Barion Pixel

O nas

Smo slovensko-madžarska družina, ki vzgaja svojega otroka v čudoviti Vipavski dolini, Sloveniji. Naša zgodba govori o želji, da bi rasli kot starši in našemu sinu zagotovili preprosto in lepo otroštvo ter naravno bogato okolje v današnjem hitrem tempu. Ta želja nas je navdihnila, da zapustimo vrvež velemesta, in se naselimo v majhni vasici med čudovitimi gorami v iskanju počasnejšega in bolj zdravega življenja. Kot starši, sledimo nazoru Montessori in Waldorfskega načina starševstva, prav tako so nam blizu ideje gozdnih šol.

Kot starši, verjamemo v moč domišljijske igre in v spodbujanje ustvarjalnosti. V kup čudovitih knjig in v čarobne zgodbe. V umazane in delovne roke ter v bose noge. V svobodo raziskovanja in v neskončne dogodivščine v naravi. V sledenje radovednosti svojega otroka in v spodbujanje njegove samostojnosti. V spoštljivo in umirjeno starševstvo. Svojemu otroku poskušamo ponuditi enostavno, umirjeno in naravno otroštvo, polno zanimivih izkušenj.

Družinsko podjetje in spletno trgovino Malih nog naokrog  smo ustvarili z namenom, da bi z vami delili strast do teh idej. Želimo ponuditi izdelke, ki resnično obogatijo in obarvajo življenje vsakega otroka: brezčasne in smiselne igrače, kakovostne kreativne materijale in edinstvene, naravne dodatke. Iz lastnih izkušenj vemo, da  starševstvo pomeni nenehno učenje in hitro lahko postanemo preobremenjeni z izbiro, ki nam je danes na voljo. Iz tega razloga v naš portfelj vključujemo blagovne znamke, ki smo jih osebno preizkusili in se, tako kot naš otrok, vanje tudi zaljubili. Izdelki, ki so pazljivo izbrani na podlagi kakovosti, namena in smisla uporabe ter izgleda, so proizvedeni z upoštevanjem etičnih in trajnostnih načel. Vse izdelke, brez izjeme, imamo radi in smo jih izbrali, ker verjamemo, da pripomorejo k bolj naravnemu, zdravemu in bogatejšemu okolju za male radovedne ume. Sodelujemo z vestnimi proizvajalci, ki delijo naše vrednote in ki želijo ponuditi najboljše za naše otroke ter obenem skrbijo za okolje v katerem bodo odraščali.

Z vami pa ne želimo deliti samo izdelkov, ampak tudi našo strast do starševstva in razloge zakaj želimo otroke vrniti v naravo. Poslanstvo, ki nas vodi, se glasi “NARAVA V NJIHOVIH ROKAH”. Verjamemo, da naslednje generacije, posebno v zgodnji fazi razvoja, potrebujejo manj enkranov, manj plastike, manj organiziranih krožkov ter več svežega zraka in večjo povezanost z naravnim svetom okoli njih. To ni bistveno samo za njihov razvoj in dobro počutje, ampak tudi za prihodnost našega planeta. Okrog teh prepričanj želimo graditi vrednote in se udejstvovati za širše dobro. Navdihniti pa vas želimo tudi prek bloga Igram se mamo ter se obenem od vas in drugih staršev učiti, saj se učenje nikoli ne konča. Želimo si tudi, da bi  skupaj zgradili skupnost podobno mislečih staršev, ki se bodo medsebojno podpirali in vzgajali. Pridružite se in pomagajte nam na Facebook strani ali na Instagramu.

Hvala, ker ste del naše zgodbe!

Mitja in Noemi