Oli & Carol: Globus Earthy

19,90

Pozdravite Earthy, Oli & Carolovo novo žvečljivo igračo v obliki globusa, v katero bodo vaši otroci z veseljem ugriznili! Odlična je kot grizalo ali kot igrača za kopanje, saj kot ostale Oli&Carol igrače nima lukenj. Ko bo otrok zrastel, se bo Earthy igri pridružil kot žogica. Globus Earthy ponazarja tudi sporočilo, da smo kot starši odgovorni, da otroke naučimo spoštovati, spoznavati in raziskovati vsak kotiček Zemlje ter ceniti vse ljudi. Ne glede na barvo kože, kulturo, kraj ali preference – svet je boljši, ko smo združeni. Namig: Igračo lahko uporabite tudi za Montessori praznovanja! Dostava: 2-5 dni

Na zalogi

  Opis

  Nekaj o izdelku:

  • Številka artikla: OC8913
  • Znamka: Oli & Carol
  • Priporočena starost: 0+
  • Mere: cca. 10 c
  • Material: naravna guma (lateks), ročno pobarvana z nestrupeno barvo. Naravni kavčuk je nekoliko bolj raztegljiv kot plastika in zato mogoče malce bolj “popusti”, ko ga dojenček grize. Niti ostri novi zobki ne morejo zlomiti naših živalic iz naravne gume. Prav tako ne vsebujejo mehčalcev (kot so ftalati), ki jih vsebuje plastika in so lahko strupeni. Igrače iz naravnega kavčuka so posebej nadzorovane, tako da v končnem izdelku ne smejo biti prisotni nitrozamin in dušikove snovi, ki lahko nastanejo med proizvodnim procesom. To tudi pomeni, da je tveganje alergije na lateks manjše. Naravnega kavčuka ne smete hraniti na neposredni sončni svetlobi ali v stiku s tobačnim dimom, ker lahko vpliva na igrače, lahko pa se razvijejo tudi nitrozamini.
  • Priporočila za alergike: prosimo upoštevajte, da kljub veliki kontroli  v nekaterih primerih te igrače lahko še vedno sprožijo reakcijo, v kolikor ima otrok alergijo na lateks. Če ima vaš otrok alergijo na lateks se izogibajte kontaktu z igračami iz naravne gume (ali lateksa). V kolikor ima otrok težave z alergijami se prosimo posvetujte s pediatrom pred nakupom igrače iz gume. V kolikor bi se med uporabo igrače pojavil izpuščaj ali kakšna druga reakcija prosimo kontaktirajte zdravnika.

  Vzdrževanje: 

  • Pred prvo uporabo vam svetujemo, da igračo očistite. Igračo preprosto obrišite z vlažno krpo, vendar je ne sterilizirajte.
  • Igrače ni priporočljivo pustiti na neposrednem stiku s sončno svetlobo ali umetno svetlobo za daljše obdobje, saj lahko barva zbledi, vpliva pa lahko tudi na teksturo igrače.
  • Igrača mora biti shranjena na suhem mestu. Kot vsak naraven produkt lahko tudi ta igrača splesni v kolikor jo pustite v mokrem ali vlažnem okolju. Priporočamo sušenje na svežem zraku po uporabi.
  • Ne shranjujte igrač v hladilnik ali zmrzovalnik (zaradi težav z izraščanjem zob ipd), ne izpostavljajte jih vročini. Variacije v temperaturi lahko vplivajo na obliko in volumen.
  • Kavčuk je naravni material – s časom ali nepravilno nego lahko zgubi svojo prvotno obliko. Če igrača postane trda ali lepljiva je čas, da se od nje poslovite.

  Oli & Carol igrače so oblikovane v Barceloni ter izdelane v Maroku ali v Aziji (Kitajska) z tradicionalnimi obrtnimi postopki. Vsi njihovi izdelki so certificirani z EN71, ASTM in Reach certifikati. Izdelki so ročno narejeni in ročno poslikani, kar posledično pomeni, da so majhne pomanjkljivosti in nedoslednosti popolnoma normalne.

  Nekaj o Oli & Carol: Oli & Carol, mlado špansko podjetje, izdeluje čudovite 100% naravne gumijaste otroške igrače, ki zagotavljajo najmlajšim bogate senzorične izkušnje. Njihovi izdelki so ročno izdelani iz drevesa kavčukovca. Igrače so narejene brez lukenj, zaradi česar so popolnoma higienične in primerne za grizenje in igranje med kopanjem. So ročno poslikane z barvami za prehrano in so brez PVC, BPA, ftalata in nitrozamina, zato so tudi netoksične in popolnoma varne za vašega otroka. Več o Oli & Carol si lahko preberete tukaj ali si ogledate celotno paleto njihovih izdelkov v naši trgovini.