Barion Pixel

6 IGRIVIH IDEJ OBDAROVANJA ZA DOJENČKE IN STAREJŠE OTROKE

Velikokrat se zgodi, da se oglasite v našem nabiralniku ali celo v Showroom-u s vprašanji o last-minute idejah za obdarovanje. Ne glede na to ali so to darilca za novopečene starše, prijatelje, družino, ali pa le malenkost za rojstni dan, se zavedam, da je precej težko izbirati darila za druge. Še posebej, če niste povsem seznanjeni z njihovimi interesi ali pa če niste prepričani ali bi posamezni družini sploh ustrezale naše igrače, saj so nekoliko drugačne od navadnih.

Prav zaradi vseh navedenih razlogov sem se odločila, da združim svoje najljubše predloge za darila. To niso le najbolj priljubljene igrače naših strank, temveč so tudi igrače, s katerimi tudi sama rada presenetim svoje prijatelje, ko jih obiščem! Z vami bom podelila 6 idej za vaše novorojenčke in dojenčke, 6 za malčke – našli, pa boste tudi priporočila za starejše otroke! (Kar je verjetno najtežja naloga, kajne?).

To so tudi super ideje, ki jih lahko stresete iz rokava za vaše lastne otroke, ob različnih priložnostih, kot je npr. Sveti Miklavž.

6 IDEJ OBDAROVANJA ZA DOJENČKE (0-1 LET)

1. Črno-bele knjige za dojenčke. To so ene izmed najbolj priljubljenih stvari iz naše trgovinice pri novopečenih starših. So varna izbira za nakup novorojenčkom, ne glede na spol! Knjige so nasplošno dragoceni zakladi za družino, te knjigice pa so posebej narejene prav za dojenčke, ki štejejo le nekaj dni življenja. Ti imajo namreč še nekoliko meglen vid, zato jim visoko-kontrastne slike in vzorci pritegnejo več pozornosti, kot karkoli drugega. S svojimi velikimi čudovitimi očmi se bodo morali nekoliko potruditi, ko se bodo poskušali osredotočiti na strani svoje prve knjige. Priporočala bi leporello kolekcijo, ki je zaradi svoje trše zasnove priročna tudi v stoječem položaju, kjer koli dojenček preživlja svoj čas budnosti.


2. Wee Gallery Šumeča igrača Panda. Verjetno razumete zakaj imamo radi to igračo, kajne? Čeprav v očeh odraslih izgleda nekoliko bolj preprosta, pa je zaradi svojega visoko-kontrastnega dizajna zelo privlačna za dojenčke! Je tudi popolna prva igrača, saj je lažje prijeti in držati njeno lahkotno blago. In seveda, kot tudi ime nakazuje, ima še dodaten efekt presenečenja. V sebi nosi naguban papir, ki ustvarja nežen zvok, ko se igramo z njo.


3. Maileg Ropotuljica Medvedek. Ta čudovita Maileg ropotuljica iz ekološkega bombaža izgleda kot spominček, ki bo nekoč definitivno pristal v spominski škatlici s prvimi čeveljčki ali šopkom otroških lask. Seveda pa to sploh ni edini razlog zakaj obožujem to igračo! Rada jo imam zato, ker je enostavna za prijem, njena velikost je popolna za majhne rokice, pa še senzorična je. Ustvarja namreč nežen zvok, ki neguje otrokove čute (namesto, da bi ga prestrašili z glasnimi ropotuljami!)

4. Lanco Senzorično grizalo mačka Coco. Še en favorit med najbolj zgodnjimi igračami je grizalo v obročku iz naravne gume. Okrogla oblika je lažja za dojenčkov prijem, za držanje in obračanje. Naravna guma je po mojem tudi mehkejša in bolj topla igrača ampak če se vam zdi, da je nekoliko preveč preprosta za namene obdarovanja, lahko preverite tudi druge favorite kot so Lanco grizalo Panda Kori, Senzorični ježek, ali živahna Oli & Carol redkvica Ramona.


5. Petit Boum Senzorična steklenička. Ta steklenička, ki je napolnjena z mavrično-obarvanim rižem, je odlična senzorična igrača za starejše dojenčke. Kakšno veselje jo je stresati, ustvarjati zanimive zvoke ali raziskovati skrite gumbke v njej. Popolno darilo, ki bo pomagalo otroku, da bo preživel več časa na svojem trebuščku ali ga bo celo spodbudilo k plazenju, medtem ko se bo valjalo naokoli.


6. Mader Mavrična hruška Roly Poly. Moj zadnji favorit v tej kategoriji, ki ga nimam rada le zaradi živahnih barv ampak tudi zato, ker malim migavčkom ukrade pozornost za dolgo časa. Premika se namreč na način, ki je dojenčku zelo zanimiv in spodbuja razvoj grobih motoričnih spretnosti.

6 IDEJ OBDAROVANJA ZA MALČKE (1-3 LET)

1. Plan Toys Mavrični dojenčkov avto. Ta dojenčkov avto je najbolj popularen PlanToys produkt v naši trgovinici, z dobrim razlogom! Vsebuje vse, o čemer malček lahko sanja: živahne barve, lahko-prijemajočo obliko za debelušne prstke, fleksibilnost in zanimiv način premikanja! Avto lahko najdete tudi v nežnejših pastelnih barvah ali v naravni izdaji.


2. Grimm’s Set skled. Ta kompletek skledic je super uvodna igrača v mavrični Grimm’sov svet. Malčki bodo uživali med zlaganjem skled, grajenjem svojih prvih stolpov in mogoče jih bodo celo zapolnili z barvno-ujemajočimi žogicami. Komplet pa bo ostal priljubljen tudi kasneje, ko bo malček stopil v obdobje domišljijske igre.


3. PlanToys fotoaparat. Malčki nas zelo radi oponašajo! Torej če nas bodo videli kako fotografiramo, bodo tudi sami želeli imeti svoj fotoaparat! Mogoče res ne more delati fotografij, ampak pogled skozi leče je prava senzorična izkušnja! Svet lahko začnete raziskovati skozi kalejdoskopske leče. Fotoaparat je oblikovan z udobnim prijemom, narejen pa iz razpoznavnega PlanToys eko materiala, Planwood-a, ki naredi igračo še toliko bolj trpežno.

4. Neogrün Set za slikanje s prsti. Kot družina, ki rada ustvarja, smo najbolj navdušeni nad umetniškimi materiali! Z njimi ne morete ničesar zgrešiti, če jih podarite – pri igračah se morda ne boste mogli izogniti dvojnikom, ampak tubica barve ali plastelin bosta vedno prišla prav, ko zmanjka prejšnjega paketa. Za najmlajše otroke so najboljši umetniški materiali, ki jih imamo pri nas, Neogrun seti za slikanje s prsti! So 100% varni za majhne dojenčke, s katerimi lahko packajo in ustvarijo svoja prva umetniška dela!


5. Djeco Magneti. Vsi malčki obožujejo sestavljanke! Ampak kaj bi bilo lahko še bolj zanimivo, kot pa sestavljanka? Enostavno vprašanje! Magnetna sestavljanka! Djeco Mix & Match seti živalic bodo pri vsakemu otročku sprožili veselje in obdržali njihovo pozornost za veliko več časa, kot pa navadne sestavljanke. So tudi odlične igrače za razvoj finomotoričnih spretnosti!


6. PlanToys Raketa. Mogoče otroci že imajo različne razvrščevalnike oblik – navsezadnje so to klasične igrače za malčke. Ampak ta Raketa, pa je narejena z majhnim preobratom, kar jo naredi še toliko bolj edinstveno! Je tridimenzionalna, zato se oblike postavlja med različne plasti, da jo lahko sestavimo skupaj – to je naloga, ki je velik izziv, celo za starejše otroke. Predlagala bi jo za darilo otrokom, ki so stari okoli 2 leti – in ja, tudi puncam! Svet definitivno potrebuje več astronavtk!

6 IDEJ OBDAROVANJA ZA STAREJŠE OTROKE (3-6 LET)

1. Crayon Rocks. Če je Neogrun barva za prstke moje to-go darilce za malčke, bi za starejše otroke izbrala Crayon Rocks. Izgledajo kot sveče, ampak starši jih bodo cenili veliko bolj, kot pa paket slaščic! Te voščenke spodbujajo razvoj popolnega oprijema pisala in so seveda tudi zelo zabavne ob barvanju katerih koli kreativnih projektov. Narejene so iz 100% naravne soje, zato so bolj zdrava in trajnostna alternativa običajnim barvicam.


2. Djeco Kreativni seti. Če iščete nekaj manjšega, po ugodnejši ceni – nekaj, kar ne stane več, kot tablica čokolade – potem vam priporočam kreativne Djeco sete. Našli jih boste v različnih motivih, za različne starosti in interese. Verjetno vam ne bom povedala nič novega, če vam priznam, da so najbolj popularni seti ravno praskanke! Majhne vile resnično obožujejo ta set in oboževalci dinozavrov, kar zarjovejo ob teh!


3. Mader vrtavke. Vrtavke so super majhna darilca, ne glede na starost! Mader ima čudovito kolekcijo barvitih, ročno-izdelanih vrtavk – od najlažjih do najtežjih! Za mlajše otroke priporočamo Mavrično Rally vrtavko ali Sprint. Če iščete nekaj bolj edinstvenega, pa Mavrično obračalko, ki nikoli ne razočara!

4. Grapat Mavrični Tomten. Grapatove igrače so nekoliko bolj edinstvene. Če jih nekdo ne pozna prav dobro, jih lahko med izbiranjem izpusti. Njihov Mavrični Tomten set ni le najbolj ugoden, v primerjavi z drugimi iz Grapat kolekcije, ampak je tudi odličen uvod v odprto igro – vrsto igre, ki jo ta španska družinska delavnica predstavlja. Celo tradicionalni oboževalci igrač bodo vzljubili te majhne škratke.


5. Djeco Logična sestavljanka Ovce. Če iščete mogoče nekaj manj odprtega, je moja najljubša Djeco igra ta ovčja igra z izzivi! Je odlična igra za razmišljanje, ki bo testirala logiko 5 ali 99-letnikov!


6. Maileg Miške. Maileg igrače so nekoliko dražje (in manjše), kot vse ostale – ampak, če se odločite za nekaj bolj edinstvenega, so prave zvezde med darili! Zagotavljam vam, da bo slavljenka ali slavljenec celo dremal z njimi, še mesece in mesece zatem, ko jih bo prejel! Najbolj prikupna miška od vseh (in najbolj popularna med našimi strankami) je Mišja balerina, enako radi, pa imamo tudi Superjunaka ali Mišjo princeso!


Naslovna fotografija: Edina Mocz-Horvath (Hungary). Vse pravice pridržane.