih materialov, zato imajo bolj edinstvene značilnosti kot uniformni produkti masovne proizvodnje. Trudimo se osveščati kupce o teh lastnostih (npr. v opisu izdelka), zato tega ne moremo upoštevati kot napako na izdelku. Pred nakupom naravnih igrač predlagamo, da pozorno preberete opis izdelka, vabimo pa vas tudi k branju našega prispevka.

Če vam izdelek ni všeč ali z njim niste zadovoljni, imate seveda pravico in možnost, da odstopite od pogodbe in nam izdelek vrnete, kot je opisano spodaj.

Kaj se pri lesenih in naravnih igračah šteje za napako?

Če je izdelek ali njegov del zlomljen, ima razpoke, odluščene dele ali trske, ga nikoli ne dajte otroku, pač pa nas takoj kontaktirajte. Če izdelka ne morete uporabljati, kot je namenjeno (npr. pokrova razvrščevalnika oblik se ne da odpreti ali zapreti), se to prav tako šteje za napako.

Kaj pri naravnih in lesenih igračah NI napaka?

Les ima različne naravne vzorce, ki se pojavijo tudi na izdelkih. Zato imajo lesene igrače lahko različne strukture in barve: vidimo lahko temnjše črte, različne zrnate strukture ali celo temne vozle.

Večina naših proizvajalcev uporablja vodne premaze, ki so bolj zdravi, naravni in bolj ohranijo naravno lepoto lesa. Les barvo različno vpija, zato je popolnoma običajno, da se tudi barve nekoliko razlikujejo, torej niso vsi enaki artikli enake barve ali pa intenzivnost barve ni enaka po celotni površini izdelka. Ker igrače pogosto niso zaščitene z lakom, lahko občasno pride tudi do manjšega prenosa barve.

Normalno je tudi, da niti dva ročno narejena izdelka nista enaka. Manjše asimetrije (kot recimo pri mavricah), razlika v teži ali debelini, ali pa v gladki ali malo bolj grobi površini (dokler ne pušča trsk) so spet nekaj običajnega. Lesene figure so ročno pobarvane, zato je vsak kos unikaten. Nekoliko se lahko razlikuje tudi od izdelka, prikazanega na sliki!

Nekatere lesene igrače so lahko premazane z naravnimi olji, vključno z lanenim oljem, ki po odprtju embalaže lahko oddaja nekoliko močnejši vonj. To je popolnoma naravno in bo s časom in uporabo izginilo. Oljni premazi lahko tudi pustijo manjše madeže na pakiranju, če pridejo v kartonasti škatli ali vrečki.

4. Kaj naj storim v kolikor se je igrača kasneje med igro poškodovala ali manjka del igrače?

Čeprav je les trpežen material, ki nam lahko služi več generacij, še ne pomeni, da je neuničljiv, saj … no, res čisto noben material ni! Trudimo se, da se naši partnerji zavzemajo za visoko kakovost: izberejo vrhunski les brez strukturnih napak, oblikujejo in preizkusijo svoje izdelke za dolgo življenjsko dobo ter izvajajo obsežen nadzor kakovosti. Lahko se zgodi, da bo les sčasoma imel udrtine in majhne brazgotine. To je povsem normalno in pomeni samo, da je resnično doseglo glavni cilj, da otrokom zagotovi ure kreativne igre.

Les je naraven in živ material: nenehno se razvija in reagira na spremembe v okolju, kot sta vročina ali vlaga. Torej, če igrača ni pravilno shranjena ali pa ima preprosto nevidno napetost in pade ali prejme udarec (še posebej pri določenem kotu v primerjavi z lesnim zrnom), lahko dobi vdolbino ali se zlomi. Uporaba igrač za namen za katerega niso bile predvidene ali grobo ravnanje z njimi, vključno z metanjem ali spuščanjem na tla, lahko poveča tveganje za tako škodo. Da se prepričate, da možna škoda ne predstavlja nobenega tveganja za vašega otroka, vas vedno prosimo, da upoštevate starostna priporočila proizvajalca. To je starost, za katero so igrače varnostno preizkušene in ta priporočila so narejena tudi na podlagi možnih poškodb določenih produktov, z mislijo na to, kako se otroci pri določeni razvojni starosti igrajo.

Dobra novica je ta, da lahko lesene igrače popravite z malo lepila za les, brusilnim papirjem in seveda ljubeznijo. Po potrebi vam bomo poslali tudi majhen komplet za nujne primere. Verjamemo, da je v današnjem svetu to lahko tudi dragocen učni trenutek za naše otroke: resnične stvari je mogoče popraviti in ljubiti na enak način. Škoda je včasih normalna in rane so del tega, kar smo.

Če je manjkajoč ali poškodovan le en del igrače vam nekaj izmed naših proizvajalcev lahko nudi zamenjavo oziroma nov kos za majhen znesek.

Če seveda mislite, da se je igrača poškodovala med normalno igro in zelo hitro po prejetju vam z veseljem pomagamo z vašo pritožbo. V tem primeru vas prosimo, če izpolnite ta obrazec ali nam napišete e-mail z informacijami na orders@malihnog.com. Z izpolnjenim obrazcem vam lahko pomagamo in zahtevamo nadomestni del (ko je ta na voljo) glede na prakso proizvajalca. Prosimo upoštevajte, da ima vsak proizvajalec različno prakso in po navadi lahko takšen nadomestni del prejmete v zameno za majhen znesek.

5. Kaj lahko naredim, če mi igrače, ki sem jih dobil, niso všeč? Jih lahko vrnem?

Čeprav se trudimo podati čimveč informacij in vam tako olajšati nakup, kupovanje preko spleta ni enako kot kupovanje v fizični trgovini. Artikli so lahko drugačni, kot ste si predstavljali, ali pa ste si v vmesnem času premislili. V takih primerih imate znotraj EU možnost, da v 14 dneh od prejema odstopite od pogodbe in nam izdelke vrnete, v kolikor niso bili uporabljeni.

Če bi želeli vrniti izdelke, najprej izpolnite ta spletni obrazec, ali natisnite ta dokument in nam ga pošljite po pošti ali nam pošljite e-mail z vsemi potrebnimi informacijami na orders@malihnog.com.

Izdelke na svoje stroške pošljite na naslov:

Malih nog naokrog, Playgency d.o.o.
Industrijska cesta 5., Kromberk
5000 Nova Gorica

Če boste prevoz uredili sami, poskrbite, da imate potrdilo o oddaji paketa in da pošiljki lahko sledite. Da paket pride do nas, je vaša odgovornost. Na vašo zahtevo vam bomo z veseljem pomagali in uredili vračilo – v tem primeru vas bomo predhodno obvestili o stroških, ki jih bomo odtrgali od vračila kupnine.

Izdelek mora biti v takem stanju, da gre lahko v ponovno prodajo – embalaža mora biti neodprta in originalna. Izdelek ne sme biti uporabljen, le preverjen ob prejemu v taki meri, kot bi ga preverili v fizični trgovini. Če pakiranje ali igrače ne bodo nepoškodovane ali bodo na njih vidni znaki uporabe, lahko vračilo zavrnemo ali se odločimo samo za delno povračilo kupnine.

Vračilo bomo nakazali, ko prejmemo izdelke. Povrnemo vam kupnino in stroške prvotne dostave, če ste jih plačali. Če ste hkrati naročili več izdelkov in boste ostale obdržali, stroškov dostave seveda ne bomo povrnili. In če z vračilom vrednost vašega prvotnega naročila pade pod omejitev za brezplačno dostavo, vam lahko stroške dostave odtržemo od vračila kupnine.

Vračilo lahko nakažemo na vaš bančni račun ali vam kupnino vrnemo preko platforme Stripe (če ste plačilo izvedli na ta način). Vračilo je vedno izplačano v evrih, dodatnih stroškov (npr. bančnih stroškov, vključno s tečajnimi razlikami) ni mogoče povrniti.

6. Lahko zamenjam izdelek, če mi ni všeč?

Če nam vrnete izdelek (glej Vprašanje 4), ga ni mogoče neposredno zamenjati za drug izdelek. Lahko vam vrnemo kupnino, če bi želeli izbrati nekaj drugega, pa vam lahko izdamo dobropis v višini kupnine, ki ga lahko izkoristite ob naslednjem nakupu v naši spletni trgovini.

7. Kako dobim vračilo denarja?

Delno ali celotno vračilo lahko nakažemo na vaš bančni račun ali vam kupnino vrnemo preko platforme Stripe (če ste plačilo izvedli na ta način). Vračilo je vedno izplačano v evrih, dodatnih stroškov (npr. bančnih stroškov, vključno s tečajnimi razlikami) pa ni mogoče povrniti. Upoštevajte, da preko platforme Barion kupnine ne vračamo, razen na izrecno zahtevo –  v tem primeru lahko izvedemo le celotno vračilo kupnine, lahko pa traja do 30 dni, da se vračilo obdela in prikaže na vašem bančnem računu.