OplaToys: Pečena lisica (družabna igra)

25,00

Pečena lisica je slovenska ljudska družabna igra, ki je bila najbolj poznana v Prekmurju, sedaj pa je v sodobnejši preobleki predstavlja Primož Rojc.  Igra je za dva igralca, spodbuja logično razmišljanje, zaradi svoje prikupnosti pa je primerna za vse starosti. En igralec je lisica, drugi pa lovec, ki ima tri figure. Lisica figuro postavi na sredino, lovec pa postavi vse tri figure na poljubna polja okrog lisice. Igro vedno začne lisica. Lisica in lovec izmenično premikata za eno mesto na sosednje polje. Ko lovec s svojimi tremi figurami lisico tako obkoli, da ta ne more več nikamor uiti, je igra končana. Takrat lovec zakriči: “Pečena si!”

Družabna igra je izdelana ročno iz slovenskega lesa in tudi ročno poslikana. Ilustracijo igre je ustvaril Romeo Volk, izjemen poznavalec slovenskega ljudskega izročila.

Igrač Primoža Rojca ne moremo primerjati z ostalimi igračami v naši ponudbi– in prav v tem je tudi njihova lepota. Spominjajo nas na stare, nostalgične igrače, ki so jih izdelovali naši dedki. Izdelane so s srcem in roko, zato so barve in zaključki nekoliko bolj neenakomerni in nekoliko bolj robustni. Vsak kos je unikaten, zato jih priporočamo ljudem, ki cenijo ročna dela in domače igrače ter vidijo vrednost v njihovi nepopolnosti. Z nakupom te igrače podprete malo slovensko družinsko delavnico.

Dostava: 2-5 dni

Na zalogi

  Opis

  O izdelku:

  • Številka artikla:  OTO-019
  • Znamka: Primož Rojc • OPLATOYS
  • Priporočena starost s strani proizvajalca: 3 leta+
  • Mere (embalaže): 22,5 x 16 x 5 cm. Figurice so cca. 5 cm visoke.
  • Vsebuje: šest lokov, 12 cilindrov, jadro, jambor in dva mornarja.
  • Material: bukov les, vodne barve in zaščitno olje.
  • Igračo sta razvila Primož Rojc in Martina Janko Mavrič- specialni in rehabilitacijski pedagog.
  • Vzdrževanje: Priporočamo, da pred prvo uporabo igračo obrišete zgolj z vlažno krpo. Ne uporabljajte sredstev za dezinfekcijo ali vroče vode. Lesa nikoli ne izpostavljate pretirani vlagi in ga nikoli v celoti ne potopite v vodo! Če morate izdelek posušiti, ga ne postavljajte na grelec, saj lahko to povzroči razpoke v lesu – preprosto pustite, da se posuši na sobni temperaturi.
  • OPOZORILO! Ni primerno za otroke mlajše od 36 mesecev. Izdelek vsebuje majhne dele, ki jih otrok lahko vdihne ali pogoltne. Nevarnost zadušitev zaradi tujka.

  Izdelki OplaToys so ročno izdelani v majhni Slovenski delavnici, ki jo vodi Primož Rojc v Ilirski Bistrici. Primož je odraščal v mizarski družini, kjer se je naučil veliko obrtniških spretnosti. Vsi njegovi izdelki so ročno izdelani in imajo značilnosti starih in nostalgničnih igrač. Les je naraven, živ material, zato ima raznolike vzorce, ki so vidni v izdelkih, zato je čisto vsak edinstven, proizvodi pa se medsebojno lahko malce razlikujejo tudi zaradi postopka ročne izdelave. Vse njegove igrače so skladne z Evropsko direktivo za igrače (DIN EN 71), vse igrače so varnostno testirane s strani pristojnih inštitucij .