OplaToys: Žužomobil (pikapoka)

16,00

V globokih slovenskih gozdovih se skrivajo neštete čarobne skrivnosti. V gozdovih živijo čarobna bitja in duhovi, ki živijo v sožitju z letnimi časi ter pomagajo naravi in vsem bitjem, ki tam prebivajo. Včasih lahko med sprehodom po gozdu z odprtim otroškim srcem opaziš kakšnega, ki se hitro premika v grmovju, ko se poskuša skriti pred tabo! Ampak počakaj, kako se lahko tako hitro premikajo med koreninami starih dreves? Ali se vozijo na svojih prijateljih žuželkah in hroščih?

Žužomobil, ki je del zbirke Gozdne skrivnosti, oživi to čarobnost. Ta igrača z gozdnim škratom na hrošču navdihuje neskončno domišljijsko igro. Naj bo v  stanovanju, dvorišču ali na gozdni poti, vabi otroke, da se podajo na očarljive pustolovščine. Ročno izdelana in poslikana ne časti le bogatega slovenskega pravljičnega sveta, temveč tudi obrtniško dediščino.

Igrač Primoža Rojca ne moremo primerjati z ostalimi igračami v naši ponudbi– in prav v tem je tudi njihova lepota. Spominjajo nas na stare, nostalgične igrače, ki so jih izdelovali naši dedki. Izdelane so s srcem in roko, zato so barve in zaključki nekoliko bolj neenakomerni in nekoliko bolj robustni. Vsak kos je unikaten, zato jih priporočamo ljudem, ki cenijo ročna dela in domače igrače ter vidijo vrednost v njihovi nepopolnosti. Z nakupom te igrače podprete malo slovensko družinsko delavnico.

Dostava: 2-5 dni

Na zalogi

  Opis

  O izdelku:

  • Številka artikla:  OTO-081
  • Znamka: Primož Rojc • OPLATOYS
  • Priporočena starost s strani proizvajalca: 3+ leta
  • Material: lipov les, vodne barve in zaščitno olje.
  • Velikost: avtomobilček 10 cm, škrat 6 x 2.6 cm
  • Vzdrževanje: Priporočamo, da pred prvo uporabo igračo obrišete zgolj z vlažno krpo. Ne uporabljajte sredstev za dezinfekcijo ali vroče vode. Lesa nikoli ne izpostavljate pretirani vlagi in ga nikoli v celoti ne potopite v vodo! Če morate izdelek posušiti, ga ne postavljajte na grelec, saj lahko to povzroči razpoke v lesu – preprosto pustite, da se posuši na sobni temperaturi.
  • OPOZORILA! Ni primerno za otroke mlajše od 36 mesecev. Izdelek vsebuje majhne dele, ki jih otrok lahko vdihne ali pogoltne. Nevarnost zadušitev zaradi tujka. 

  Izdelki OplaToys so ročno izdelani v majhni Slovenski delavnici, ki jo vodi Primož Rojc v Ilirski Bistrici. Primož je odraščal v mizarski družini, kjer se je naučil veliko obrtniških spretnosti. Vsi njegovi izdelki so ročno izdelani in imajo značilnosti starih in nostalgničnih igrač. Les je naraven, živ material, zato ima raznolike vzorce, ki so vidni v izdelkih, zato je čisto vsak edinstven, proizvodi pa se medsebojno lahko malce razlikujejo tudi zaradi postopka ročne izdelave. Vse njegove igrače so skladne z Evropsko direktivo za igrače (DIN EN 71), vse igrače so varnostno testirane s strani pristojnih inštitucij.