Barion Pixel

Čeprav se vedno trudimo po najboljših močeh, da bo nakupovanje pri nas prijetna izkušnja, pa se včasih lahko pojavijo težavice. Naše vile in škratki ali naši dobavitelji in dostavljavci lahko včasih naredijo napako- nenazadnje, smo vsi le ljudje! (ja, tudi vile in škratki!)

Če si na tej strani zaradi…

… neprejetega izdelka ali napačno poslanega izdelka,
… poškodovanega paketa ali igračke,
… če artikli preprosto niso tisto, kar si pričakovala, ali pa si si preprosto premislila,

nam je zares žal in smo tukaj zate, da rešimo težavo v najkrajšem možnem času! Naša stran s pogoji poslovanja vsebuje vse potrebne informacije o morebitnih rešitvah različnih zapletov, vendar smo vseeno tu zate zbrali vse potrebne informacije, da ti olajšamo delo! Vsa pogosto postavljena vprašanja in odgovore smo zapisali spodaj, da veš kaj pričakovati in storiti. Tu najdeš tudi nekatere spletne obrazce, ki ti bodo olajšali opisovanje in posredovanje vseh potrebnih informacij, ki jih običajno potrebujemo. Če pa tukaj ne najdeš odgovora na svoje vprašanje, nas prosim kontaktiraj na naš elektronski naslov orders @ malihnog.com.

1. Kako lahko sledim svojemu paketu?

Za lažje spremljanje poti tvojega naročila, vse pakete pošiljamo s sledenjem. V primeru domačih dostav, vedno registriramo dodatno storitev GLS FlexDelivery ,da boš imela možnost načrtovanja datuma dostave in prejemanja ažurnih obvestil, če si navedla pravilno e-pošto in številko mobilnega telefona , (preko  e-pošte in SMS-a) o stanju tvojega paketa med celotnim postopkom dostave.

Ko registriramo tvoj paket (na dan odpreme ali en dan prej), najprej prejmeš elektronsko sporočilo in SMS s številko paketa ter potrditev naslova dostave. Če sporočilo prejmeš dopoldne, bo tvoj paket najverjetneje prevzet ta dan in dostavljen naslednji delovni dan. Če sporočilo prejmeš popoldne, lahko svoj paket pričakuješ dva dni zatem. To prejeto sporočilo ti  ponuja možnost, da do polnoči tistega dne:

 • popraviš svoj naslov ali sporočiš drugega za dostavo, na katerem boš dosegljiva;
 • spremeniš datum dostave;
 • preusmeriš paket na Paketomat ali GLS Depo, da ga prevzameš pozneje (brezplačno)
 • ga preusmeriš v Parcel Shop (z doplačilom)

Na dan dostave, zjutraj ponovno prejmeš e-pošto in/ali SMS sporočilo, ki vsebuje pričakovani čas dostave ter telefonsko številko dostavljalca, tako da ga lahko neposredno kontaktiraš, v primeru kakršne koli zahteve ali vprašanja. Na tej stopnji lahko svoj paket še vedno preusmeriš na paketomat ali Parcel Shop, če ti to bolj ustreza. Celoten postopek si lahko ogledaš na spletni strani GLS-a tukaj.

Če iz kakršnega koli razloga ne prejemaš teh sporočil, lahko vedno preveriš status svoje dostave tako, da klikneš številko za sledenje v sporočilih, ki jih pošlje GLS, ali prilepiš številko paketa na njihovo spletno stran v sistem za sledenje.

V primeru mednarodnih pošiljk ti sledilno številko pošljemo neposredno v našem potrditvenem elektronskem sporočilu, da lahko z njo spremljaš status svoje dostave. Kadar lahko, ti naročimo tudi storitev obveščanja, ki pa žal ni vedno na voljo pri mednarodnem pošiljanju, zato za uspešno dostavo predlagamo, da slediš svojemu paketu in predvidenemu času prejema.

2. Podala sem napačen naslov. Kaj zdaj?

Če nas kontaktiraš takoj po oddanem naročilu (s telefonskim klicem k Pomoči strankam in pošlješ e-mail s pravilnim naslovom dostave), se bomo potrudili in ga spremenili. Če pa smo paket že odposlali, in ga je kurir že prevzel, žal ne moremo ničesar več spremeniti. V primeru domačih dostav, z registracijo paketa dodamo možnost sms obveščanja, s katerim dobiš sms sporočilo, ki ti ponudi možnost spremembe naslova do polnoči na dan prejetega sms-a. Če naslov ni pravilen, in bo paket dostavljen na pripisan naslov, niti mi niti GLS ne moremo biti odgovorni za nastalo situacijo, in ne moremo glede tega storiti ničesar.  V tem primeru se dostava šteje kot opravljena, zato vedno svetujemo, da preveriš svoje podatke pred zaključkom naročila ter v prejetem sms sporočilu. V primeru, da podan naslov ne obstaja, bo paket vrnjen k nam in ga lahko znova odpošljemo z zaračunanjem dodatnih stroškov.

3. Kdaj lahko pričakujem svoj paket?

Če prejmemo tvoje plačilo do 10 zjutraj, potem so paketi navadno odposlani že isti dan. Domače GLS dostave v 99% primerih prispejo že naslednji delovni dan in običajno ne kasneje od 2 delovnih dni. Torej odvisno od tega kdaj si oddala naročilo (oziroma kdaj smo prejeli tvoje bančno nakazilo na naš bančni račun) in glede na zmogljivost GLS službe, čas dostave običajno traja med 1-3 delovnimi dnevi. Vsak paket registriramo z dodatno storitvijo GLS FlexDelivery, da prejmeš vse ažurne podatke o pričakovanem datumu prihoda tvojega paketa. Če pa ga po 3 delovnih dni še vedno ni pri tebi, predlagamo, da paket preveriš s svojo sledilno številko ali pa nas neposredno kontaktiraš.

Pri mednarodnih naročilih lahko dostava traja nekoliko dlje – odvisno od destinacije in izbire navadne ali prednostne dostave (kjer je ta možnost na voljo). V splošnem, pa dostava običajno traja največ 4-6 delovnih dni.

4. Med dostavo paketa me ni bilo doma. Kaj lahko zdaj storim?

Za lažje spremljanje poti tvojega naročila, vse pakete pošiljamo s sledenjem. V primeru domačih dostav, vedno registriramo dodatno storitev GLS FlexDelivery ,da boš imela možnost načrtovanja datuma dostave in prejemanja ažurnih obvestil, če si navedla pravilno e-pošto in številko mobilnega telefona , (preko  e-pošte in SMS-a) o stanju tvojega paketa med celotnim postopkom dostave.

Če te ni bilo na naslovu, ko je kurir prišel, boš prejela še eno obvestilo GLS-ja, ki ti bo razložilo, kaj se bo zgodilo s tvojim paketom. V splošni praksi GLS službe ga lahko pustijo v bližnjem paketomatu ali lokalnem GLS Depotu (kar je bližje), kjer ga lahko brezplačno prevzameš v roku štirih dni. V primeru, da si izbrala plačilo po povzetju, je v paketomatu možnost plačila le z bančno kartico, ne pa tudi z gotovino. Če svojega paketa ne moreš prevzeti osebno, se lahko obrneš neposredno na GLS službo za možnost ponovne dostave.

Paket je mogoče tudi preusmeriti in shraniti v GLS ParcelShop (npr. lokalna bencinska črpalka), vendar je to mogoče storiti le zs tvojim soglasjem, ker se ta možnost dodatno zaračuna. Če se ne strinjaš s preusmeritvijo v ParcelShop, kontaktiraj GLS in zahtevaj ponovno dostavo.

5. Kaj lahko storim, če sem bila v predvidenem času dostave doma, vendar paket ni bil dostavljen v tem času?

Če tvoj paket ne prispe v roku 2-3 delovnih dni ali v drugem navedenem časovnem okvirju, ki si ga zahtevala v e-pošti in/ali v sporočilih GLS, najprej preveri status dostave s svojo prejeto sledilno številko. Če kurir ni mogel dostaviti tvojega paketa, je bil v skladu s splošno GLS prakso odložen v najbližji paketomat. Če je v sistemu GLS  paket že dostavljen, vendar ga nisi prevzela ti ali katerakoli pooblaščena oseba, nas nemudoma kontaktiraj (vendar najkasneje v 24 urah po pričakovanem času prihoda paketa) na naš elektronski naslov orders@malihnog.com s pripisanimi podatki o naročilu. Če se ti zdi, da je paket obtičal v sistemu ali če s strani GLS nisi prejela nobenega sporočila, nas kontaktiraj in potrudili se bomo, da rešimo nastalo težavo!

6. Moj paket je prispel poškodovan. Kaj naj storim?

Če je tvoj paket vidno poškodovan že ob dostavi, in meniš, da bi poškodba lahko vplivala na vsebino paketa priporočamo, da narediš nekaj od naštetega:

 

 • Če kurir dovoli, preveri vsebino paketa pred njim, da se prepričaš, da je vsebina nepoškodovana, preden jo sprejmeš. Če poškodba škatle ni vplivala na igrače v njej, lahko brez skrbi prevzameš paket.
 • Če paketa ne smeš odpreti, vztrajaj pri izpolnjevanju obrazca in prijavi poškodbe paketa pri dostavni družbi.
 • Če ti kurirska služba ne pomaga pri dokumentiranju, vendar meniš, da poškodba ni večja, se vseeno lahko odločiš za prevzem pošiljke in jo podpišeš, vendar prosimo, da v tem primeru k podpisu dodaš vsaj: “podpisano s pridržkom” .
 • Če ti kurir sploh ne pomaga, lahko še vedno zavrneš paket. V tem primeru bo dostavljen nazaj v depo in bomo o tem obveščeni.

Pomembno: Če prevzameš paket (naš ali kateri koli drugi), ne da bi izvedla enega od zgoraj navedenih previdnostnih korakov, morda ne bomo mogli dokazati škode in zahtevati odškodnine pri dostavni službi, in bo to vplivalo tudi na tvoje vračilo ali zamenjavo paketa.

V vseh primerih prosimo, da nam v 24 urah po dostavi poškodovanega paketa sporočiš z izpolnitvijo tega spletnega obrazca ali nam pišeš na e-naslov orders@malihnog.com o škodi in korakih, ki si jih storila, mi pa bomo z veseljem pomagali pri rešitvi nastale situacije.

1. Kaj če nisem prejela naročenega izdelka ali pa je izdelek poškodovan?

V kolikor na škatli od zunaj ni vidna nobena poškodba prosimo, da paket po prejemu odpreš in preveriš ali si prejela naročene izdelke in, če so vsi v dobrem stanju. Če odkriješ kakršnokoli napako, nam to sporoči čimprej;  najraje v 3 delovnih dneh (vendar ne kasneje kot 2 meseca) po dostavi paketa. Izpolni ta spletni obrazec, lahko pa nam ga pošlješ tudi na elektronski naslov orders@malihnog.com, kjer navedeš vse potrebne podatke in priložiš fotografije poškodovanih ali napačnih izdelkov.

Prosimo, da vedno hraniš originalno embalažo igrač, etikete in nalepke artiklov – v reklamacijo  lahko sprejemamo le takšne, saj bomo morda te podatke potrebovali (na primer serijsko številko) in dokazilo o poreklu artikla.

Storili bomo vse, da težavo rešimo v najkrajšem možnem času: če je poškodovan le del igrače, ti lahko po posvetu s proizvajalcem igrače ponudimo rešitev; lahko pošljemo nadomestni izdelek ali, če tega ne moremo storiti, ponudimo vračilo denarja, v vrednosti kupljenega izdelka.

Upoštevaj, da bomo morda morali vzeti izdelke nazaj, v primeru, da si prejela poškodovano igračo ali drugačen artikel od naročenega, pri vračilu pa potrebujemo tvoje sodelovanje. Seveda bomo uredili in pokrili stroške vračila artiklov, in to vedno storili po posvetovanju s teboj na podlagi tvoje izbire možnosti, ki ti povzroča najmanj nevšečnosti.

2. Lahko obdržim poškodovano igračo ali napačno poslan izdelek?

Žal ne moreš kar obdržati artikla z napako ali napačno poslanega izdelka – četudi nam je zelo žal, da je prišlo do napake z naše strani ali s strani proizvajalca. Ob tem moramo opraviti zamenjavo izdelka in pri tem potrebujemo tvoje sodelovanje. Pošljemo ti pravilen in popoln izdelek, tvojega pa moramo vzeti nazaj iz številnih razlogov – iz administrativnih, računovodskih in drugih pravnih razlogov. Seveda v teh primerih vedno uredimo in pokrijemo stroške, ki nastanejo pri vračilu, to pa vedno storimo po posvetovanju s teboj na podlagi možnosti, ki ti povzroča najmanj nevšečnosti. Pošljemo ti lahko povratno etiketo, ki jo sama natisneš in zalepiš na paket in ga brezplačno pustiš v bližnjem paketomatu. Če ti ta možnost ne ustreza, se lahko dogovorimo tudi za kurirja, ki paket prevzame na tvojem domu in s seboj prinese natisnjeno etiketo, ki jo takrat zalepiš na paket in mu ga predaš. V primeru, da bi zares rada obdržala oba artikla, ti ga seveda lahko ponudimo po znižani ceni.

3. Je moja igrača poškodovana ali ima le karakteristike naravnega materiala?

Večina naših izdelkov je ročno izdelanih iz naravnih materialov, zato imajo več unikatnih lastnosti kot masovno proizvedeni izdelki. Vedno se trudimo seznaniti naše kupce o teh lastnostih (npr. v opisih izdelkov) in jih v reklamaciji ne moremo obravnavati kot napake. Pred nakupom naravnih igrač pozorno preberi opise izdelkov, vabimo te tudi, da si prebereš naš članek »Narejeno v naravi: razumeti lesene igrače«, ki ti bo te lastnosti morda predstavil v drugačni luči.

Seveda, če izdelek ni po tvojem okusu ali z njim nisi zadovoljna, imaš še vedno pravico in možnost, da odstopiš od pogodbe in nam ga pošlješ nazaj, kot je opisano spodaj.

Kaj se šteje za napako pri lesenih in naravnih igračah?

Če je izdelek ali njegov del poškodovan, počen, odlomljen na enem delu ali ima trščice, se s takimi igračami nikoli ne igrajte in jih ne ponujati  otroku, ampak se raje obrni na nas. Če izdelka ni mogoče uporabiti v skladu z njegovim namenom (npr. pokrova razvrščevalnika oblik ni mogoče odpreti ali zapreti), potem to seveda obravnavamo kot napako.

Kaj pri lesenih in naravnih igračah NI napaka?

 • Les ima lahko naravne vzorce, ki se lahko pojavijo tudi na izdelkih. Zato se lahko lesene igrače razlikujejo v njihovi barvi ali strukturi: lahko imajo temnejše črte, drugačno zrnato strukturo ali celo temne grče.
 • Številni naši proizvajalci uporabljajo drugačno tehniko barvanja kot proizvajalci igrač masovne proizvodnje. Uporabljajo lazure na vodni osnovi, ki prodrejo v les in pustijo mat, žametni videz, brez sijaja. Za utrjevanje barve namenoma ne uporabljajo končnega zaščitnega premaza. Barve in premazi, ki jih uporabljajo niso le bolj zdravi, naravni in ohranjajo čudovito strukturo lesa, ampak pomembno je tudi, kaj jih dela edinstvene z vidika igre: žametna površina zagotavlja, da se bodo elementi med gradnjo lažje sestavili, kar odpira dodatne možnosti igranja. Edinstvena slikarska tehnika, pa lahko povzroči tudi nedoslednost poslikave. Zaradi strukture lahko različni delci enakega lesa različno absorbirajo barvo. Popolnoma normalno je, da se lahko odtenki barv razlikujejo, poslikava ni enakomerna na istem izdelku ali pa je intenzivnost barve na vseh straneh enaka.
 • Zaradi te edinstvene tehnike barvanja postane površina, kot smo že omenili, žametna na dotik. Včasih se lahko zdi, da je površina na nekateri delih celo nekoliko bolj groba kot na drugih – ker se barva na začetku vpije, lahko površina postane nekoliko »hrapava«. Dokler nima trščic, to ni problem ali napaka. Te površine zagotovijo, da se kosi med seboj bolje oprimejo, po nekaj urah igre pa se ta površina nekoliko zgladi.
 • Ker te igrače velikokrat niso premazane z lakom ali s težkim premazom, se lahko na začetku ali med igro na igrači opazi manjše prenose barve (npr. ko se delci udarjajo skupaj). Pogostejše je lahko pri določenih barvah (npr. temno modra) ali pa pri določenih načinih pakiranja (npr. ko je set pakiran v vreči namesto na pladnju). Priporočamo, da pobarvane delce obrišeš z mokro krpo, ki ne pušča vlaken, da odstraniš barvne pigmente.
 • Ker igrače niso polakirane in les morda ni enakomerno vpil barve, je prav tako normalno in neškodljivo, da se barve na začetku nekoliko »razlivajo« (tako kot to počnejo vaše nove kavbojke!), ko jih obrišete z vlažno krpo ali pa, ko pridejo v stik s slino. Zagotavljamo ti, da vsi naši proizvajalci delajo z najbolj varnimi, nestrupenimi barvami za živila in, da so vse igrače preizkušene za priporočeno starost, navedeno na igrači– četudi odvečni pigmenti odpadejo, to še ne pomeni nevarnosti ali tveganja.
 • Normalno je tudi, da si niti dva ročno izdelana izdelka nista enaka. Manjše asimetrije (na primer pri mavricah), odstopanja v teži ali debelini, razlika v nekoliko bolj grobi površini (če le-ta ni razcepljena) je nekaj povsem običajnega. Lesene figure so ročno poslikane, zato je vsak del unikaten in niti dva si nista popolnoma enaka. Razlikuje se lahko tudi od izdelka prikazanega na sliki!
 • Nekatere lesene igrače so premazane z naravnimi olji, vključno z lanenim oljem, ki ima lahko močnejši in bolj specifičen vonj od drugih naravnih olj. Ta vonj je popolnoma naraven, po odprtju embalaže (še posebej, če je bil izdelek zavit v foliji) je običajno močnejši in z zračenjem, časom in uporabo izgine. Zaščitna olja lahko povzročijo tudi manjše madeže na embalaži, če so igrače pakirane v kartonu ali vrečki.

4. Igrača se je med igro poškodovala ali pa se je izgubil kakšen košček?

Skušamo zagotoviti, da imajo naši proizvajalci visokokakovostne izdelke: izbirajo vrhunski les brez strukturnih napak, oblikujejo in testirajo svoje izdelke z mislijo na otroke in na dolgo življenjsko dobo ter za svoje izdelke izvajajo temeljit nadzor kakovosti. Kljub vsemu, pa se lahko igrači med igro poškoduje del- in to je lahko zelo normalno zaradi lastnosti materiala! Čeprav je les na splošno trajen material, ki nam lahko služi tudi po več generacij, to še ne pomeni, da je neuničljiv, ker … no, res, noben material zares ni! In navsezadnje, ali ni predpostavka trajnosti pravzaprav, da je pod določenimi pogoji bolj nagnjena k naravnemu propadanju?

Les je naraven in živ material: nenehno se razvija in odziva na spremembe okolja, kot sta toplota ali vlaga. Torej, če igrača ni pravilno shranjena,pade ali prejme udarec (zlasti pod določenim kotom, odvisno od poteka lesenih vlaken), se lahko vdolbi ali celo zlomi. Nepravilna raba igrač ali grobo ravnanje z njimi, vključno z metanjem ali padanjem na tla, lahko poveča tveganje za takšno škodo. Da bi zagotovili, da morebitna nastala škoda ne predstavlja tveganja za otroka, vedno prosimo, da se upošteva starostno priporočilo proizvajalca. To je starost, za katero so igrače varnostno testirane, upoštevajo tudi morebitne poškodbe mogočih delov izdelkov in način otrokove naravne igre v tej razvojni fazi.

Dobra novica pa je, da je lesene igrače mogoče popraviti z malo lepila za les, brusnega papirja in ljubezni. Z veseljem ti pošljemo majhen komplet za nujne primere, če ga potrebuješ. Verjamemo, da je v današnjem svetu to dragocena lekcija, ki naše otroke nauči, da je prave stvari mogoče popraviti in jih ponovno vzljubiti. Poškodbe so normalne in rane so tudi del tega, kar smo.

Tudi, če je le del igrače poškodovan (ali celo izgubljen), lahko nekateri naši proizvajalci zagotovijo nadomestne dele po nižji ceni.

Seveda, če meniš, da se je igrača poškodovala z malo igranja, brez grobe igre v zelo kratkem času po nakupu, ti bomo z veseljem pomagali pri pritožbi. V tem primeru nam to sporoči z izpolnitvijo tega obrazca ali pa nam iste podatke napiši na elektronski naslov orders@malihnog.com. Prav tako ti z izpolnitvijo obrazca lahko pomagamo poizvedeti ali zahtevati nadomestni rezervni del (če je na voljo) v skladu s prakso proizvajalca. Upoštevaj, da so prakse v vsakem primeru drugačne, nadomestni deli, pa so običajno na voljo po nižji ceni.

1. Kaj lahko naredim, če mi prejete igrače niso všeč? Jih lahko vrnem?

Čeprav se trudimo dati čim več informacij o izdelku, ki so v pomoč pri nakupovanju, nakup preko spleta ni enak nakupu v fizični trgovini. Predmeti so lahko drugačni, kot si jih zamisliš, in lahko si ob prejetju tudi premisliš. V tem primeru je v Evropski uniji pravica kupca do odstopa od pogodbe in vrnitve artiklov,  največ 14 dni od prejetja, če le ti še niso bili uporabljeni.

Če želiš artikle vrniti te prosimo, da najprej izpolniš ta spletni obrazec ali pa ta obrazec natisneš in nam ga pošlješ po pošti. Lahko pa seveda pošlješ e-pošto z zahtevanimi informacijami na orders@malihnog.com.

Predmet(e) je treba na lastne stroške poslati nazaj na naslednji naslov:

Malih nog naokrog, Playgency d.o.o.
Zarnikova ulica 7a
1000 Ljubljana

Če prevoz organiziraš sama, poskrbi, da bo paket sledljiv in da imaš dokazilo o pošiljanju. Tvoja odgovornost je zagotoviti, da paket varno prispe do nas. Po želji ti z veseljem pomagamo in organiziramo povratni prevoz – v tem primeru ti predhodno sporočimo strošek, ki bo odštet od tvojega povračila.

Upoštevaj, da mora biti artikel v stanju, ki ga je mogoče ponovno prodati – embalaža mora biti originalna in neodprta. Artikel ne sme biti uporabljen, preveri ga ob prihodu, kot bi to storila v fizični trgovini. Če so embalaža in igrače uporabljeni in so na njih vidni znaki uporabe, lahko zavrnemo vračilo ali se odločimo za delno povračilo.

Povračilo bomo izvršili, ko prejmemo artikle. Povrnili ti bomo ceno, za katero si kupila artikle, in prvotne stroške dostave – če si jih plačala. Seveda, če si naročila tudi druge izdelke, ki se jih odločiš obdržati, stroški dostave ne bodo povrnjeni. In če z vračilom prvotna vrednost naročila pade pod omejitev brezplačne dostave, lahko od tvojega vračila odštejemo tudi stroške pošiljanja.

2. Lahko zamenjam izdelek, če mi ni všeč?

Če nam vrneš izdelek, ga ni mogoče neposredno zamenjati za drug izdelek. Lahko ti vrnemo kupnino zanj. Če bi želela izbrati drug izdelek, pa lahko izdamo dobropis v višini kupnine, ki ga lahko izkoristiš ob naslednjem nakupu v naši spletni trgovini za drug željen izdelek.

1. Kako prejmem vračilo denarja?

Delno ali celotno vračilo lahko nakažemo na tvoj bančni račun ali ti kupnino vrnemo preko platforme Stripe (če si plačilo izvedla na ta način). Vračilo je vedno izplačano v evrih, dodatnih stroškov (npr. bančnih stroškov, vključno s tečajnimi razlikami), pa ni mogoče povrniti. Upoštevaj, da preko platforme Barion kupnine ne vračamo, razen na izrecno zahtevo –  v tem primeru lahko izvedemo le celotno vračilo kupnine, lahko pa traja do 30 dni, da se vračilo obdela in prikaže na tvojem bančnem računu.