Znamke: Ocamora

Grapat ni edina španska znamka, ki nam je pri srcu. Prinašamo vam še eno, v katero smo zaljubljeni do ušes, prihaja pa iz sončne in živahne Andaluzije! To je regija, ki je poznana po svoji strasti in vedrosti, kar se po našem mnenju močno odraža tudi v Ocamorinih lesenih igračah! Vse se je začelo, ko sta Laura in Gregorio, mož in žena, strast in željo po ustvarjanju prelila v svoj konjiček, zato ni presenetljivo, da igrače mavričnih barv niso izdelane le z rokami, pač pa tudi s srcem. Ko izdelek držiš v rokah, lahko začutiš, da sta vanj vložila vso svojo ljubezen in naklonjenost – ne le do narave, naravnih materialov in do skoraj pozabljene umetnosti lesarstva, ampak tudi do otroške igre. Laura, mama treh otrok, je navdušena nad nenehnim spoznavanjem otrokovega razvoja in neutrudno odkriva pristope waldorfske in Montessori vzgoje. Poleg tega pri Ocamori sodelujejo z nekaterimi domačimi otroškimi ustanovami in vedno cenijo povratne informacije o svojem delu. Njihove igrače z živahnimi barvami in preprostostjo iskrijo domišljijo najmlajših, pa tudi odraslih!

Vsi Ocamorini izdelki so izdelani z mislijo na varnost in trajnost. Pravzaprav jim je tako zelo mar za okolje, da so poleg Grapata edina naša znamka, ki svoje izdelke dostavlja popolnoma brez plastičnih materialov. Uporabljajo le les s certifikatoma FSC in PEFC ter 100% naravne, nestrupene oljne premaze in barve na vodni osnovi. Vsi njihovi izdelki nosijo oznako CE in so izdelani v skladu z ustreznimi predpisi Evropske unije o varnosti igrač. Ko kupujete Ocamorino igračo – ali pravzaprav katero koli leseno igračo – nikar ne pozabite, da je les poseben, živ material. Posledično je vsak kos drugačen, z edinstvenimi grčami in vzorci. To niso napake, temveč lep in neponovljiv dokaz njegovega naravnega izvora. Če dobite figuro z grčo, se spomnite, da imate v rokah pravi zbirateljski predmet!

Če želite izvedeti več o barvitem svetu igrač Ocamora, sledite njihovemu profilu na Instagramu. Njihova spletna stran je sicer še v izdelavi, vendar bo v kratkem dokončana. Na voljo pa je že njihov spletni katalog, kjer si lahko ogledate izdelke in se vanje zaljubite. Zaradi velikega povpraševanja je mogoče, da ne bomo mogli imeti vedno vseh izdelkov na zalogi (tukaj lahko preverite kaj imamo na zalogi v tem trenutku). Če želite določen izdelek prednaročiti, nas prosimo kontaktirajte, povejte nam, česa si želite, mi pa bomo naredili vse, da vaš željen izdelek vključimo v naslednje naročilo.