Wee Gallery: Montessori žoga (želodi)

34,90

Ta senzorično-sestavljena žoga, ki je izjemno priljubljena med Montessori pedagogi, s svojo obliko razveseljuje otrokove razvijajoče se čute. Za Wee Gallery značilna izrazito kontrastna ročno pobarvana grafika vizualno pritegne otrokovo pozornost, tekstura in posebna oblika žoge pa poskrbita za taktilne dražljaje. To je popolno darilo za novorojenčka – in to ne samo za Montessori navdahnjene družine!

Dostava: 2-5 dni

Na zalogi

  Opis

  O izdelku: 

  • Številka artikla: WG2040
  • Znamka: Wee Gallery
  • Mere: premer = cca. 15,30 cm v premeru
  • Material: Prevleka je iz organskega bombaža z GOTS-certifikatom, polnilo je Oeko-Tex poliester.

  Izdelek je oblikovan v ZDA (ročne ilustracije), proizveden na Šrilnki. Proizvajalec je certificiran po standardu ISO 9001. Vsi izdelki Wee Gallery, vključno s knjigami in karticami, so narejeni z mislijo na varnost in trajnostno vzdržljivost.

  O Wee Gallery: 

  Wee Gallery se je – tako kot mnogo čudovitih stvari – razvil iz konjička, s katerim sta se ukvarjala zakonca Dave in Surya Pinto. Po poklicu sta grafična oblikovalka in učitelj, zato sta želela oblikovati igrače in dodatke, ki bodo pritegnili starše, ki jim je pomembna estetika in dizajn, hkrati pa bodo tudi blagodejno prispevali k zgodnjemu razvoju otroka. Danes so po vsem svetu poznani po svojih igrivo ilustriranih, skoraj izključno črno-belih izdelkih, ki najmlajše navdušujejo in prispevajo k njihovem razvoju, skozi leta pa igrače rastejo skupaj z malčki. Preberite več o Wee Gallery ali preverite celoten nabor njihovih izdelkov v naši trgovini.

  Mama medvedka priporoča: Montessori pedagogika nas je navdušila že zelo zgodaj. O takih sestavljenih žogah sem veliko brala, nato pa sem jo kar nekaj časa iskala – dokler nisem naletela na Wee Gallery in njihovo krasno monokromatsko izvedbo te klasične igrače. Dejstvo, da je črna in bela, pravzaprav predstavlja dodano vrednost te žoge, saj to pripomore k razvoju otrokovega vida in možganov. Žogo nekateri imenujejo tudi »Amiš puzzle žoga«, priljubljena pa je postala šele nedavno, ko so jo začeli uporabljati Montessori pedagogi. Čeprav ne gre za pravo sestavljanko, otrok žogo raziskuje, kot da bi to bila. Od starosti 3 mesecev dalje lahko žogo uporabljamo na različne načine: za začetek lahko na žogo pritrdimo trak in jo obesimo nad otroka, da spodbujamo brcanje. Okrog 5 mesecev bo otrok žogo že začel premikati z rokami in jo bo poskušal stisniti. Delci, ki sestavljajo žogo, otroku olajšajo stiskanje v primerjavi z običajnimi žogami. In ko žoga malčku pade iz rok, se ne bo odkotalila daleč. Popolna prva otroška žoga!