Ocamora: Otroški nož

20.50

Verjamemo, da ni boljše “igre” za otroke, kot ta, da nam pomagajo pri hišnih opravilih. Ko otrok dela stvari zase – npr. si odreže banano za prigrizek – si s tem povečuje svojo samozavest, se počuti koristnega v družini, in raste v bolj sposobno osebo. Zaradi tega obožujemo ta Ocamora leseni nož, ki otrokom daje priložnost, da se vključijo v vsakdanje življenje na varen način.

Dostava: 2-5 dni

Na zalogi

Opis

Nekaj o izdelku:

  • Številka artikla: CA-0102
  • Znamka: Ocamora
  • Priporočena starost: 3+
  • Ta izdelek ni igrača, ampak gre za kuhinjski pripomoček. Uporabljajte ga samo za svoj dejanski namen in otroka pri uporabi vedno nadzirajte.
  • Mere: približno 10 x 6,5 cm.
  • Material: javorjev les. Obdelan je s posebnim, naravnim (ekološkim) oljem za posode, zaradi česar je varen za stik z živili.
  • Vzdrževanje: Operite ga z mlačno milnico ter ga dobro posušite. Ne perite ga v pomivalnem stroju in ne izpostavljajte ga preveliki vlažnosti.

Igrače Ocamora so oblikovane in izdelane v Španiji, ter so skladne z Evropsko direktivo za igrače (DIN EN 71). Izdelki so ročno narejeni iz lesa, in pobarvani z barvo na vodni osnovi. Zaradi ročne izdelave, lahko pride do odstopanj med posameznimi primerki, ki se lahko med seboj razlikujejo po edinstvenih znamenjih, ki so rezultat različnih struktur in barv lesa, ter služijo kot dokaz o naravnem izvoru igrač. Igra lahko s časom povzroči obrabo barv in lesa. 

O podjetju Ocamora:

Laura in Grego – ekipa moža in žene, ki stoji za Ocamoro – oblikujeta in izdelujeta svoje edinstvene lesene igrače na obrobju Cordobe, v majhni družinski delavnici, ki je obkrožena z naravo in otrokovim smehom. Vsaka igračka je rezana, brušena in oblikovana z veliko strasti in skrbi – zato radi rečemo, da njihove igrače niso le ročno izdelane, temveč tudi “srčno” izdelane. Uporabljajo le les iz trajnostno upravljanjih gozdov, okolju prijazne barve in naravna olja. Tako so Ocamorine igrače 100% brez strupenih kemikalij, zaradi česar niso le čudovite na otip in naravno spodbujajoče za čute, ampak so tudi varne za otroke. Izdelki Ocamora so zelo navdihnjeni z waldorfsko filozofijo igre: ne prihajajo z navodili, ampak so zasnovani tako, da dajejo svobodo otroški domišljiji! Malim raziskovalcem omogočajo igranje in jim omogočajo, da sami doživijo občutek, vonj in značaj lesa. Več o blagovni znamki lahko preberete tukaj ali si ogledate celotno ponudbo Ocamora v naši trgovini.