Grimm’s: Naravne kroglice za prijemanje

16.20

Ikonična igrača proizvajalca Grimm’s v prekrasni naravni izvedbi: set 12 lesenih kroglic, ki so z močno elastiko trdno zvezane skupaj. Kroglice so narejene iz kombinacije javorovega, češnjevega in bukovega lesa, kar ponuja številne senzorične izkušnje. Les ima vzorce, je svetel ali temen, trd ali mehak, težek ali lahek, s svojo toploto in raznoliko strukturo pa v malih rokah vzbuja prijeten občutek. Ste vedeli? Naraven, nepobarvan les ima grobo, odprto površino, zato vase veže vlago, površina pa ostaja suha, kar pomeni, da se bakterije ne morejo razmnoževati in odmrejo.

Dostava: 2-5 dni

Na zalogi

Opis

Mama Medvedka priporoča:

Verjamem, da najmlajši v začetku potrebujejo le nekaj igrač in če bi vam lahko priporočila zgolj in samo eno, bi verjetno izbrala prav to igračo za prijemanje. Mogoče se vam zdi preveč enostavna – a počakajte malo! Predstavljajte si, da imate zavezane oči. Dotaknite se te igrače s kontrastno teksturo različnih vrst lesa, povohajte jo, dajte jo v usta. Tako bi namreč igračo odkrival vaš dojenček, ki se mu vid še razvija, zato svet spoznava skozi ostala čutila. Se lahko postavite v njegovo kožo? Ali si ne bi tudi vi raje želeli te igrače, kot katere druge?

O izdelku:

  • Številka artikla: 08136
  • Znamka: Grimm’s Spiel und Holz Design
  • Priporočena starost s strani proizvajalca: 0+
  • Mere: dolžina približno 11 cm. Kroglice so premera približno 3 cm.
  • Material: javorjev, češnjev in bukov les, barve na vodni osnovi in nestrupen rastlinski oljni premaz.
  • Vzdrževanje: Priporočamo, da pred prvo uporabo igračo obrišete zgolj z vlažno krpo. Ne uporabljajte sredstev za dezinfekcijo ali vroče vode. Lesa nikoli ne izpostavljate pretirani vlagi in ga nikoli v celoti ne potopite v vodo! Če morate izdelek posušiti, ga ne postavljajte na grelec, saj lahko to povzroči razpoke v lesu. Preprosto pustite, da se posuši na sobni temperaturi.
  • Ne spreglejte: Pri novih izdelkih se lahko občasno sprostijo odvečni barvni pigmenti, zaradi česar se barva prenese na ostale predmete. Da barvo odstranite, priporočamo, da površino, ki se je umazala, obrišete z mokro krpo, ki ne pušča vlaken. Barve so nestrupeni premazi na vodni osnovi, ki so popolnoma neškodljivi in temeljito preizkušeni glede obstojnosti v stiku s slino. Slina nekaterih ljudi se sicer razlikuje od »običajne«, zato se lahko v teh pogojih barve prenašajo, a so madeži neškodljivi.

Izdelki proizvajalca Grimm’s so brez izjeme izdelani v Nemčiji in Bosni. Les je naraven, živ material, zato ima raznolike vzorce, ki so vidni v izdelkih, zato je čisto vsak edinstven, proizvodi pa se medsebojno lahko malce razlikujejo tudi zaradi postopka ročne izdelave. To so znaki njihove kakovosti in dokaz, da v rokah držite unikatno in edinstveno igračo. Grimm’s uporablja najkakovostnejši jelšin, lipov, bukov in javorjev les iz trajnostnih gozdnih virov po Evropi (s certifikatom FSC). Izdelki so prelakirani samo z nestrupenimi barvami na vodnimi osnovi in / ali rastlinskimi oljnimi premazi. Vse njihove igrače so skladne z Evropsko direktivo za igrače (DIN EN 71). 

 

O proizvajalcu Grimm’s:

Če vam je svet naravnih igrač poznan, potem obstaja velika verjetnost, da nam podjetja Grimm’s Spiel und Holz Design in njihovega mavrično obarvanega sveta ni potrebno posebej predstavljati. So eden izmed najbolj poznanih in prestižnih proizvajalcev igrač, ki ponuja izjemno kakovostne naravne igrače za odprto igro. Gre za leta 1978 ustanovljeno trajnostno usmerjeno družinsko podjetje, ki izdeluje igrače ob vznožju Švabskih Alp v Nemčiji. Ne izstopajo le zaradi izredne kakovosti, pač pa tudi zaradi edinstvenega pogleda na igro. Njihov resnično čarobni svet waldorfsko navdahnjenih igrač pušča, kolikor se le da, odprte možnosti igranja, saj otrokom nočejo omejevati domišljije, pač pa jim želijo omogočiti, da jo razvijajo v nove, nepoznane smeri. Naš izbor Grimm’s igrač najdete tukaj.