OplaToys: Skrivno škratkovo zavetje

55,00

V globokih slovenskih gozdovih se skriva nešteto čarobnih skrivnosti. V gozdovih živijo čarobna bitja in duhovi, ki živijo v sožitju z letnimi časi ter pomagajo naravi in vsem bitjem, ki tam prebivajo. Včasih lahko med sprehodom po gozdu z odprtim otroškim srcem zagledaš kakšnega, ki se hitro premika v grmovju in se poskuša skriti pred vami! Drugače pa jih ni tako lahko najti! So izmuzljiva bitja, ki si izdelujejo skrivna zavetja, katera se neopazno zlijejo z gozdnimi tlemi. Njihova bivališča so podobna razpadajočemu lesu, prekritemu z mahom, njihovo drobno pohištvo pa z lahkoto zamenjamo za gobe.

Zdaj lahko delček gozdne čarovnije odneseš s seboj domov in ustvariš svoje skrivno škratkovo zavetje. Naš komplet, ki je del zbirke Gozdne skrivnosti, vsebuje štiri naravne kamne za zlaganje in gradnjo, tri drobne gobice, eno votlo gobo, škratji avtomobilček in igrivega gozdnega škrata. Vsak kos je zasnovan tako, da se med seboj povezuje na različne ustvarjalne načine, kar spodbuja ustvarjanje različnih sestavov majhnega sveta. Obogati igro z vključitvijo dodatnih naravnih materialov in s tem razširi dimenzije igre. Pusti domišljiji prosto pot, ko gradiš, se igraš in se povezuj z našo bogato pravljično dediščino.

Igrač Primoža Rojca ne moremo primerjati z ostalimi igračami v naši ponudbi– in prav v tem je tudi njihova lepota. Spominjajo nas na stare, nostalgične igrače, ki so jih izdelovali naši dedki. Izdelane so s srcem in roko, zato so barve in zaključki nekoliko bolj neenakomerni in nekoliko bolj robustni. Vsak kos je unikaten, zato jih priporočamo ljudem, ki cenijo ročna dela in domače igrače ter vidijo vrednost v njihovi nepopolnosti. Z nakupom te igrače podprete malo slovensko družinsko delavnico.

Dostava: 2-5 dni

Na zalogi

  Opis

  O izdelku:

  • Številka artikla:  OTO-080
  • Znamka: Primož Rojc • OPLATOYS
  • Priporočena starost s strani proizvajalca: 3+ leta
  • Material: lipov / bukov les, vodne barve in zaščitno olje.
  • Komplet vsebuje štiri naravne kamne za zlaganje in gradnjo, tri drobne gobice, eno votlo gobo, škratji avtomobilček in igrivega gozdnega škrata.
  • Velikost: dolžina (v sestavi) 52 x 14 x 4 cm, avtomobil 10 x 6 cm, škrat 6 x 2.6 cm.
  • Vzdrževanje: Priporočamo, da pred prvo uporabo igračo obrišete zgolj z vlažno krpo. Ne uporabljajte sredstev za dezinfekcijo ali vroče vode. Lesa nikoli ne izpostavljate pretirani vlagi in ga nikoli v celoti ne potopite v vodo! Če morate izdelek posušiti, ga ne postavljajte na grelec, saj lahko to povzroči razpoke v lesu – preprosto pustite, da se posuši na sobni temperaturi.
  • OPOZORILA! Ni primerno za otroke mlajše od 36 mesecev. Izdelek vsebuje majhne dele, ki jih otrok lahko vdihne ali pogoltne. Nevarnost zadušitev zaradi tujka. 

  Izdelki OplaToys so ročno izdelani v majhni Slovenski delavnici, ki jo vodi Primož Rojc v Ilirski Bistrici. Primož je odraščal v mizarski družini, kjer se je naučil veliko obrtniških spretnosti. Vsi njegovi izdelki so ročno izdelani in imajo značilnosti starih in nostalgničnih igrač. Les je naraven, živ material, zato ima raznolike vzorce, ki so vidni v izdelkih, zato je čisto vsak edinstven, proizvodi pa se medsebojno lahko malce razlikujejo tudi zaradi postopka ročne izdelave. Vse njegove igrače so skladne z Evropsko direktivo za igrače (DIN EN 71), vse igrače so varnostno testirane s strani pristojnih inštitucij.